Handbol

Remuntada i victòria in extremis per seguir creient (28-29)

Remuntada i victòria in extremis per seguir creient (28-29)

L’Handbol Berga no està disposat a tirar la tovallola. Aquest cap de setmana ha sigut capaç de remuntar fora de casa i guanyar en el darrer moment, contra un rival directe com és l’OAR Gràcia de Sabadell C, que també lluita per la 3a posició. Al final, 28 a 29 que serveix a l’equip per seguir sumant i continuar creient en les possibilitats d’ascens.

L’equip surt amb l’habitual 3-2-1, concentrat per posar-se 1 a 4 als primers minuts, a través de contracops i tancar bé la defensa, recuperant gràcies a l’avançat. Al cap de poc arriba la precipitació en atac que, sumat al bon posicionament del rival, neguiteja al Berga. Els minuts passen i els verd-i-vermells estan incòmodes en atac, sense fluïdesa, i d’això se’n repercuteix la defensa. L’equip abusa de buscar passades al pivot i de barallar-se a l’1 contra 1, en comptes de buscar més espais. D’aquesta manera, sumat a un barem arbitral qüestionable pel que fa a faltes i exclusions, s’arriba al descans 15 a 12.

L’inici de la segona meitat és molt bona, i l’equip empata a 16 a base de bona defensa que animava a l’equip. En atac, jugades individuals trencaven la defensa oberta del rival. El conjunt pateix una baixada defensiva, a causa del físic i una exclusió, mentre el rival segueix aprofitant les sortides al contracop i es posa 5 a sobre.

Arriben canvis al conjunt a falta d’uns 7 minuts, amb aquest desavantatge. L’equip confia, comença a tancar la defensa i tenir més encert en els xuts, tot i que en cap moment l’atac és gaire fluid. El Berga es posa per davant en els darrers compassos, i després d’un intercanvi de gols s’arriba al darrer minut amb empat a 28. Restaven 20 segons pel final, i els berguedans aconsegueixen crear jugada i fer el gol de la victòria, amb una acció tirant de ganes que ha acabat amb la diana de Ramon Caballé.

La victòria situa a l’equip a la 6a posició, amb 24 punts. Els berguedans buscaran seguir sumant a casa però no ho tindran fàcil, ja que rebran la visita del Sant Joan Despí C, el líder de la categoria amb 35 punts.

OAR Gràcia Sabadell C 28 – Handbol Berga 29

retallsergihernandezSergi Hernàndez Entrenador Handbol Berga

“Era un partit molt igualat sobre el paper, amb l’OAR Gràcia un punt per sobre. Fa setmanes que s’ha vist un canvi d’actitud als entrenaments, que ja es va veure reflectit al darrer partit. L’inici del duel ha estat molt ràpid i hem marxat per davant, però han empatat aviat. Ens fan una defensa 5-1 que passa a una 4-2 molt pressionant que ens costa atacar i hem fallat xuts clars. Físicament no estem a la seva alçada. A la segona meitat hem sortit bé, però no hem sigut capaços de retallar bàsicament perquè ens encallem en atac. Hem patit diverses exclusions, però hem fet una bona defensa, mentre a l’altra banda l’àrbitre no considerava excloure a ningú. L’equip no llença la tovallola i ens apropem al marcador. Hem arribat al final del partit molt ajustat i ells amb molts nervis. No hem perdut el cap i hem treballat l’atac que ens ha donat el partit”.

traveAgustí Travé Jugador Handbol Berga

“Ha sigut un partit igualat. Hem fet un primer quart molt bo en defensa, però l’OAR Gràcia es posa a to amb passades bones i contraatacs. Al final de la primera meitat se’ns escapen al marcador per la defensa rival que ens trava l’atac, i ens fa fer errors en el joc. A la segona meitat hem aconseguit retallar la diferència amb una 3-2-1 més ben plantada i un millor atac a la defensa rival. Jo estava cansat pel constipat, però he acabat content amb la defensa que he fet. M’agrada jugar als espais sense pilota i puc xutar més lliure”.

Resultats i pròxima jornada del Grup A de Quarta catalana

Classificació del Grup A de Quarta catalana

handbolberga

L’equip celebra la victòria al vestidor. CEDIDA

agustí travé Berga Handbol handbol berga sergi hernàndez

Comentaris