Handbol

Defensa per recuperar sensacions i motivació (22-18)

Contacte de Caballé amb un rival. ALEIX CAMPRUBÍ

L’Handbol Berga s’ha emportat una victòria aquest cap de setmana que li serveix per agafar aire i seguir confiant en assolir l’objectiu. Els verd-i-vermells s’han imposat per 22 a 18 al BM Pau Casals B de Sabadell gràcies a les bones defenses, tot i les mil i una dificultats de l’equip per fer mal en atac, especialment en estàtic.

L’inici és igualat i amb els dos equips jugant llarg. Mentre el Pau Casals ho fa per convicció, el Berga ho fa per obligació, ja que el rival replega ràpid. Els locals aconsegueixen anotar, però, amb jugades treballades i sense gaire precipitació, que fan mal a la 5-1 dels sabadellencs, per més que la falta d’encert en el xut i el porter rival impossibiliten posar-se per davant. L’equip planta una defensa 3-2-1 compacte en línies generals, però errades puntuals permeten anotar als visitants. Tot i les complicacions per atacar en estàtic, les bones defenses dels de Sergi Hernàndez posen a l’equip per primer cop per davant a falta de 10 minuts. Cap dels dos conjunts aconsegueix obrir escletxa, fins que tres contracops al fil del descans posen el primer avantatge de 3 a favor dels locals, amb el qual s’arriba al descans, 11 a 8.

L’equip manté la bona línia a la represa, agafant un avantatge de 5 gols, especialment gràcies al joc ràpid, guanyant la partida física i moral al rival. Els locals abaixen la guàrdia en defensa, però passats els primers compassos, i el conjunt de Sabadell s’apropa a 3. Els desencerts es succeeixen a banda i banda; Fent el mínim, els berguedans aconsegueixen seguir amb un bon marge, fruit dels mals minuts del Pau Casals, superat l’equador del temps. Els dos conjunts continuen sense controlar clarament el partit, per més que l’avantatge dona calma al Berga per no precipitar-se en excés i no haver de patir. Altra volta, la falta d’encert i les aturades del porter visitant impedeixen que l’escletxa, que es mou entre 3 i 5 gols, augmenti. En els darrers compassos, els verd-i-negres no arrisquen i juguen les possessions més llargues, per no permetre recuperacions al rival i així tenir uns darrers minuts tranquils, arribant al definitiu 22 a 18.

Aquesta victòria necessària deixa als berguedans a la 6a plaça, amb 22 punts, a l’espera dels altres partits de la jornada. L’equip treballarà ara en la visita a l’OAR Gràcia de Sabadell C, que és 7è amb 21 punts.

El post-partit: Handbol Berga 22 – BM Pau Casals B 18

retallsergihernandezSergi Hernàndez Entrenador Handbol Berga

“L’equip ha sortit ficat en el partit. La primera part de Sant Vicenç va ser la pitjor que he vist. En defensa hem estat bé, tot i alguna coseta. L’àrbitre ens ha collat moltíssim, no he entès gaire com ha xiulat. En atac anem molt perduts. Tots esperem que entri el mateix, no anem a l’1 contra 1, cantem jugades… però anem molt perduts. A la segona part hem fallat xuts molt clars, amb els quals hauríem marxat més en el marcador. Hem fet algunes errades en defensa molt clares i s’han acostat, però ho hem tingut controlat. El físic també comptava, ells eren justos”.

Jesús Martínez Jugador Handbol Berga

retalljesusmartinez“Hem fet un bon partit, sobretot en defensa. Hem tocat i la mostra són les exclusions que tenim. Hem volgut posar un ritme alt, ja que el rival tenia menys jugadors, i s’ha notat al final de la primera part i a la segona. Tot i que s’han apropat, hem tingut el partit bastant controlat en tot moment, hem estat seriosos. Per posar un contra, en atac hem estat faltats d’idees durant tot el partit. A la primera meitat hem sortit molt mentalitzats, però a la segona estàvem més imprecisos i hi havia més corre carrers. Després de tornar de la lesió, m’he sentit bé físicament. He estat correcte en defensa, defensant de primer. En atac em podrien haver entrat un parell de xuts. Estic més content per haver tornat que pel partit que he fet”.