UE Avià

Amb pilota però sense idees (1-1)

Amb pilota però sense idees (1-1)
Torres i Yuti es lamenten en un partit d'aquesta temporada. ALEIX CAMPRUBÍ

Era un partit per sumar tres punts. Ho era abans de començar i ho era fins que l’àrbitre ha xiulat el final. Però també era un duel de necessitats. Avià i Bellavista Milan s’han enfrontat aquest dissabte a la tarda al municipal Alfons Gonfaus amb l’urgència de sumar punts per intentar acostar-se a les places de permanència. L’Avià semblava disposat a fer-ho i ha sortit molt més endollat que el rival, però una expulsió a l’inici de la represa ha trencat els esquemes locals i ha acabat condicionant la resta de partit. Al final, 1 a 1 i repartiment de punts que deixa molt més satisfets als vallesans que a l’Avià.

Els homes de Xavi Posas s’han trobat avui amb un rival considerablement inferior. El Bellavista ha proposat poc durant tot el partit i ha donat la possessió a un Avià que s’ha dedicat a posar pilotes a l’espai, a l’esquena dels defenses rivals, durant bona part de l’enfrontament. El rival donava facilitats, però als de Posas els ha costat molt crear perill.

Pilotes en profunditat entre central i lateral, prolongacions amb el cap per caiguda de davanter i tímides centrades des de tres quarts de camp no han estat suficients per obrir la llauna en una primera meitat on el Bellavista amb prou feines ha trepitjat l’àrea local. A banda, avui Xavi Posas ha fet debutar Ayoub, sota pals, i Fabio, titular per primera vegada al mig del camp. El porter ha crescut a mesura que passaven els minuts, després d’un inici amb massa nervis. El migcampista ha estat el millor del partit: ha mogut tot l’equip i ha donat equilibri i tranquil·litat en zona de creació. Ara bé, a davant, els problemes persisteixen i l’equip ha arribat al descans amb un 0 a 0 que ho deixava tot obert per a la segona meitat.

A la represa, els avianesos han sortit molt endollats i s’han trobat amb el gol que no havia arribat en el primer temps. El linier, però, ha considerat que Yuti estava en fora de joc en una acció molt protestada per la parròquia local. També han protestat els jugadors i, en especial, Jona, que s’ha excedit i ha vist dues grogues consecutives que li han suposat l’expulsió. L’Avià es quedava amb 10 amb gairebé tota la segona meitat per davant.

Canvi d’esquema i a seguir. Posas ha mogut fitxa ràpidament: del 3-5-2 inicial s’ha passat a jugar amb una mena de 4-3-2. A efectes pràctics, els carrilers han passat a ser laterals i, malgrat la inferioritat numèrica, l’Avià ha seguit sent el dominador del partit. Les pilotes a l’esquena de la defensa del Bellavista han estat un degoteig constant i els davanters avianesos han quedat sols davant el porter en nombroses ocasions. En la majoria d’elles, però, el linier ha aixecat la bandera i ha assenyalat fores de joc molt qüestionats per aficionats i jugadors.

Els minuts passaven i el gol no arribava. No ha estat fins a les acaballes, a falta de deu minuts pel final, que els locals han trobat el camí del gol. En un embolic a la frontal de l’àrea vallesana, Fabio ha estat el més llest, ha robat la pilota, ha quedat sol davant el porter rival i ha definit sense problemes, enviant la pilota al fons de la xarxa, lluny de l’abast del meta visitant.

Gairebé 80 minuts intentant-ho i l’alegria no ha durat ni un minut. En la següent jugada, el Bellavista ha combinat bé i ha arribat a la línia de fons per banda dreta. La jugada estava ben defensada però la passada de la mort ha habilitat un jugador de segona línia que, des de fora l’àrea, ha picat de primeres amb la fortuna que el xut ha tocat en un defensa i ha acabat dins la porteria. 1 a 1.

Tocava tornar a començar, però no hi havia massa temps. Menys de 10 minuts, en concret. En aquest tram de partit, el joc ha embogit, amb anades i tornades que semblaven perjudicar més als locals que al Bellavista. Al final, però, el ritme ha tornat a baixar, i més després que el col·legiat hagi igualat en nombre els dos equips: expulsió del dorsal 18 del Bellavista, Badara Keita, per tallar un contracop conduït per Lianes. La picabaralla que s’ha format al mig del camp ha aturat el partit. Quan el joc s’ha reprès no hi ha hagut temps per pràcticament res més. 1 a 1 i empat més que agredolç per a un Avià que se n’ha anat als vestidors amb la sensació d’haver perdut dos punts, més que d’haver-ne sumat un.

El postpartit: Avià 1 Bellavista Milan 1

posasXavi Posas Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“És un fet evident que nosaltres estaríem a dalt avui. Era lògic que nosaltres portéssim el pes del partit. Un cop més, no hem estat encertats. Marquem i ens empaten al cap de mig minut en una jugada que no està mal defensada però que toca a un jugador abans d’entrar. La dinàmica no és bona, però aquest equip s’ha de treballar molt i avui s’ha demostrat. El Bellavista és un equip que es tanca darrera i ens han bloquejat molt. Hem posat poc èmfasi en les últimes passades. Ells tenien tres homes a dalt i 7 darrera. No hem estat ràpids, no hem tingut claredat d’idees. Al futbol, les coses a vegades et van de cara i a vegades, d’esquena. Hem generat per guanyar el partit, però tampoc per ser tan superiors. El Fabio ha estat del milloret del partit, és un molt bon jugador. Amb els nous fitxatges busquem fons d’armari. A més, avui ha entrat el Marc Costa, un juvenil que fa temps que entrena amb nosaltres i que esperem que poc a poc creixi com a futbolista. Ara bé, que donem oportunitats a joves no vol dir que els puguem carregar de responsabilitats. Si ho féssim, els espatllaríem. Convé que entrin progressivament.”

fabioFabio Gerardo Sbarra Jugador de la Unió Esportiva Avià

“És el meu primer partit com a titular. M’he sentit realment bé. Hem dominat tot el partit fins que ens hem quedat amb 10. Ens sap greu el punt perquè sabíem que n’havíem de sumar tres. Tenim un objectiu aquest any: quedar-nos a Segona. En l’aspecte personal, vull créixer com a futbolista. Crec que puc aportar tranquil·litat, pilota i experiència, ja que he jugat com a professional a Veneçuela, meu país. Penso que, en general, ens  falta una mica de maduresa a l’hora de parlar amb els àrbitres. Treballem bé però convé que polim aquests aspectes i que ens dediquem a jugar a futbol.”

Bellavista Milan Fabio Sbarra Segona Catalana Xavi Posas

Comentaris