Bàsquet, Bàsquet Berga

Cinc minuts de desconnexió lapiden al Bàsquet Berga (60-62)

Cinc minuts de desconnexió lapiden al Bàsquet Berga (60-62)

El Berga ha fregat la remuntada aquest diumenge, després de retallar 16 punts que havia encaixat pràcticament en el tercer parcial. L’equip ha sigut capaç d’acostar-se al marcador i creure-hi, i ha tingut tirs per empatar i guanyar el partit, però la pilota no ha entrat. Al final, la 10a derrota de la temporada, per 60 a 62, en la visita del CB Cerdanyola.

El conjunt visitant es posa per davant de bon inici, tot i la consistent defensa berguedana a tota pista, amb diverses variacions. Ofensivament, però, l’equip treballa sense trobar gaires opcions clares de tir -especialment busca la pintura- entre la defensa ben plantada del Cerdanyola, a més de permetre excessius rebots en atac als visitants. L’encert puja en els minuts finals per salvar el parcial amb un 12 a 16.

L’equip aconsegueix empatar el partit a l’inici del segon temps, gràcies a un plus en la pressió defensiva, que comporta pilotes perdudes del rival, i un plus d’intensitat en atac, encarant més i buscant el cèrcol amb encert. D’aquesta manera, els berguedans aconsegueixen un avantatge de 4 punts, que aviat retalla el Cerdanyola, gràcies a avançar encara més la defensa individual a tota la pista. Després d’alternances mínimes al marcador, s’arriba al descans amb empat a 26.

El Cerdanyola comença la segona meitat fent força mal a la defensa local, trobant tirs i amb encert, mentre els de Manel de Haro segueixen amb l’atac irregular, contra una defensa amb moltes ajudes, allunyant-se fins a 6 punts menys que els visitants. L’avantatge augmenta abans d’acabar el parcial fins als 14 punts, on el Berga no sap controlar el partit i comet moltes errades fruit dels nervis, tant en atac com en defensa, per arribar 36 a 50 al final.

A l’inici dels darrers 10 minuts el rival manté l’avantatge, gràcies a les bones defenses, davant d’un Berga més intens, però que no aconsegueix retallar i, fins i tot, la diferència arriba als 16 punts en un moment. Dos triples consecutius amb jugades treballades fiquen als de negre al partit, acostant-se a 8. El Berga es veu capaç i juga amb cap, corrent o jugant llarg segons convingui. L’equip s’acosta a 4 en els darrers compassos, i a 2 a falta de pocs segons. Els berguedans no fan falta, i aconsegueixen recuperar la pilota quan falten uns 15 segons pel final. Eloi Edo decideix provar-ho amb un triple, però no entra. El rebot el pesca Oleguer Cruz, que té temps de fer un semiganxo, però la moneda no cau de la cara del Berga.

Bernat Martí va ser el jugador més destacat del partit per part local, amb 16 punts, 1 rebot i 3 assistències, que li valen per fer els 18 punts de valoració. També va destacar Eloi Edo, amb 15 punts, 2 rebots, 4 recuperacions i 2 assistències, pels 15 de valoració. I Marc Borrellas, amb 4 punts, 7 rebots (3 d’ofensius), 5 recuperacions i 2 assistències, i Jordi Riu, amb 12 punts i 2 pilotes recuperades, els dos amb 11 de valoració.

Aquesta nova derrota, la 10a de la temporada, deixa al Berga a la 11 posició, amb tan sols 10 victòries, però un partit pendent. L’equip buscarà sumar en la visita la setmana vinent al Manyanet Reus, que amb 10 victòries és 9è, amb un partit més que els berguedans.

El post-partit: Bàsquet Berga 60 – CB Cerdanyola 62

hugretallHug Tuyet Entrenador Bàsquet Berga

“Hem fet 30 minuts molt bons, s’ha vist un molt bon equip, amb eines amb atac i en defensa. El tercer quart ha sigut clau, ens hem empanat durant 5 minuts i el parcial ha sigut la clau. Hi ha hagut una gran desconnexió, la seva pressió ens ha fet perdre pilotes al mig del camp, que no han perdonat ells, i en atac també ens hem posat més nerviosos. No hem sabut carregar dins amb 2 pivots a pista. Hem hagut de remuntar 16 punts i ens han faltat 2 minuts per jugar-ho. Si no haguéssim badat, aquest últim quart hauria sigut diferent. L’hem tingut per guanyar, però el percentatge que entrés el darrer tir era complicat. Al final el que compta és la derrota, hem perdut i no podem estar contents”.

“No teníem temps mort al final. Els professionals saben el que hem de fer, però aquí tenim el que tenim -i estem contents, però sense el temps… S’hauria pogut buscar una cistella de dos. L’Eloi ha tirat un tir relativament alliberat, després de bot, l’Oleguer ha pogut empatar, però ha fallat el ganxo. Hem de tenir confiança en els jugadors. Si entra, no sé si ens faríem la mateixa pregunta. Com que el jugador ha fallat, penses que hauria pogut ser diferent, però si l’hagués ficat, l’estaríem mantejant i ningú es plantejaria si estava millor o pitjor tirat. No m’ha semblat una bajanada la jugada final”.

Bernat Martí Jugador Bàsquet Berga

bernatretall“Ha sigut un partit renyir igualat. L’empat a 26 al descans diu que és un partit de defenses. Ens hem despistat al tercer parcial, hem abaixat els braços, amb una defensa més baixa, i ells han pujat el ritme en tirs de 2, els hi entrava tot. Ho hem pogut recuperar i hem tingut per empatar i guanyar, però ens he quedat a 2 punts. No crec que hàgim fet un mal partit en general, però sí 5 minuts de desconnexió. Feia temps que no jugava bé i no m’entraven les coses, i avui m’han entrat. Només porto 3 entrenaments després de Nadal i es nota, però he estat connectat i amb sintonia amb els companys”.

Acta del partit

Resultats, classificació i pròxima jornada del Grup 3 de Segona catalana

Les imatges del partit

_DSC9730 _DSC9733 _DSC9734 _DSC9736 _DSC9741 _DSC9742 _DSC9743 _DSC9747 _DSC9750 _DSC9764 _DSC9775 _DSC9777 _DSC9779 _DSC9782 _DSC9784 _DSC9792 _DSC9793 _DSC9795 _DSC9798 _DSC9801 _DSC9802 _DSC9807 _DSC9808 _DSC9811 _DSC9816 _DSC9822 _DSC9826 _DSC9830 _DSC9835 _DSC9838 _DSC9840 _DSC9843 _DSC9845 _DSC9846 _DSC9848 _DSC9849 _DSC9851 _DSC9853 _DSC9859 _DSC9863 _DSC9864 _DSC9865 _DSC9871 _DSC9872 _DSC9877 _DSC9878 _DSC9879 _DSC9884 _DSC9885 _DSC9887

Bàsquet Bàsquet Berga Berga bernat martí Hug Tuyet

Comentaris