C AT Gironella

Asfixiats contra un rival veterà i experimentat (3-0)

Asfixiats contra un rival veterà i experimentat (3-0)
Tóbal Domínguez protesta una acció en el derbi d'aquesta temporada al camp del CE Berga. ALEIX CAMPRUBÍ

La cinquena victòria consecutiva no ha pogut arribar. L’Atlètic Gironella ha perdut per 3 a 0 al camp del Ripollet i veu trencada una bona ratxa de quatre partits sumant de tres en tres que l’ha permès sortir de les places de descens. Els gironellencs han topat amb un rival veterà i experimentat que els ha ofegat amb una bona pressió i ha impedit l’habitual joc de contracop dels homes de Ponti.

Avui el plantejament no ha funcionat. El Gironella ha sortit al camp amb la mateixa idea que les últimes setmanes, però l’execució no ha estat la mateixa. L’equip ha tornat a prioritzar la solidesa defensiva amb línies molt juntes i replegades, i cedint la pilota al rival amb l’esperança de poder crear perill en sortides al contracop. Però avui els contraatacs no han estat ni de bon tros tan letals com en els últims compromisos.

Els de Ponti perdien la pilota ràpid, i això ha propiciat que els vint primers minuts de partit es juguessin pràcticament tots en camp gironellenc. A la part final del primer temps, el setge local no ha estat tan aclaparador, però el Ripollet seguia gaudint de nombroses ocasions sobre la porteria de Chiscu.

L’1 a 0 era qüestió de paciència i ha acabat arribant en els darrers instants abans del descans. El Gironella ha sortit bé amb pilota jugada, però ha acabat perdent la possessió a banda; el Ripollet ha servit ràpid des de la línia lateral i ha agafat desprevingut l’entramat defensiu gironellenc; en pocs instants la pilota ja era a l’àrea de Chiscu, que, malgrat aturar el primer xut local, no ha pogut fer res per impedir el primer gol del partit en el refús.

La diana ha estat antològica, a pocs segons del xiulet de l’àrbitre, i a l’inici de la segona meitat la tònica ha estat més o menys la mateixa. El Gironella no aconseguia sortir amb perill al contracop, i el segon gol local no ha tardat a arribar. Tot i el gol, que posava les coses molt de cara als vallesans, els homes de Ponti han despertat i han gaudit dels millors minuts de joc del partit.

Les opcions passaven per bolcar-se a l’atac, i això implicava córrer riscos en defensa. El Gironella ha gaudit d’alguna ocasió per retallar distàncies, però en un contracop s’ha quedat amb 10 jugadors: Pol Ginestà ha tallat una pilota providencial amb el braç i l’àrbitre li ha ensenyat la vermella directa. I, finalment, ja a les acaballes, el Ripollet ha sentenciat amb el definitiu 3 a 0: una bona centrada des de tres quarts de camp ha estat rematada de manera magistral amb cama esquerra per un jugador que entrava de segona línia. No hi ha hagut temps ni ocasions per cap mena de reacció visitant.

El post-partit: Ripollet 3 Gironella 0

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“No ha anat gaire bé. Sense ser un partit desastrós, no hem tingut la concentració i la intensitat d’altres dies. Defensivament no hem estat fins i hem deixat que el rival xutés molt a porteria. Ens ha costat molt treure la pilota i he comès petits errors que hem acabat pagant car. Estem tristos perquè la derrota és contra un rival directe, però també sabem que el Ripollet està en una situació que no li toca per la plantilla que té. Segurament hauria d’estar més amunt. Ara, tres dels quatre partits que tenim abans de Setmana Santa són a casa i és una bona oportunitat per seguir sumant i agafant distància respecte el descens. El que fem en aquests partits marcarà la pressió que tindrem a final de temporada.”

tobal-retallTóbal Domínguez Jugador de l’Atlètic Gironella

“No hem jugat massa be. La primera mitja hora hem estat bastant bé, però en atac no sortíem i la pilota ens durava 10 segons. Per tot això el partit se’ns ha fet molt llarg. El Ripollet és un equip veterà i sabíem que no faria gaire errades. És un estil d’equip que no et deixa capgirar la situació del partit i ha estat molt difícil fer el joc que nosaltres volíem. En l’apartat personal, he jugat sol a dalt i les sensacions tampoc han estat bones. Corres molt sense atrapar massa res. Ha estat un desgast físic que tampoc acabava d’ajudar a l’equip com jo volia. Ha estat complicat, una sensació estranya, gairebé com si fos el primer dia que jugava a futbol. Els propers partits són claus i l’objectiu no és altre que guanyar, com sempre.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Futbol Grup 4 Jordi Pont Ponti ripollet Segona Catalana Tóbal Domínguez

Comentaris