C AT Gironella

L’Atlètic Gironella dona la campanada i trenca la imbatibilitat de les Franqueses (2-3)

L’Atlètic Gironella dona la campanada i trenca la imbatibilitat de les Franqueses (2-3)

Pocs donaven un duro per l’Atlètic Gironella en la seva visita al camp de Les Franqueses. Els vallesans són un dels clars aspirants a l’ascens de categoria i han fet un inici de campionat molt solvent, comptant els partits per victòries excepte en dues ocasions: l’empat inaugural -a casa contra el Sallent- i l’empat al camp del Sabadell Nord. En canvi, els gironellencs arribaven a una de les cites més complicades de l’any en un mar de dubtes, després de deixar escapar dos punts del camp de l’OAR Vic la setmana passada.

Però els pronòstics hi són per trencar-los. El camp del Corró d’Avall sempre ha anat bé als homes de Ponti i aquest any, tot i les males sensacions de la darrera jornada, l’equip hi arribava convençut de les seves possibilitats. D’entrada, però, els tècnics van optar per un sorprenent canvi d’esquema tàctic. Del 4-2-3-1 habitual van passar al 4-4-2, amb dues línies de quatre molt fixes i ben col·locades i un parell de bales en atac. El resultat: Les Franqueses no va estar còmode en cap moment del partit.

El joc va començar de manera immillorable pel Gironella, que es va avançar ben aviat, al minut 2, amb un gol d’Èric Santmartí. El davanter berguedà es troba en un estat de forma espectacular i no va tardar ni 120 segons a treure els colors a la defensa local. Les Franqueses, però, no es va arronsar en absolut i abans d’arribar al minut 5 va empatar el partit.

L’empat suposava tornar a començar des de 0, però el Gironella no va canviar el seu plantejament ni un pèl. Les Franqueses tenia la pilota, però topava una i altra vegada amb un Gironella ben posat que semblava haver jugat tota la vida amb aquest sistema. Els gironellencs no només defensaven, si no que eren capaços de crear perill en contracops i posar en seriosos problemes un dels clars aspirants a l’ascens de categoria. En aquest escenari, va arribar l’1 a 2, passada la mitja hora de partit. L’autor del gol va ser Guifré Dalmau, que va transformar un penal. Amb aquest resultat s’arribaria al descans.

A la represa, la tònica de la primera meitat no va canviar. Malgrat tot, els locals no van tardar gaire a tornar a empatar el partit. Va ser en una jugada a pilota aturada on els gironellencs no van estar massa afortunats. El 2 a 2 va arribar al minut 6 de la segona meitat i, per tant, era una de les pitjors notícies que podia rebre el Gironella. Ja ho diuen: els primers quinze minuts del segon temps són claus si vas per davant en un partit igualat.

Però no. Aquesta setmana no hi havia manera d’ensorrar els plans dels de Ponti. En menys de cinc minuts, els gironellencs es van tornar a avançar amb una diana de Manel Uribe, després de triangular amb Safont i Ragués. Era la tercera vegada que els visitants s’avançaven en el marcador i somiaven en complir el que diu el refrany.

A partir d’aquí, el pas dels minuts afavoria clarament els del Berguedà, que cada vegada se sentien més còmodes sobre el terreny de joc. L’equip va seguir sòlid en defensa i perillós al contracop. Les pilotes aèries cap a l’atac passaven totes pel cap de Manel Uribe; les passades a l’espai, pels peus d’Èric Santmartí. I així, el perill passava més aviat a l’àrea local, malgrat que eren els vallesans eren els clars dominadors de la possessió. En el tram final, tots dos equips van tenir ocasions per marcar, però ni uns ni altres ho van aconseguir i el 2 a 3 va ser definitiu.

El postpartit: Les Franqueses 2 Gironella 3

Gerard Colillas Segon Entrenador de l’Atlètic Gironella

“La victòria és bastant important: és contra un equip que fins ara era invicte i ens fa oblidar les males sensacions de la setmana passada. Crec que poca gent traurà els tres punts del camp de Les Franqueses. Nosaltres hem buscat un canvi de sistema davant un equip molt ofensiu. Hem buscat coses noves per sorprendre i esgarrapar punts. El canvi de sistema ha funcionat però penso que a casa hem de seguir fidels al nostre estil, apostant per un joc més combinatiu i no tan conservador. Ara bé, vist el resultat, no podem descartar tornar a optar per aquesta alternativa en partits puntuals.”

Guifré Dalmau Jugador de l’Atlètic Gironella

“Ha estat una injecció de moral molt important. Sabíem que el camp de Les Franqueses se’ns acostuma a donar bé i alguna cosa ens deia que aquest any també rascaríem algun punt. Va ser un partit molt bo per part nostre. A mida que anava avançant el joc, nosaltres ens anàvem sentint molt més còmodes que el rival. Penso que una de les claus són els dos homes de dalt. Tant l’Èric com el Manel ho van fer súper bé i donen sentit al 4-4-2 perquè les lluiten totes i ens donen presència a dalt, tot i estar clarament replegats darrera. Suposo que a casa aquesta gent perdran pocs partits i el resultat d’aquest cap de setmana ens permet veure la situació amb molta més tranquil·litat. Les temporades són del tot imprevisibles però, si estem mínimament de sort amb el tema lesions, crec que tenim equip per no haver de patir.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Gerard Colillas Guifré Dalmau Segona Catalana

Comentaris