Atletisme

El JAB reforça els seus equips i ja treballa en una temporada on vol plantar cara als millors clubs del país

El JAB reforça els seus equips i ja treballa en una temporada on vol plantar cara als millors clubs del país
Les noies del JAB es van quedar a les portes del podi català de cros curt i van participar en el campionat estatal la temporada passada. CEDIDA

Una plantilla de federats pensada per donar guerra a nivell estatal. Aquest és el principal objectiu del JAB Berga per aquesta temporada. El club ha reforçat les plantilles masculina i femenina per poder seguir amb la seva progressió i plantar cara als millors equips del país.

Les noies, amb el podi català entre cella i cella

En clau femenina, el JAB ha incorporat la manresana Txell Calduch com a fitxatge estrella de la temporada i espera igualar o millorar la bona temporada de l’any passat. En nois, una plantilla de 13 atletes treballen des de fa setmanes per competir als campionats d’Espanya de cros curt i cros llarg que es disputaran a principis del 2018.

Pel que fa a les noies, Núria Cascante, Vanesa Chirveches, Ester Reguant, Aina Picas i Lídia Pons segueixen a l’equip. A totes elles, s’hi sumen les incorporacions de l’avianesa Anna Garcia, l’egarenca Sandra Martínez i la bagenca Txell Calduch. Aquesta última atleta és el gran reforç de l’estiu: ha estat campiona de Catalunya en nombroses ocasions, ha participat en mundials i es va endur el campionat d’Espanya dels 10.000 metres l’any 2009, entre alguns dels seus èxits més destacats.

WhatsApp Image 2017-10-20 at 16.41.47

Txell Calduch té un palmarès envejable. Havia competit amb el FC Barcelona. CEDIDA

L’entrenador de l’equip, Alfonso López, ha explicat a l’Entre Rivals que l’equip femení és la gran esperança del club per aquesta temporada. Després d’una gran campanya 2016-2017, les noies del JAB busquen consolidar-se en el mapa estatal de cros curt i treballen en la pretemporada des del setembre. López, però, ho té clar: “Quan hem d’estar forts és a principis d’any, que és quan venen els campionats de Catalunya i Espanya”.

El gran objectiu de la temporada és fer podi al campionat català. Allà, s’hi trobaran equips com el FC Barcelona, el CA Granollers, l’Avinent Manresa, el GEiEG Girona, l’Andorra, el CA Montornés, l’Igualada, el Cornellà Atlètic, el CA LaSansi, el Lleida, el Nàstic Tarragona, la Joventut Atlètic Sabadell, la Unió Atlètica Barberà, el CA Vic i el Terrassa Unió Atlètica.

Tretze nois per lluitar per tot

En l’apartat masculí, el JAB ha confeccionat una plantilla de 13 atletes federats. Són Guillem Fernández, Jordi Hernando, Pol Raich, Carles Cort, Xavi Rodríguez, Ernest Parcerissa, Ramon Camps, Riki Hierro, Sergi Vila, Guillem Cabrera, Carlos Ramírez, José Izquierdo i Efrem Parera.

Tots ells participaran en el campionat de Catalunya de cros curt, així com també el de cros llarg. En canvi, a Espanya, totes dues competicions se solapen en un mateix dia, i això obligarà al club a fer dos equips. “Un cop arribi la cita decidirem, en funció dels resultats, quins atletes participen en el campionat de cros curt i quins ho fan en la modalitat llarga”, ha dit l’entrenador, Alfonso López.

WhatsApp Image 2017-10-20 at 16.33.52

Alguns dels integrants de la plantilla federada de nois. CEDIDA

Més de 200 socis

Els atletes federats representen el 20% del teixit de socis del club. Segons ha explicat López, a dia d’avui el club té 212 socis i el gruix dels associats són persones que corren en l’apartat popular, és a dir, sense estar federats. També hi ha socis que es dediquen a entrenar però no participen en curses.

A banda, una quarantena de nens i nenes estan inscrits a l’escola del JAB. Tots ells participaran en crossos escolars al llarg de la temporada, i alguns d’ells seran presents en campionats de Catalunya. Entre aquesta fàbrica de petits atletes, convé destacar la berguedana Aina Civil, una de les grans promeses de l’escola del club. Aquest any, a més, el JAB compta amb atletes des de benjamí fins a cadet. Són el futur d’un club que va clarament a més.

WhatsApp Image 2017-10-20 at 16.46.28

Aina Civil, una de les grans promeses de l’escola del JAB. CEDIDA

Alfonso López JAB Berga

Comentaris