UE Avià

Missió impossible (6-2)

Missió impossible (6-2)
Acció del partit entre el Tona i l'Avià. MARC CANTURRI

Amb la desgràcia com a companya de viatge. La Unió Esportiva Avià ha consumat aquest diumenge la setzena derrota de la temporada, al camp del Tona, per un contundent 6 a 2. Els avianesos afrontaven un dels duels més complicats de l’any amb les baixes significatives de Vilalta i Torres i, per si això fos poc, han hagut de jugar prop d’una hora amb 10 jugadors per l’expulsió de Sergi Solanich al minut 34. Fins aleshores, havia estat un partit bastant igualat però la vermella directa ha estat el primer vers d’un poema dramàtic.

L’Avià sabia que puntuar seria molt difícil. El Tona només hi va deixar escapar punts en la derrota contra les Franqueses i l’empat contra el Sabadell Nord, a la segona i la tercera jornada de lliga. Malgrat tot, el partit ha començat amb opcions per a tots dos equips. Els locals, però, serien els primers en colpejar: al minut 4, Eric Juvanteny ha fet el primer. Ara bé, la reacció avianesa ha estat tan sorprenent com imminent: abans del 10, Moreno ja havia empatat.

A partir d’aquí, s’ha entrat en un tram de partit on tots dos equips han gaudit de bons moments i ocasions clares per marcar. Fins la mitja hora de joc, quan unes mans fora l’àrea han suposat l’expulsió de Solanich i han obligat l’Avià a afrontar el que quedava de partit -ni més ni menys que una hora- amb inferioritat numèrica.

La vermella ha obligat a Flores a moure fitxa per segon cop, ja que minuts abans Pep Martín s’havia lesionat i havia deixat el seu lloc a Ivan Lianes. Aquest cop, el sacrificat ha estat David Pintó que ha passat el relleu a Moha Rouan per tal que aquest últim afrontés els 60 minuts restants sota pals.  Les diferències tècniques s’han accentuat amb la inferioritat numèrica, i abans del descans el Tona ha fet dos gols per posar terra pel mig. Un d’ells, per cert, en fora de joc clamorós que l’àrbitre no ha interpretat així.

La represa pintava magra per a l’Avià, però un equip que va ser capaç de fer dos gols en 9 minuts contra el Can Rull amb només 9 jugadors sobre el terreny de joc no es podia donar per mort. I, de fet, ha tingut l’oportunitat de posar emoció al partit, tot just sortir dels vestidors: Carlos Zorrilla, el porter del Tona, ha aturat un penal a Lianes en els primers compassos de segona meitat.

I, tal com acostuma a passar, del possible 3 a 2 s’ha passat al 4 a 1. Un ràpid contracop ha estat definit per Javi Revert, el flamant fitxatge tonenc d’aquesta setmana. Ha estat la gota que ha fet vessar el got, i s’ha entrat en un tram de partit on l’Avià, desanimat i precipitat, ha patit un autèntic setge dels locals, sobretot per bandes i en ràpides transicions que posaven en seriosos problemes el porter Moha, que ha respòs amb diverses intervencions de mèrit -entre les quals, un penal aturat-. Moha, però, no ha pogut fer res per evitar el 5 a 1 d’Ivan Garcia, que ha definit a l’escaire una bona jugada individual iniciada des de banda esquerra.

Amb el 5 a 1, el Tona ha aprofitat per donar entrada a homes de refresc i ha abaixat una mica el ritme. Això ha donat aire a l’Avià, que s’ha tornat a acostar a l’àrea rival gràcies a petites espurnes de qualitat de Roger Claret o Ferran Hernández. Però tornaria a ser el Tona qui enviaria la pilota al fons de la xarxa. Ara bé, no ha estat fins el 75, en una bona jugada col·lectiva que Revert ha definit magistralment, picant la pilota per sobre de Moha. Al cap d’un parell de jugades, Eudald Tubau, l’única referència atacant avianesa des de l’expulsió de Solanich, ha tret un penal d’una passada llarga. David Solanich seria l’encarregat de transformar-lo per posar el definitiu 6 a 2 a l’electrònic.

El post-partit: Tona 6 Avià 2

joan-floresJoan Flores Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“El partit no se’ns ha encarat bé i és un problema: et trobes un adversari amb uns jugadors molt bons, un camp complicat i en un estat delicat i, a sobre, topes amb una lesió al principi i l’expulsió del teu porter a la mitja hora de joc. Amb 10 jugadors hem intentat aguantar però en dues jugades puntuals ens han marcat i la cosa s’ha posat negra. A la segona part era important no perdre més jugadors. Hem intentat aprofitar el segon temps per entrenar, prioritzant estar dins el partit i no perdre la concentració, malgrat els handicaps evidents que teníem. Ha estat un partit molt físic, però no era un dels camps on comptàvem guanyar. Estem en un tram de lliga on ens enfrontem als tres equips més forts de la categoria, a priori: avui a Tona, i ara vindran el Sabadell Nord i les Franqueses. Sí que és veritat que si aconseguim puntuar en aquests duels anímicament ens ajudarà molt. Després venen partits on et jugues la temporada, contra rivals directes, i intentarem no estar molt despenjats a la classificació a l’hora d’afrontar-los.”

ferran-hernandezFerran Hernández Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Amb el tercer gol ens hem vingut avall. Sempre ens passa: a la que ens sentim inferiors, baixem. Però és evident que l’expulsió ha canviat el partit: fins aleshores havia estat un partit força igualat i crec que si haguéssim disputat els 90 minuts amb 11 jugadors hauríem plantat més cara. També és cert que a la segona hem tingut un penal que ens hauria pogut ficar dins el partit, però la sort no ens va de cara. Ens hem replegat darrera per evitar que ens caiguessin més gols, però no hi ha hagut manera. El Tona és un equip molt fort i ja m’esperava aquest estil de rival. No han fet massa canvis respecte els jugadors que l’any passat jugaven a Primera Catalana. Llavors ja vaig tenir l’oportunitat de jugar contra ells i sabia que no seria un partit fàcil: és un equip molt fort a bandes i té jugadors ‘piloters’ al mig del camp.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Ferran Hernandez Futbol Joan Flores Segona Catalana UE Tona

Comentaris