Bàsquet, Bàsquet Berga

Un Berga en quadre repeteix un guió que desanima (63-60)

Un Berga en quadre repeteix un guió que desanima (63-60)

Com si la situació de l’equip no fos prou delicada, tan sols 8 jugadors del Bàsquet Berga es van poder desplaçar al camp d’un dels rivals de la zona baixa, el CB Sant Pere de Terrassa. Era un partit important també per la moral de l’equip, ja que tan sols ha guanyat un partit dels 8 darrers, però un pèssim encert en tirs de 2 (14 de 63, un 22%) va fer caure als berguedans per 63 a 60.

L’equip va sortir molt endollat al partit, fent ús de sistemes i executant correctament les jugades. En defensa, l’equip aconseguia aturar als rivals més destacats, i arribava al final del quart 7 punts per sobre, 11 a 18. Al segon quart els de negre comencen a fallar tirs molt clars, per més que el joc seguia en la bona línia. La defensa també seguia fent una bona feina, però la baixada de l’efectivitat va fer que l’equip arribés al descans 1 punt per sota, 39 a 38.

Els de Manel de Haro van ser fidels a la tradició, i van sortir desconnectats al tercer quart, encaixant un parcial de 7 a 0. L’equip aconseguia un molt bon bàsquet, amb bona circulació de pilota i aplicant els sistemes, però seguia molt desencertat en el tir. Els berguedans arribaven al darrer quart 9 punts per sota, 57 a 48. Els visitants van buscar remuntar una diferència gran en els darrers 10 minuts. No va ser fins al tram final quan es van posar a 1, però els errors persistien. El final a tirs lliures va deixar una opció doble per empatar al Berga: primer una jugada dels de negre va acabar amb un triple que Eloi Edo va errar, i després l’equip va aconseguir el rebot ofensiu i va acabar obrint per Jordi Picas, lliure de marca, el tir del qual tampoc va entrar, i el partit va morir amb el 63 a 60.

Els jugadors més destacats del partit van ser Eloi Edo, especialment inspirat en el rebot, amb un total de 16, a més de 10 punts i 5 assistències, per aconseguir 13 punts de valoració, també Marc Borrellas, amb 12 rebots, 7 punts i 2 assistències, que li atorguen 11 de valoració, i Jordi Picas, amb 10 punts, 4 rebots i 10 de valoració.

La derrota manté al Berga a la 15 posició, en zona de promoció de descens, amb 10 victòries i 13 derrotes, tot i que té un partit pendent. Precisament, aquest es disputarà dissabte, contra el CB Valls, que ara mateix és el 2n classificat, amb 19 victòries i 4 derrotes.

El post-partit: CB Sant Pere 63 – Bàsquet Berga 60

RIBERARETALLMarc Ribera Ajudant d’entrenador del Bàsquet Berga

“La clau va ser el percentatge de tir de 2, va ser molt dolent. És molt difícil guanyar un partit amb un percentatge tan baix. No van ser tirs forçats, sinó alliberats i clars dins la zona, i no van entrar. En el tir de 3 vam estar bé. Si haguéssim tingut un percentatge normal, hauríem guanyat el partit sobrats. Però no ens podem excusar, vam perdre i és una derrota més. Ho hem de canviar d’alguna manera. Ara tenim 3 partits seguits a casa, dos aquest cap de setmana -dissabte es disputa el partit ajornat- i un el vinet. Hem de guanyar com sigui, per la moral de l’equip. Cada cop és més difícil i hem de guanyar sí o sí. Anirem a fer-nos forts a casa i a guanyar, almenys 2 partits, per intentar recuperar la moral i seguir endavant”.

edoretallEloi Edo Jugador Bàsquet Berga

“Fa molta ràbia, és un altre partit que deixem escapar, i portem molts partits perdent d’aquesta manera. Vam fer la meitat de la feina bé, vam treballar en equip i defensar bé, però si les pilotes no es fiquen… El percentatge de tir ha comportat la derrota. El partit se’ns ha tornat a escapar al tercer quart, i tornem a remuntar, però estant molt malament en percentatges. És la mateixa història, i al ser tan repetitiu et va desanimant. Però intentem seguir el màxim d’animats i sortir a tope la setmana vinent. Individualment, he estat igual que l’equip. Col·lectivament, en joc d’equip, vaig ajudar bastant, però el percentatge d’equip és horrorós. Estava cansat, com la resta, però no és excusa”.

Acta del partit

Resultats, classificació i pròxima jornada del Grup 3 de Segona catalana

Bàsquet Bàsquet Berga beep Berga eloi edo marc ribera

Comentaris