C AT Gironella

El Gironella perd el control i la categoria al camp de la Sabadellenca (8-5)

El Gironella perd el control i la categoria al camp de la Sabadellenca (8-5)

Encaixar vuit gols és sinònim de derrota. Fins i tot, quan ets capaç de fer-ne cinc en camp contrari. L’Atlètic Gironella ha perdut aquest cap de setmana per un sorprenent 8 a 5 al camp de la Sabadellenca i esmicola l’única opció que encara tenia de salvar la categoria. Els gironellencs jugaran a Tercera Catalana la temporada vinent i confirmen els pitjors pronòstics: el Berga serà l’únic representant berguedà a Segona a partir del setembre.

Els de Ponti no van merèixer la victòria. La Sabadellenca va tenir una desena d’ocasions en tot el partit i va fer 8 gols a un Gironella incapaç d’aturar els contracops locals. La sort és que els vallesans tampoc van estar gens fins defensivament i el conjunt del Berguedà va poder fer 5 gols. El partit va començar de la pitjor manera possible pels interessos del Gironella: dos gols de la Sabadellenca en menys d’un quart d’hora de joc auguraven un partit francament complicat per als visitants. Afortunadament, la reacció al 2 a 0 va ser immediata i Manel Uribe va retallar distàncies al cap de dos minuts.

La Sabadellenca cedia descaradament la possessió al Gironella, però sortia amb perill en cada situació de contracop. Això va construir un partit extremadament estrany per a un Gironella que se sentia molt còmode amb pilota però patia com mai quan perdia la possessió i havia de recular cap a la seva porteria. En aquest escenari, un córner totalment aïllat a favor de la Sabadellenca abans de la mitja hora de joc va propiciar el 3 a 1. La reacció visitant va tornar a ser bona i, en menys de 10 minuts, Èric Santmartí va fer el 3 a 2.

Tot semblava indicar que s’arribaria al descans amb avantatge mínim per als locals, però cinc minuts de relaxació en el tram final de la primera meitat van condemnar el Gironella. La Sabadellenca va fer el 4 a 2 al minut 41 i  el 5 a 2, en temps afegit. La diferència al descans era de tres gols però, vist el desencert defensiu de la primera part en tots dos bàndols, la remuntada no era ni molt menys descabellada. Només calia una cosa: recuperar la solidesa a darrere.

La represa va començar de manera immillorable. Al minut 2, Èric va fer el tercer pel Gironella i va fer revifar l’esperança. Però les il·lusions van durar menys de 10 minuts, que és el temps que va tardar la Sabadellenca a tornar a fer mal al contracop. Al 56, Victor Nicolás va fer el seu segon gol i el sisè dels locals. Va ser definitiu, malgrat que encara hi van haver 4 gols més en la mitja hora restant.

A falta d’un quart d’hora pel final, Guifré va transformar un penal per fer el 6 a 4. Amb el gol, el Gironella es va tornar a bolcar a l’atac i, en cinc minuts, la Sabadellenca va sentenciar aprofitant els espais a l’esquena de la defensa. Un gol al 78 i un altre al 82 van col·locar el 8 a 4 al marcador i esvaïen per complet els ànims d’èpica del bàndol visitant. En els darrers compassos de partit Guifré va tornar a marcar per fer un 8 a 5 que probablement serà un dels gols menys celebrats de la història del club.

El post-partit: Sabadellenca 8 Gironella 5

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“Feia temps que no veia un equip defensar tan malament. Quan marxes amb aquest resultat, no pots buscar cap mena d’excusa: els culpables som nosaltres. Si anem al camp de la Sabadellenca i perdem per 3 a 2 amb un rival molt superior, la sensació probablement hauria estat diferent. Però acabem baixant de categoria perquè hem fet les coses malament, aquest cap de setmana i tota la temporada. Tots hem de ser autocrítics: s’ha fet una mala gestió de la plantilla, mal plantejament de molts partits i ha faltat compromís als entrenaments. Ara només queda acabar la lliga donant una bona imatge. Segurament la setmana que ve donarem minuts a gent que no ha tingut tan protagonisme.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Descens Futbol Jordi Pont Ponti Sabadellenca Segona Catalana

Comentaris