Bàsquet, Bàsquet Berga

Es repeteix el guió (62-70)

Es repeteix el guió (62-70)
ALEIX CAMPRUBÍ

Com si fos el dia de la marmota, el Bàsquet Berga ha subratllat el mateix guió en els darrers quatre enfrontaments, en els quals ha acabat perdent. L’equip fa un bon inici de partit, imprimint bones defenses, però surt desconnectat a la represa, quedant sense bona part de les opcions de victòria. La derrota d’aquest cap de setmana contra el QBasket Sant Cugat, per 62 a 70, fa que l’equip segueixi a la promoció de descens, amb un partit pendent.

L’inici del Berga fou esperançador. L’equip aconsegueix imprimir una gran defensa, tant amb la pressió a tota la pista com quan el rival juga en estàtic. Els berguedans sumen bones recuperacions que ajuden a treballar l’atac amb més confiança, ja siguin contracops, sistemes, jugades d’equip o individuals. D’aquesta manera, els de negre aconsegueixen un parcial de 10 a 4. En els darrers minuts l’atac ja no és tant fluid, i el temps finalitza 10 a 8.

L’equip surt esperonat al segon parcial. El QBasket es troba encertat i fa mal amb algun rebot ofensiu, però el Berga segueix intens en atac i en defensa, i tirant de ganes i convicció aconsegueix recuperar i augmentar l’avantatge. Tot i l’encert i les bones jugades del rival, la concentració i confiança dels jugadors és òptima per seguir anotant i mantenint la diferència. Els visitants s’acosten al tram final del quart amb forces irregularitats, per la qual cosa s’arriba 33 a 30 al descans.

El Berga surt amb la voluntat d’esvair dubtes sobre els inicis de les segones parts, amb una bona predisposició. Lluny d’això, permet dos triples consecutius que posen al Sant Cugat per davant, que acaba firmant un parcial de 0 a 10. Els berguedans es troben amb moltes dificultats per anotar, amb poc encert, i davant una pressió més elevada del rival, que comporta desesperacions i, al seu temps, repercuteix en una defensa menys ajustada. Al tram final el conjunt berguedà encara es precipita i es neguiteja més, i el rival arriba a diferència de 8 punts, per arribar al final 46 a 52.

Els de negre fan mans i mànigues per anotar i capgirar la dinàmica, però la defensa segueix desajustada i massa permissiva, donant tirs fàcils a un rival que no perdona. Però l’equip tira d’orgull, no es desanima i segueix lluitant per mantenir-se al partit, especialment amb una millora defensiva, a través d’una intensa pressió, que ajuda a l’equip a poder anotar per acostar-se a 5. Però el rival reacciona de seguida i es posa a 9 a falta de 2 minuts. L’equip ho intenta, però el Sant Cugat juga amb el temps a favor i el desencert dels minuts finals deixa el Berga sense opcions de lluitar per un partit que acaba 62 a 70.

Aquesta nova derrota deixa a l’equip a una trista 13a posició amb 10 victòries i 12 derrotes, que signifiquen 32 punts que situen a l’equip 4t per la cua i, per tant, en zona de promoció de descens (amb un partit pendent). L’equip tindrà l’ocasió de descansar el cos i la ment aquesta setmana santa, i a la tornada tindrà una bona ocasió de retrobar-se amb la victòria, a la pista del CB Sant Pere, el cuer amb tan sols 6 victòries.

El post-partit: Bàsquet Berga 62 – QBasket Sant Cugat 70

RIBERARETALLMarc Ribera Ajudant tècnic Bàsquet Berga

“Ha sigut un partit molt dolent, un més. El portàvem ben preparat i hem començat molt bé, amb la defensa pressionant. Hem jugat agressius i com havíem de jugar. Al tercer quart hem desconnectat, com en els darrers 4 partits. Hem anat a remolc, hem començat a dubtar i jugar malament, com quan anem per darrere, amb presses i sense tenir les coses clares. No hem tingut el punt de calma necessari. Al darrer quart ens hem posat a 5, però no ha estat suficient, no hem pogut ni guanyar l’average que teníem de 4 punts. Les sensacions són que, si volem, podem, però ens agafen desconnexions que no entenem. Quan desconnectem se’ns posen per davant amb parcials importants, i se’ns fa una muntanya, mentalment anem amb presses i ens surt tot molt malament. Ens hem de recuperar, fer-nos forts mentalment i que aquests sotracs no passin. Els nostres partits es decideixen en el tercer quart, si ho podem tallar, tot anirà millor”.

bernatretallBernat Martí Jugador Bàsquet Berga

“Seguim amb la tònica de començar bé; sortim endollats, sobretot en defensa. Tenim un problema molt bèstia en la desconnexió de la segona meitat. Al principi podíem pensar que era cosa del rival, però després de tants partits és cosa nostra, de no saber com hem de defensar. En les darreres derrotes sempre hem anat guanyant al descans. La desconnexió es deu a la falta de trobar el ritme de partit, quan s’ha d’anar més intens, saber quan hem d’apretar. Som planers en el joc i no sabem ficar una marxa més. Segueixo amb la tònica de que les coses entren, però falta un punt d’intensitat en defensa, també per falta d’entrenament. No considero haver fet un gran partit, però sí decent. Estic content que les coses entrin, el bàsquet és això”.

Acta del partit

Resultats, classificació i pròxima jornada del Grup 3 de Segona catalana

Les imatges del partit

_DSC0275 _DSC0277 _DSC0283 _DSC0284 _DSC0288 _DSC0291 _DSC0292 _DSC0294 _DSC0295 _DSC0296 _DSC0298 _DSC0300 _DSC0303 _DSC0304 _DSC0307 _DSC0310 _DSC0315 _DSC0316 _DSC0321 _DSC0323 _DSC0325 _DSC0329 _DSC0331 _DSC0338 _DSC0341 _DSC0342 _DSC0346 _DSC0349 _DSC0351 _DSC0353 _DSC0355 _DSC0360 _DSC0370 _DSC0372 _DSC0376 _DSC0378 _DSC0380 _DSC0384 _DSC0398 _DSC0399 _DSC0401 _DSC0402

Bàsquet Bàsquet Berga beep bàsquet berga Berga bernat martí marc ribera

Comentaris