CE Berga

El Berga dona la cara en un dels fortins de la categoria (3-1)

El Berga dona la cara en un dels fortins de la categoria (3-1)
Joanet, en una acció d'aquesta temporada. ALEIX CAMPRUBÍ

Era un dels partits de la jornada. El Berga visitava el camp del Tona, segon classificat i clar aspirant a l’ascens de categoria, després de golejar el Vic Riuprimer a casa per 4 a 0. A Tona, però, només hi ha guanyat les Franqueses, la segona jornada. Més enllà d’aquesta relliscada i un empat contra el Sabadell Nord, els osonencs ho han guanyat tot com a locals. El Berga hi va oferir una bona imatge, però no va poder treure’n cap punt: 3 a 1 final pels tonencs.

Els homes de Prat van fer un partit molt seriós. D’entrada, en els primers 25 minuts, els berguedans van controlar el joc, còmodament replegats a darrera però amb ràpides i perilloses sortides al contracop. Per la seva banda, el Tona va sortir un pèl adormit i amb prou feines inquietaria la porteria de Dani Peralta. I el futbol faria justícia: al minut 11, Noguera va transformar de manera magistral una falta directa servida des de més enllà de la frontal de l’àrea.

El control del Berga s’allargaria ben bé fins al minut 25, quan, en una jugada aïllada, el Tona aconseguiria l’empat. Un potent xut des de lluny va picar al pal de la porteria de Peralta i va caure als peus d’Eduard Fortet, que -sol i en possible fora de joc- va definir a plaer. A partir d’aquí, el Tona es va treure la son de les orelles i va començar a dominar el partit, tot i que no va crear massa perill abans del descans.

A la represa, el xoc es va tornar a igualar. Tots dos equips van fregar el gol, però només el Tona ho aconseguiria. En una jugada on el Berga tenir l’1 a 2, el porter local va servir ràpid i en llarg, Pol Vilaregut va controlar l’esfèric amb habilitat i va fer el 2 a 1. A partir d’aquí, el Berga va passar a jugar en defensa de tres per buscar l’empat. Això deixaria més espais darrera i, a les acaballes, els locals ho van aprofitar per sentenciar. Fortet, que ja havia fet el primer gol, va definir un ràpid contracop per fer el definitiu 3 a 1, al minut 86.

El post-partit: Tona 3 Berga 1

pratJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“Era un partit complicat, sí, però a vegades no en podem fer cabal del que diu la classificació. En un partit únic la diferència no és tan gran. Sense anar més lluny, aquesta setmana l’Avià ha plantat cara al líder de la categoria, tot i la diferència de punts que hi ha a la taula. Nosaltres hem tingut una primera volta complicada en tots els aspectes. No és el mateix anar al camp del Matadepera, les Franqueses i el Tona, que rebre aquests tres equips a casa. Es clar que pots perdre, però en aquesta primera volta no hem sumat cap punt d’aquests 9 i potser a casa en sumarem algun. Ens toquen els de dalt de cop, però a més ens toquen fora de casa. La part positiva és que a la segona volta serà al revés, i això potser ens pot beneficiar.”

joanetJoan Fígols ‘Joanet’ Jugador del Club Esportiu Berga

“No crec que ens faltés gaire res. Vam fer un bon partit però a ells la pilota els va entrar, i a nosaltres no. Ens estan tocant tots els de dalt de cop i és complicat, però vam donar la cara. Pujar cap amunt és el que l’equip voldria, i això espero que fem. Ara toca acabar la primera volta amb victòria, al camp del Sabadell Nord, que també serà difícil però ho intentarem. Crec que l’equip estarà molt millor a la segona volta, haurem passat aquest tourmalet i començarem a sumar punts. Hem de treballar per, com a mínim, quedar entre els 10 primers i no patir.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Futbol Grup 4 Joan Fígols 'Joanet' Joan Prat Segona Catalana Tona

Comentaris