General, CE Puig-reig, UE Avià B

Igualtat al joc i al marcador (0-0)

Igualtat al joc i al marcador (0-0)
El derbi berguedà va ser molt disputat. AITOR CASAFONT

La tornada del derbi comarcal del grup 7 de Tercera Catalana va acabar amb empat a zero. La igualtat durant pràcticament tot el partit va permetre al públic viure 90 minuts d’emoció, tot i que al final cap dels dos equips va ser capaç d’enviar la pilota al fons de la xarxa.

Els purretxencs van sortir molt més endollats i van dominar clarament els 15 primers minuts de partit. Va ser en aquells minuts de domini quan el Puig-Reig va tenir les dues ocasions més clares, les dues de Nil Raich. A la primera d’elles va rematar fora una centrada rasa que va enganxar des de l’àrea petita. La segona, per la seva part, va ser un magnífic xut des de fora l’àrea que va anar a prop de l’esquadra, i que Pep Sabata va enviar a còrner després d’una magnífica parada.

Després que l’Avià B es tregués els nervis inicials, el partit va entrar en una fase de màxima igualtat, on només un xut potent d’Eudald, que va passar rascant el pal esquerre, va trencar la monotonia. Finalment, a l’últim quart d’hora va ser l’Avià B qui va fer-se amb el control del joc, va obligar al Puig-Reig a replegar-se i va tenir el domini absolut de la possessió de pilota, tot i que aquesta no va acabar de definir-se amb cap ocasió de perill.

A la represa, el Puig-Reig, que ja havia fet quatre canvis al minut 45, va tornar a sortir amb una marxa més que l’Avià B i va dominar per complet els primers minuts del segon temps. Van disposar de diverses aproximacions a l’àrea rival, però en cap cas van crear cap situació de perill. Tal i com passava a la primera part, passat el primer quart d’hora de la segona part, el filial avianès va equilibrar les forces i es van veure 20 minuts molt igualats i molt intensos. Altre cop seria Eudald, per part de l’Avià B, qui disposaria d’una ocasió clara de gol amb un bon xut des de fora l’àrea, aquest cop ben aturat per Jofre.

Si alguna cosa tenen els derbis és que sempre hi ha una dosi d’agressivitat i intensitat i, tot i que no va ser un partit excessivament dur, a l’últim quart d’hora de partit es van veure diverses accions que haurien pogut costar l’expulsió a jugadors dels dos equips. Primer va ser Pol Selva, que ja tenia una targeta groga, qui va fer una dura entrada sobre Tini, qui es va anticipar a la pilota, i va acabar xutant involuntàriament al davanter avianès. Pocs minuts després seria Mumpi qui estaria a punt de ser expulsat degut a una dura entrada sobre Peti, i tres minuts després Eric Lozano també veuria targeta groga per una entrada sobre el rival. Casualitats del destí, després de tres entrades fortes amb només deu minuts, finalment seria Uri Rodriguez qui seria expulsat per doble amonestació, però en el seu cas no seria per una entrada, sino per perdre temps.

Malgrat que el Puig-Reig va apretar per endur-se el partit arran de l’expulsió rival, el partit va acabar amb empat a zero al marcador i amb la sensació que l’empat era el resultat més just vist l’igualtat que hi havia hagut sobre el terreny de joc. Amb aquest empat l’Avià B es coloca en la quinzena posició, dos punts per sobre el descens, i el Puig-Reig es coloca desè, només a cinc punts del sisè classificat.

El post-partit: Avià B 0 Puig-reig 0

Xavi Ortega Entrenador de la UE Avià B

“Ells han sortit més forts, han tingut diferents ocasions i ens han ficat molt endarrere. Ens ha costat molt al principi rebutjar amb contundència els còrners, eren rebutjos curts que obligaven a segones jugades. Després ens hem anat ficant a dins del partit, hem començat a tranquilitzar la pilota des de darrere, intentar contactar amb la gent de dintre, ens hem anat fent grans i mica en mica hem anat pujant el ritme del partit. Hem fet el nostre joc, intentar buscar pilotes per dintre, intentar sorprendre amb algun contraatac o amb velocitat per banda i sobretot defensar el seu joc aèri perquè és molt potent.”

Martí Casafont Entrenador del CE Puig-reig

“Hem sortit bé el primer quart d’hora, hem tingut dues ocasions clares del Nil, i a partir d’aquí ens hem anat del partit, ens han apretat perfectament durant mitja hora de la primera part i ells han tingut una ocasió clara que s’haurien pogut avançar. A la mitja part hem parlat, hem fet tres canvis per intentar donar aire fresc i que canviés la dinàmica de la primera part, i els primers quinze minuts els hem acorralat en termes de joc. Els minuts següents ha sigut més un teva meva, no tant com la primera part que se’ns han abocat, i al final hem apretat una mica, però bé, al cap i a la fí estem en una zona còmode ara, tot i que lògicament necessitem els punts perquè no estem salvats. Si més no, els aspectes defensius, que abans teniem mancances, ara portem tres partits amb la porteria a zero i hem d’agafar això, el cantó positiu d’aquest partit és que hem seguit amb la porteria a zero.”

Imatges del partit

avia-puigreig-2

avia-puigreig-1

avia b puigreig 3

avia b puigreig 4

avia b puigreig 5

avia b puigreig 7

avia b puigreig 8

3cat7 Futbol Tercera Catalana

Comentaris