Muntanya

Els corredors berguedans deixen empremta al VI Sobrepuny Trail

Els corredors berguedans deixen empremta al VI Sobrepuny Trail
Arribada de Marc Soler, guanyador de la 30km. MARC ELIAS

La primera gran prova de muntanya de l’any al Berguedà escombra cap a casa. Els esportistes de la comarca han deixat el seu nom propi a la majoria de les curses, i ha estat especialment brillant l’actuació a les categories femenines, on les berguedanes només han cedit dues places de podi de les nou que s’han completat. Amb activitat tant dissabte com diumenge, la sisena edició del Trail del Sobrepuny ha comptat amb gairebé 150 esportistes completant alguna de les quatre modalitats que s’han disputat. Amb punt de sortida en comú, a La Nou de Berguedà, els traçats han recorregut els paratges de Malanyeu, el Replà, el Coll de la Plana i la Collada de Pujals i el cim del Sobrepuny.

El guanyador de la prova reina ha estat Marc Soler, del Costa Esports Gironella (3h 24m 24s). Seguidament d’ell, els més ràpids han estat Joan Soler, del CE Muntanya Saldes Pedraforca (3h 29m 11s) i Pau Fernández, dels Mountain Runners (3h 38m 27s). La distància més llarga del Trail, de 30km de recorregut i 2073m de desnivell positiu no ha comptat amb participació femenina. Al traçat de 21km, amb 1459m de desnivell positiu, els guanyadors han estat Abel Rey, del Team Biomecànica del Ciclisme (2h 06m 25s) i Montse Martínez, dels Mountain Runners (2h 38m 30s). El podi femení ha estat absolut pel club berguedà, amb la segona plaça de Judit Franch (2h 54m 30s) i Elisabet Calves a la tercera posició (3h 35m 44s). Pel que fa als nois, seguit de Rey han arribat Roger Embid, dels Mountain Runners (2h 13m 34s) i Christian Garcia, del Cetre Alpí Gironella (2h 27m 08s).

Finalment, a la distància més curta del Trail, la de 12km i 648m de desnivell positiu, s’han proclamat vencedors Maria Beringues, de Dynafit i els Mountain Runners (1h 06m 02s) i Josep Morales, de l’AE Matxacuca (55m 04s). El company del club del Baix Empordà, Salomó Guinovart, va ocupar la segona plaça (55m 41s) i pràcticament al moment, va tancar el podi Josep Rovira, del Centre Alpí Gironella (55m 48s). Pel que fa a les noies, seguida de Beringues va arribar Jana Aguilar, membre de l’HG AML Team (1h 09m 34s) i Laia Gonfaus, dels Mountain Runners, en tercera posició (1h 12s 43s). Paral·lelament, dissabte a la tarda es va disputar la cursa Vertical, que enguany van endur-se Clàudia Sabata i Isaac Barti. La dels Mountain Runners (39m 34s) va estar acompanyada al podi per Alba Xandri, de l’AE Matxacuca (40m 15s) i per la també membre del club berguedà, Maria Costa (45m 40s). El millor temps de la prova va ser per Barti, del Club Natació Olot (33m 31s), molt renyit amb els altres esportistes al podi, Arnau Cases, de La Sportiva (33m 41s) i Fernando López, del Cerdanya Skimo Team (33m 49s). El recorregut de la Vertical constava de 3,53km i 788m de desnivell positiu, amb sortida a La Nou de Berguedà i arribada al Sobrepuny (1610m).

Podi F Vertical VI Trail SobrepunyPodi femení de la prova Vertical. MARC ELIAS

AE Mountain Runners clàudia sabata Judit Franch Marc Soler Maria Beringues Maria Costa Montse Martínez sobrepuny trail

Comentaris