C AT Gironella

Contra dotze (0-2)

Contra dotze (0-2)

La visita de les Franqueses ja era prou complicada i el 0 a 1 quan encara no s’havia complert el primer minut de joc no va aplanar gens el camí. Nova derrota de l’Atlètic Gironella, que va anar a remolc tot el partit, malgrat que l’enfrontament no es decidiria fins el tram final. Els homes de Ponti van impedir que les Franqueses s’allunyés en el marcador però uns últims minuts carregats de tensió i polèmica van acabar afavorint els visitants, que van sentenciar amb el definitiu 0 a 2.

El partit va estar clarament marcat pel gol inicial i per les decisions arbitrals del tram final. Quan encara no s’havia complert al primer minut de joc, un malentès de la defensa en una pilota llarga va habilitar el davanter de les Franqueses Víctor Garcia, que, sol davant Chiscu, no va perdonar i va avançar el conjunt vallesà.

Tot i aquesta badada inicial, el Gironella va fer una primera part força seriosa. Com ve sent habitual: l’estratègia passava per cedir la pilota al rival, prioritzar la solidesa defensiva i sortir al contracop amb criteri. A més, a diferència dels dos últims partits, els de Ponti van tenir un punt més de calma a l’hora de treure la pilota i això va obrir-los el camí del gol. Èric Santmartí va enviar la pilota dins però el col·legiat del partit va interpretar que havia rebut l’esfèrica en posició antireglamentària i va anul·lar el gol. A partir d’aquí, el partit va guanyar en tensió i el Gironella va anar-se’n al descans amb la sensació d’haver estat perjudicat per les decisions arbitrals.

A la segona part, la tensió va augmentar encara més quan el col·legiat va decidir expulsar Pol Ginestà al minut 51 i, per tant, deixar amb 10 homes el Gironella. L’àrbitre li va ensenyar la segona groga per una càrrega en un frec a frec amb el rival. Jugadors, staff i afició van protestar de valent la decisió, però no hi havia res a fer: els locals haurien de remuntar amb un jugador menys.

I per si l’ambient no estava prou caldejat, pocs minuts després Èric va rebre una passada a l’espai que el va deixar sol davant el porter. Abans de xutar, però, el defensa vallesà Roger Bellavista el va fer caure i l’arbitre, sorprenentment, va ensenyar la targeta groga. La decisió va acabar d’encendre la parròquia gironellenca. Els jugadors locals no van perdre els papers però sí que van començar a avançar línies i deixar més espais darrera. Tot plegat ho va aprofitar les Franqueses per sentenciar el partit, ja a les acaballes, amb una diana de David Sànchez. El 0 a 2 va ser definitiu.

El post-partit: Gironella 0 Les Franqueses 2

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“El gol al minut 1 ens va marcar molt i les decisions arbitrals ens van condicionar. Normalment no parlo dels àrbitres però és que aquesta setmana ha estat força determinant. L’equip va millorar respecte la setmana, la pilota no ens cremava tant, però és una pena que per petits detalls se’ns escapin punts un altre cop. Jo tenia moltes esperances de guanyar o, si més no, de puntuar. Sabíem que les Franqueses era un bon equip, però la seva manera de jugar ens anava força bé pel plantejament que volíem fer. Sempre ha estat un rival que se’ns ha donat força bé. Evidentment els resultats que es donen a la categoria fan que a dia d’avui anem una mica collats, però l’equip té marge per reaccionar. El que més em preocupa ara mateix són les baixes. La setmana que ve, per exemple, en tenim unes quantes a darrere i sabem que és important treure punts de Can Rull.”

pol-ginestaPol Ginestà Jugador de l’Atlètic Gironella

“Vam estar ben col·locats, sense tenir la pilota però força segurs darrere. És una pena perquè vam sortir encantats i ho vam pagar. L’àrbitre, no sé per què, se’n va anar del partit. Vam marxar al descans amb la sensació que ens estava perjudicant i a la segona part es va confirmar. Dos minuts abans que m’expulsés, em van donar un cop amb el colze que em va obrir el llavi. Ell ho va veure, no va treure cap targeta, em va dir si estava bé i li vaig dir que sí però que se’n recordés per quan jo anés fort. Mira si se’n va recordar que al cap de dos minuts em va treure la segona groga per una jugada molt menys dura… A Can Rull no tindrem gaire defenses i és un partit important. Cal que sumem com sigui, un empat no és dolent.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Futbol Jordi Pont Ponti Les Franqueses Pol Ginestà Segona Catalana

Comentaris