Montmajor FC, UE Avià B

L’Avià ‘B’ guanya per la mínima el derbi contra el Montmajor (1-0)

L’Avià ‘B’ guanya per la mínima el derbi contra el Montmajor (1-0)

El clàssic partit on el primer que marca té molts números d’endur-se el premi de la victòria. Així va ser l’Avià B-Montmajor d’aquest dissabte a l’Alfons Gonfaus d’Avià. Tots dos equips van fer plantejaments notablement diferents. El filial avianès va optar per tenir la pilota i construir des de darrere sense pressa, mentre que el Montmajor va plantar cara a base d’ordre i bona col·locació en defensa i sortides al contracop. En aquest context, les ocasions van brillar per la seva absència: a la primera meitat, dues per l’Avià i una pel Montmajor; a la represa, el gol local i allau de pilotes a l’olla a l’altra banda del camp.

En els primers compassos de partit l’Avià B es va topar amb un Montmajor ben posicionat sobre el camp. Això va dificultar que els locals filtressin pilotes entre la línia del mig del camp i la defensa i, en definitiva, van evitar que el partit fos un vendaval d’ocasions pels avianesos. De fet, les úniques ocasions pels d’Albert Freixas van ser propiciades per errors defensius del rival. A l’altra banda del camp, en canvi, només n’hi va haver una però va ser la més clara d’abans del descans: una pilota al pal de Jordi Cortizo que va emmudir el municipal.

A la represa, el partit es va descontrolar. El Montmajor va passar a tenir una mica més la pilota, però això va desfer les línies defensives i va donar més espais per al bàndol avianès. Enmig d’aquest escenari, el derbi es va començar a endurir i l’àrbitre va agafar més protagonisme: en cinc minuts va deixar l’Avià B amb nou per dues dobles grogues. Entremig, però, els locals van ser capaços de fer el gol en una bona jugada col·lectiva que Arnau Pons va empènyer dins. A partir d’aquí, el Montmajor es va dedicar a llançar pilotes a l’olla i l’Avià a conservar l’avantatge mínim en el marcador. Més info

Amb aquest resultat, l’Avià B s’acosta a la part alta tot i que ha jugat un partit més que la majoria de rivals capdavanters (el Vilomara s’ha retirat aquesta setmana i ha restat un partit a tots els clubs que s’hi han enfrontat). Els avianesos són vuitens, amb 14 punts. Per la seva banda, el Montmajor encaixa la segona derrota de l’any però es manté a una distància raonable dels perseguidors del líder. És sisè, amb 15 punts. La classificació sencera, AQUÍ.

La setmana vinent, partits d’alt nivell per a tots dos equips. L’Avià B es desplaça al camp del Navarcles, que en cinc jornades només ha cedit dos punts -al camp del Montmajor-. Els montmajonencs, en canvi, reben la visita del Berga B, que ve de golejar el Casserres i segueix tercer, amb 19 punts. +PROPERA JORNADA

Avià Futbol Montmajor Quarta Catalana set12

Comentaris