Bàsquet, Bàsquet Berga

Desfeta d’un Beep Berga en reconstrucció (59-67)

Desfeta d’un Beep Berga en reconstrucció (59-67)
Oriol Tintó penetrant a cistella. ALEIX CAMPRUBÍ

El Beep Berga ha tornat després de vacances amb un repte que no ha pogut superar pel moment: sobreposar-se a la marxa de David Yuste al Navàs i adaptar el joc de l’equip sense la peça clau. El retorn de jugadors importants com Marc Borrellas i, especialment, Oriol Tintó no va ser suficient perquè l’equip no acabés caient per 59 a 67 en la visita del CB Morell. Si es vol mantenir l’objectiu de l’ascens, l’equip haurà de reconstruir el seu joc utilitzant a Tintó com a referència.

Els primers minuts van ser terribles per a l’equip. Tot i la intensitat defensiva que els de Manel de Haro buscaven imprimir, els posicionaments defensius no estaven prou ajustats, es concedeixen molts rebots ofensius al rival, i en atac no aconseguien generar joc ni jugades trenades. D’aquesta manera, encaixen un parcial que deixa 9 punts a sota els locals, fins que els rivals aconsegueixen allunyar-se fins als 12, una distància que condicionaria tot el partit. Un temps mort dels de negre serveix, almenys, per canviar la passivitat i que l’equip encari cistella amb més determinació, retallant diferències, però l’encert de tres del rival torna a situar un avantatge de 2 dígits al final del primer quart, 13 a 23.

Els locals aconsegueixen ajustar la defensa a la represa i, tot i la baixa anotació, poden acostar-se a 4. El Berga introdueix la pressió de 2 contra 1 en alguns moments, en la baixada de pilota del Morell. El duel s’iguala i l’alt encert del visitant en el primer quart baixa substancialment, tot i que es manté l’escletxa i s’arriba al descans 30 a 35.

El Beep surt reafirmant-se amb la idea de defensar intensament a la represa, però les pilotes perdudes i les males decisions fan que el rival segueix amb l’avantatge i, fins i tot, l’augmenti, també gràcies a la persistència en cedir rebots ofensius dels homes de negre. Al tram final del quart el Berga aconsegueix, però, diversos atacs ràpids, gràcies a les recuperacions de la pressió a tota la pista, que acaben acostant a l’equip a 2 punts. Al final del parcial s’arriba amb 47 a 51 al marcador.

Tot i tornar-se a acostar a l’inici del darrer parcial, el conjunt tarragoní torna a augmentar la diferència als 8 punts, gràcies als nervis, la mala defensa i les males decisions dels locals. El Morell segueix travant molt el joc dels berguedans, que no troben manera d’atacar i no aconsegueixen més que una tímida remuntada a través de la lluita i la pressió a tota pista, arribant al final amb diversos tirs lliures que posen el definitiu 59 a 67.

Oriol Tintó es va erigir com a nou jugador clau de l’equip, aportant 15 punts amb bons percentatges d’encert, a més de 4 rebots i 2 assistències. Altres jugadors destacats van ser Marc Borrellas, que va tornar amb 7 punts, 4 rebots i 2 assistències, i Bernat Martí, amb 9 punts i 4 rebots.

La 5a derrota de la temporada deixa al Berga tocat també a la taula classificatòria, on sumant 8 victòries se situa a la 6a plaça, lluny del que esperava a principi de campanya. Els de Manel de Haro buscaran refer-se de la situació en la visita, la setmana vinent, de la pista del CN Caldes, 9è classificat amb 6 victòries i 8 derrotes.

El post-partit: Beep Bàsquet Berga 59 – CB Morell 67

hugretallHug Tuyet Segon entrenador del Beep Berga

“Molt mal partit, hem tingut una tornada de nadal molt dolenta, sobretot en atac, que no ha funcionat. Hem tingut molt mals percentatges des de totes les posicions. En defensa ens han sortit coses que havíem treballat, i per això hauríem d’haver guanyat aquest partit. La baixa del David Yuste es nota, ja que portàvem 13 partits jugant amb ell i aportava moltes coses. Aportava molt en atac i no només els punts, és qui feia jugar a l’equip. En dues setmanes haver de buscar maneres per substituir un base com ell deixa 35 minuts de jocs que els ha de jugar algú altre. Aquestes persones en dues o tres setmanes han fet un pas endavant, però hem de seguir treballant. La baixa es nota perquè estem acostumats a un joc que en dues setmanes has de fer un treball per intentar que es noti el mínim el canvi. Hem de seguir treballant. Canviarà el tipus de joc ofensiu; tothom ha de sumar més i ara podem tirar més de joc interior i no tant exterior. En defensa també canviarà, ja que hem perdut en atac, no farem tants punts i per tant n’hem de deixar fer menys. Estem molt centrats en la defensa”.

TintoretallOriol Tintó Jugador del Beep Berga

“Hem començat malament, amb un mal parcial en contra que ha fet que, de bon començament, no ens trobéssim còmodes jugant i anéssim a remolc. Hem tingut problemes amb el rebot i, tan personalment com pel que fa a l’equip, hem anat bastant perduts en atac, sense saber explotar bé les nostres armes. Tot i això, hem tingut el partit a l’abast pràcticament fins al final, però els mals moments defensius ens han condemnat. A escala individual m’he trobat bastant bé, però m’ha faltat una química amb els companys que espero trobar ben aviat”.

Fitxa del partit

Resultats, classificació i pròxima jornada del Grup 3 de Segona catalana

Presentació dels equips

Abans del partit del sènior, l’AE Bàsquet Berga va poder fer la presentació dels equips de la temporada. Enguany l’entitat ha aconseguit formar 9 equips federats, a més de l’escola de bàsquet i el bàsquet inclusiu.

tots primerequip noies

Algunes imatges de la presentació. CEDIDES

ae basquet berga Bàsquet Bàsquet Berga beep bàsquet berga beep berga Berga Hug Tuyet oriol tinto

Comentaris