Bàsquet, Bàsquet Berga

Cop de puny sobre la taula (54-70)

Cop de puny sobre la taula (54-70)
Yuste tira a cistella, en una foto d'arxiu. ALEIX CAMPRUBÍ

El Beep Berga ha tornat a demostrar que, quan vol, pot. Els homes de negre es van imposar per un clar 54 a 70 al Vaillant ASFE de Sant Fruitós, que arribava a la jornada com a colíder. L’equip era conscient que no es podia permetre encadenar una altra derrota, i que les baixes de Riu, Tejero i Ferrer no servirien d’excusa.

Els dos equips van sortir imprimint molta intensitat. El Berga dominava i aconseguia bones defenses, però les errades en atac comportaven que no pogués materialitzar un avantatge per desenganxar-se del marcador. En el segon parcial els visitants segueixen treballant l’atac, trobant ara més moviments i més encertats. Tot i això, el joc interior es carrega de faltes de seguida, i el cos tècnic ha de moure la banqueta per trobar solucions i adaptar-se, jugant tan sols amb un interior pur. Finalment, els berguedans aconsegueixen arribar el descans 28 a 36.

A l’inici de la segona meitat el Berga apareix a la pista sense energia, i el Sant Fruitós li adjudica un parcial de 12 a 1 per posar-se per davant en pocs minuts. Els de Manel de Haro, però, es posen la granota de treball per capgirar la situació i frenar el rival a través d’una molt bona defensa, que ajuda que l’atac també vagi a més, arribant al final del parcial amb un avantatge de 8 punts. En el darrer, el Berga es troba més còmode, tot i retrobar-se amb molts dels nervis de la setmana anterior. Els de la capital del Berguedà poden dominar el partit a plaer, rotant en el seu joc i amb tothom executant el seu rol, sumant el debut del jugador del sènior B, Aleix Hinojo. Amb triples i una bona defensa, l’equip confirma la victòria amb l’avantatge final de 16 punts, 54 a 70.

David Yuste va tornar a ser el jugador més destacat dels de negre, aportant 26 punts, 5 rebots i 3 assistències que li atorgaren 27 punts de valoració. Altres destacats van ser Oleguer Cruz, amb 10 punts, i Bernat Martí, amb 11.

La victòria permet als berguedans seguir a la pomada i, amb 17 punts, 7 victòries i 3 derrotes, es mantenen a la 5a plaça de la lliga, encara amb un partit pendent. La setmana vinent l’equip rebrà al CEB Sant Jordi, en el que serà un duel d’alt voltatge perquè és el 3r classificat, amb 7 victòries i 4 derrotes.

Vaillant ASFE 54 – Beep Bàsquet Berga 70

hugretallHug Tuyet Segon entrenador Bàsquet Berga

“Era un partit de blanc o negre, on teníem més a perdre que a guanyar. Guanyar era el més normal, ja que l’objectiu és pujar, però, si perdíem, teníem més a perdre, ja que ens despenjàvem de forma important de la part alta. Hauria sigut un cop moral molt gran. Estem contents per la victòria, però sobretot per com la vam aconseguir. Vam fer una molt bona defensa, deixant a un equip de la part alta amb 54 punts, i tots els jugadors van aportar amb el que se li dóna millor, jugant com una plantilla unida on tothom treballava per l’equip. És normal que després d’una derrota inesperada tinguéssim la sensació que es podia repetir, els minuts se’ns van fer llargs i hi havia un nerviosisme controlat. Però no es van perdre pilotes, no es fa ver una mala gestió… els jugadors estaven concentrats i no es volia fallar, això és molt positiu”.

retalldavidyusteDavid Yuste Jugador Bàsquet Berga

“Vam fer un partit seriós. Necessitàvem una victòria, ja que veníem d’una derrota inesperada. Vam saber atacar els seus punts dèbils amb bones accions, però sabíem que on s’havia de guanyar el partit era a darrere, amb bones defenses. He de millorar els percentatges de tirs de tres, però vaig fer un molt bon partit, controlant el tempo, anotant i buscant els punts dèbils del rival, també perquè els companys poguessin anotar. En general tots vam fer un molt bon partit”.

Acta del partit

Resultats, classificació i propera jornada del Grup 3 de Segona catalana

Bàsquet Bàsquet Berga beep berga Berga david yuste Hug Tuyet manel de haro

Comentaris