Atletisme

Victòria incontestable del berguedà Xavi Tomasa a la Desert Run de Merzouga, al Marroc

Victòria incontestable del berguedà Xavi Tomasa a la Desert Run de Merzouga, al Marroc
Xavi Tomasa, a l'arribada. CEDIDA

L’atleta berguedà Xavi Tomasa ha aconseguit una victòria incontestable a la Desert Run que s’ha disputat entre l’11 i el 15 d’octubre a Merzouga (Marroc). La cursa, que es disputa enmig del desert, entre dunes i pistes forestals, constava de tres etapes repartides en quatre dies i Tomasa va guanyar-les totes.

En la primera, de 15 quilòmetres, va creuar la línia d’arribada amb un temps d’1 hora i 2 minuts. En la segona, de 21 quilòmetres, ho va fer després d’1 hora i 19 minuts competint. I finalment, en la darrera, de 26 quilòmetres, va confirmar la victòria a la general amb un temps d’1 hora i 39 minuts.

El segon classificat va ser Alejandro Reina, que també va quedar subcampió de les tres etapes. Tomasa li va treure més de dos minuts en la primera etapa; més d’un, en la segona; i escassos segons, en la darrera. El podi el va completar Santi Roldán, que va fer quart en la primera etapa i tercer en les dues últimes.

WhatsApp Image 2017-10-16 at 14.17.06La reacció

xavi-tomasa-retallXavi Tomasa Atleta berguedà

“Em vaig preparar bé i la meva idea era anar a fer-ho el millor possible. Veient els temps d’altres anys, pensava que podia estar entre els primers i que, si més no el primer dia, podia lluitar per guanyar. Ara, el complicat era saber com aguantaria els altres dies i la veritat és que em vaig trobar fort. Ara bé, en una cursa així no pots dir res fins que ho tens. De fet, a l’última etapa, quedaven sis quilòmetres, anava a davant i no les tenia totes. Les distàncies van ser mínimes durant els tres dies i una petita punxada ho podia tirar tot per terra. La Desert Run no era una prioritat, però sí que la tenia en ment. Fa unes setmanes va sortir la possibilitat d’anar-hi i vaig començar a preparar-la. Ara, el que sí que fa temps que tinc al cap és anar a fer la marató de València, d’aquí a un mes.”

WhatsApp Image 2017-10-16 at 14.17.07

Desert Run Marroc Merzouga Xavi Tomasa

Comentaris