CE Berga B, Montmajor FC

Riota arbitral (1-2)

Riota arbitral (1-2)

Inexplicable. El Montmajor suma la segona derrota consecutiva de la temporada en perdre 1 a 2 contra el Berga B, després de marcar tres gols i aconseguir que el rival no xuti entre els tres pals en tot el partit.

Els locals van veure com el filial berguedà s’avançava a la primera meitat en una jugada on el porter, Pep Sabata, rep una falta mentre agafa la pilota sobre la línia de gol, però el col·legiat interpreta que ja és dins la porteria i dona gol. És la decisió menys recriminable de totes les que vindrien més endavant.

A banda del gol, el Berga va gaudir de la possessió a la primera meitat però no va trobar la manera de xutar entre els tres pals. Els berguedans van anar clarament de menys a més, després d’uns primers instants on el Montmajor va sortir més endollat. El conjunt local va optar per un bon posicionament defensiu i sortides ràpides al contracop o pilotes llargues a l’esquena dels centrals. El local Cortizo va tenir l’ocasió més clara del primer temps amb una pilota al pal.

A la represa, el Montmajor va passar a dominar el partit. Els homes de Jordi Casas van tenir una quinzena d’ocasions per marcar i, de fet, ho van fer tres vegades, però l’àrbitre va anul·lar dos d’aquests gols. Per la seva banda, el Berga B va tenir bons moments defensivament i una bona transició en atac que Berhanu Solsona va finalitzar amb un xut desviat. Els berguedans van patir molt a pilota aturada.

En aquest context, Sala va fer l’empat a 1 en rematar amb el cap des de la línia de gol una centrada frontal. L’àrbitre va anul·lar el gol, mentre la parròquia local li advertia que hi havia un jugador visitant aferrat al pal de la porteria, trencant qualsevol opció de fora de joc. Minuts més tard, a l’altra banda del camp, Pep Sabata -amb la pilota a les mans- es disposava a servir en llarg i, en el moment de xutar, un rival passa per davant i hi ha contacte. L’àrbitre interpreta que Sabata l’agredeix i xiula penal. Lluís Boixader el transforma i la indignació local arriba a tal extrem que alguns jugadors es disposen a marxar del camp i deixar de jugar.

Tot i això, se serveix des del mig del camp i el Montmajor torna a la càrrega. Allau de pilotes llançades a l’àrea del Berga i, en una d’aquestes accions, Iñaki Sánchez empeny una pilota amb el pit sobre la línia de gol. L’àrbitre interpreta que ho fa amb la mà i anul·la novament una diana local. La incredulitat dels locals segueix creixent, mentre alguns jugadors del Berga es miren sense entendre massa res. Poc després, Cortizo fa l’1 a 2 i el conjunt montmajonenc ho segueix intentant, però el partit acaba amb victòria per la mínima del filial berguedà. Més info

Amb aquest resultat, el Berga segueix depenent d’ell mateix per ser líder. Si els berguedans guanyen el partit aplaçat, a Valls a Torroella, empataran a punts amb el Castellnou, que és líder provisional. El Montmajor, en canvi, suma la segona derrota consecutiva i s’allunya una mica dels primers llocs. Els taronges són setens, amb 15 punts. La classificació sencera, AQUÍ.

La propera jornada el Montmajor juga al camp de la Balconada B, mentre que el filial del Berga rep la visita del Navarcles en el partit del cap de setmana al grup 1 de Quarta Catalana. +PROPERA JORNADA

Berga derbi comarcal Futbol Montmajor Quarta Catalana set13

Comentaris