Vòlei

Qui deia que el vòlei platja era un esport d’estiu?

Qui deia que el vòlei platja era un esport d’estiu?

Al Berguedà el vòlei platja fa temps que desperta afició durant tot l’any. Des de fa temporades, les pistes de sorra del costat de l’institut de Puig-reig viuen els mesos de major afluència quan fa calor, però també compten amb valents jugadors en els mesos del fred.

Ara, a més, Berga i Gironella semblen disposats a allargar la temporada de vòlei en les seves respectives pistes. La de Berga és al barri del Tossalet de les Forques, un tros més avall que el pavelló poliesportiu; la de Gironella, a l’antic camp de futbol de sorra que hi ha al costat del pavelló. A ple novembre, tots dos equipaments es troben oberts als amants d’aquest esport i tot indica que ho estaran durant tot l’any, fins que torni a arribar l’estiu.

La gran acollida que han tingut els tornejos d’estiu arreu de la comarca ha empès a les entitats implicades en aquest esport a demanar a les administracions els permisos necessaris per allargar l’activitat tants mesos com sigui possible. La resposta dels ajuntaments, en general, ha estat positiva i aquesta predisposició de les administracions a deixar obertes les pistes ha anat lligada a una iniciativa que ha sortit dels propis jugadors: un torneig de tardor per parelles per tota la comarca.

Èxit total de la competició de tardor

La iniciativa ha superat les expectatives i ha tingut una acollida difícilment millorable, tenint en compte que és el primer any que s’organitza. L’activitat s’allargarà fins el 19 de novembre, quan se celebrarà l’esperat dia de les fases finals. Aleshores, els millors equips de la fase de grups s’enfrontaran entre ells en la lluita pels trofeus masculins, femenins i mixtes. Berga es postula com la seu d’aquestes finals, malgrat que encara no hi ha confirmació oficial.

Una de les principals impulsores, Núria Lozano, ha explicat a l’Entre Rivals que el torneig mou una trentena de jugadors i jugadores d’arreu de la comarca. La idea, de cara a properes edicions, és potenciar l’organització sense grans objectius pel que fa a la participació. “Moure unes trenta persones ja ens sembla tot un èxit”, assegura.

A banda, Lozano espera que aquesta primera experiència els serveixi per aconseguir més suport de les administracions de cara a properes edicions. Un dels reptes que, segons diu, s’ha de marcar la comarca, si vol apostar pel vòlei platja, és el manteniment de les pistes. “Convé estar molt més a sobre del terreny de joc i omplir-lo de sorra quan calgui perquè, si no es fa, és perillós per a qui hi juga i es poden produir lesions”, recalca. Tot plegat, però, són aspectes que es poden polir amb el temps, ja que el vòlei platja sembla tenir corda per anys al Berguedà.

torneig per parelles Vòlei Platja

Comentaris