C AT Gironella

Condemnats des de la cantonada (3-0)

Condemnats des de la cantonada (3-0)

L’Atlètic Gironella ha perdut per 3 a 0 aquest diumenge al camp del Tona, en el partit corresponent a la 13a jornada de lliga. Dos gols a pilota aturada i un ràpid contracop van sentenciar un enfrontament on els gironellencs van tornar a estar tous en defensa i van pagar cars els errors puntuals.

Els locals van començar trepitjant fort. En poc més de 20 minuts ja havien fet dos gols. El primer, en un embolic a l’interior de l’àrea després d’un córner; el segon, en un nou servei de cantonada que Eduard Fortet va rematar des de l’interior de l’àrea petita. Mentrestant, el Gironella es mostrava molt imprecís en la sortida de pilota i poc resolutiu en els metres finals.

L’equip de Ponti va disputar una primera part força gris. Els berguedans van perdre la majoria de duels individuals davant un Tona que va ser més intens i va jugar com va voler fins passada la mitja hora de joc. Canvis de joc constants, arribades per banda, pressió alta van desgastar un Gironella que poc a poc van treure’s la son de les orelles. Al final del primer temps arribarien les primeres ocasions clares del partit per als visitants. La més destacada, una falta lateral que gairebé acaba en gol en pròpia porteria.

A la represa, els de Ponti van millorar encara més. Els primers minuts de la segona meitat van ser els millors del Gironella, que va començar a combinar i a buscar les esquenes de la defensa osonenca. L’entrada d’Èric Santmartí i Rubén Palomo al descans va donar aire fresc al mig del camp i a davant, i va aportar el revulsiu que necessitava l’equip per donar emoció al partit. De fet, el linier va anul·lar un gol a Santmartí per fora de joc molt dubtós.

El Gironella, però, no va ser capaç de retallar distàncies i, amb el pas dels minuts, l’embranzida inicial es va anar diluint. L’equip va dominar tota la segona meitat, però les arribades i el perill dels primers minuts van anar clarament a menys. I en aquest escenari, el Tona tenia les de guanyar i ho va aprofitar per sentenciar en una jugada aïllada. Una pilota perduda per Palomo al cercle central va servir als locals per enllaçar un parell de passades i plantar-se sols davant Jofre. Eduard Fortet va fer el seu segon gol i va sentenciar el partit.

A partir d’aquest moment, el ritme de partit va anar cap a caiguda. El Gironella va seguir tenint més possessió, però les aturades del joc, reiterats fores de joc dubtosos i la manca d’encert en els metres finals van impedir als de Ponti retallar distàncies. No hi hauria més gols i el Gironella se’n tornaria cap a casa amb les dues badades a pilota aturada gravades a la retina.

El postpartit: Tona 3 Gironella 0

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“Portem moltes setmanes igual: el dia del Berga ja ens van marcar a pilota aturada; contra el Matadepera, dos gols de córner; i avui, dos més. Al futbol es marquen molts gols a pilota aturada i nosaltres hem de ser més forts. Ens han rematat dos córners molt tancats al primer pal, i això és culpa de tots. Jo hi he d’incidir més però el jugador ha d’entendre que ha de ser més agressiu i contundent. Ens trobem que moltes situacions del joc les perdem perquè ens falta agressivitat, no només a pilota aturada. No passa res si algun cop s’ha de fer una falta. Ens hem de posar a l’alçada de la resta d’equips per poder competir-ho tot. Confio que l’equip competirà els dos partits que queden fins a final d’any, però hem de créixer defensivament. Ara ja no vull que l’equip creixi amb pilota, m’estimo més que es faci fort en defensa i, si cal, que sigui més directe en atac.

(Sobre la dimissió de Xavi Posas com a entrenador de l’Avià) Quan canvies d’entrenador, el jugador que no juga veu una oportunitat. Ara els ve un calendari ontenen més opcions de sumar, ja que s’enfronten a rivals més directes (OAR Vic, Gironella, Can Rull…) Però no em fa por: nosaltres anirem a Avià i pot passar qualsevol cosa, com en qualsevol partit. Ara bé, treballarem per estar a un nivell alt i intentarem fer el que calgui per treure punts, tant el dia de l’Avià com la setmana que ve contra el Sabadell Nord. Hem d’anar partit a partit.”

manel-uribeManel Uribe Jugador de l’Atlètic Gironella

“Les dues jugades de córner ens han penalitzat molt. A la represa, hem sortit més endollats però el tercer gol ens ha matat. Ho hem intentat però avui no hi ha hagut manera. Ens falta molta intensitat i contundència per resoldre les jugades a pilota aturada. Sabíem que el Tona era un equip fort, sobretot a casa, on cedeix molts pocs punts, però crec que hi podíem haver fet alguna cosa més si estiguéssim més concentrats. De cara als dos partits que queden fins Nadal, crec que hem d’anar a sumar punts, sigui com sigui. Sabem que probablement el partit contra el Sabadell Nord serà una mica més complicat que el de l’Avià però cada jornada s’haurà de treballar molt per treure punts.”

tona-gironella-2 tona-gironella-1 tona-gironellatona-gironella-15tona-gironella-14tona-gironella-12tona-gironella-11tona-gironella-10tona-gironella-9tona-gironella-8tona-gironella-7tona-gironella-6tona-gironella-5tona-gironella-4

Futbol Jordi Pont Ponti Manel Uribe Segona Catalana Tona

Comentaris