Futbol, CE Berga

Remuntada de llibre (4-3)

Remuntada de llibre (4-3)
Agustí Casanovas va marcar de cap el gol de la victòria. LÍDIA LÓPEZ

Com una au fènix. Els nois del Berga van ressorgir de les cendres d’un mal inici per construir una gran victòria per 4 a 3 davant del Sallent, en un partit que s’esperava molt igualat després de l’1 a 1 de la primera volta. La insistència dels berguedans es va sobreposar a les adversitats de la necessitat de remuntar un 0 a 3 amb gols de Joan Noguera, Agustí Casanovas i Joanet, en dues ocasions.

Els del Berga van saltar despistats al terreny de joc i no podia plantar cara a un Sallent, amb idees clares i decidit. Fruit d’un contraatac, els visitants obrien el marcador al minut 8 i posaven en alerta als locals, que seguien espessos. Sense trobar el lloc, el Sallent repetia la jugada amb èxit en dues ocasions més, i el partit es posava negre pels berguedans al cap de vint minuts de joc. Més enllà d’enfonsar-se, el Berga aixecava el cap i començava a treballar per retallar la distància al lluminós, transformant ben aviat la força en resultat gràcies a la primera diana de Joanet (23’).  Els de Prat insistien, tenint una bona ocasió amb un xut d’Agustí Casanovas i pujant les línies ofensives a l’àrea dels del Bages, que seguien provant de guanyar contres i repetir els tres primers gols. El darrer gol de la primera part seria pels locals, després d’un embolic a l’àrea després d’un primer refús del porter però que, finalment, enviava Joan Noguera al fons de la xarxa (40’). D’aquesta manera, els del Berga aconseguien maquillar la mala arrencada pel descans, amb el 2 a 3 i deixant la porta molt oberta a la remuntada.

L’última acció del període, però, va ser un córner del Sallent, que va treure la defensa berguedana però va suposar la caiguda d’un dels jugadors bagencs a l’àrea petita. Amb el dubte a l’aire sobre un possible penal, sobre el qual l’àrbitre no es va pronunciar, un dels del Sallent replicava amb una dura entrada sobre Noguera, que s’escapava per la banda amb la pilota i que, tot i merèixer una vermella directa, només veia la groga. Els locals mostraven incredulitat davant el càstig benèvol del col·legiat, i aquest responia mostrant la mateixa cartolina a Sergi Ruiz i Oriol Dalmau. El descans arribava enmig de la polèmica i la tensió, que es feia extensible a la banqueta berguedana i que l’àrbitre no ignorava, mostrant la groga també a l’entrenador, Joan Prat i al 21 del Berga, Xavi Carreras.

A la represa, els locals sortien a donar-ho tot, pressionant intensament al Sallent, que seguia creant perill a la porteria de Dani Peralta amb contres ràpides que ja no enganyaven als berguedans. La perseverança del Berga era evident, perseguint l’esfèric sense descans i aconseguint l’empat gràcies a Joanet novament (69’), que aconseguia un xut després de diversos intents a porta dels seus companys. Però l’empat no era suficient per a uns berguedans confiats en la seva força davant d’un Sallent que s’havia fet petit per la resposta local i aconseguia girar el marcador amb una gran rematada de cap d’Agustí Casanovas després d’una mala sortida del porter visitant (74’). Els deu últims minuts de joc més el llarg afegit van ser eterns pels locals, moment que el col·legiat va dur a terme un ball de targetes entre les files blanc i vermelles. Al 81, ensenyava la segona groga a Carreras, que havia sortit al camp just feia un quart d’hora i deixava als locals amb deu jugadors. Gerard Martínez era el següent en veure la groga, al 83 i, just un minut després, el col·legiat mostrava la vermella directa a Joan Prat i Josep Trulls. Els darrers en afegir-se a la llista van ser Jordi Torner, Dani Peralta i Joan Noguera, en total, set targetes en deu minuts que no van afectar el resultat del marcador per finalitzar el partit amb el triomf local per 4 a 3.

Amb els tres punts a la butxaca, el Berga puja una posició a la taula per tercera jornada consecutiva situant-se a la 7a plaça, amb 39 punts. La jornada vinent, els de Prat es mesuraran al Ripollet, 12è a la classificació amb 32 punts.

El post-partit: CE Berga 4 – CE Sallent 3

prat

Joan Prat Entrenador del CE Berga

“Esperàvem un partit de pocs gols, fins i tot que un de sol sentenciés la trobada i no ha estat ni de tros així. No hem tingut el millor inici davant la màxima eficàcia d’ells, que en tres contres ens han fet tres gols molt seguits. Però al final ens n’hem sortit gràcies als jugadors, tot els ho devem a ells perquè són els quins ho han fet possible. No han deixat de creure ni un moment en les opcions de remuntar el partit i han tirat d’amor propi per fer-ho realitat. I no només hem lluitat contra el resultat sinó que també contra l’actuació arbitral, que ha sigut bastant fluixeta i ens ha perjudicat en molts aspectes que al final ens han fet patir molt, més del que tocava. Més enllà d’això, el millor és que ens posem en un bon lloc a la taula i seguirem treballant per mantenir-nos-hi.”

torner

Jordi Torner Jugador del CE Berga

“Penso que el final del partit d’avui ha estat èpic. No hem sortit adormits però no estàvem del tot ben col·locats al camp. Això ha provocat que les primeres jugades fossin totes per ells i que, amb vint minuts, ja tinguéssim el 0 a 3 al marcador. L’important és que hem sabut revertir la situació perquè ningú de l’equip ha donat mai el partit per perdut i gràcies a això, a la mitja part ja anàvem 2 a 3. A la segona part hem sortit amb moltes ganes, sabent que el partit es podia remuntar i aquí ho tenim: victòria 4 a 3, tres punts més i a la meitat alta de la taula.”

Acta del partit

Classificació del Grup 4 de Segona Catalana

 Les imatges del partit

001 BergaSallent 002 BergaSallent 003 BergaSallent 004 BergaSallent 005 BergaSallent 006 BergaSallent 007 BergaSallent 008 BergaSallent 009 BergaSallent 010 BergaSallent 011 BergaSallent 012 BergaSallent 013 BergaSallent 014 BergaSallent 015 BergaSallent 016 BergaSallent 017 BergaSallent 018 BergaSallent 019 BergaSallent 020 BergaSallent 021 BergaSallent 022 BergaSallent 023 BergaSallent 024 BergaSallent 025 BergaSallent 026 BergaSallent 027 BergaSallent 028 BergaSallent 029 BergaSallent 030 BergaSallent

Berga CE Berga CE Sallent Futbol Joan Prat Jordi Torner Segona Catalana

Comentaris