UE Avià

A base de gerros d’aigua freda (3-1)

A base de gerros d’aigua freda (3-1)
L'Avià no troba el camí de la victòria. Imatge d'arxiu de la temporada passada. ALEIX CAMPRUBÍ

La Unió Esportiva Avià segueix sense puntuar en el seu primer any a Segona Catalana. Els avianesos han perdut aquest dissabte al camp del Vic Riuprimer per 3 a 1 en un partit on segurament han merescut més. Els avianesos han tingut bons moments de joc, però el Riuprimer ha fet mal amb ràpides transicions al contracop en els moments claus del partit.

La primera meitat ha estat lleugerament dominada pels locals. Sí que és cert que el joc ha estat molt equilibrat, però ha donat la sensació que els vigatans gaudien de més control, tot i que les ocasions han estat escasses a banda i banda. Els locals n’han tingut dues –entre elles, l’1 a 0-; els visitants, dues més.

El primer gol del partit ha arribat a la mitja hora de joc: el Riuprimer ha trenat una magnífica contra, ha posat la pilota a l’esquena del lateral avianès i Sergi Macias ha enviat la pilota al fons de la xarxa. A partir d’aquí, l’Avià ha intentat empatar abans del descans però els esforços no tindrien recompensa i l’1 a 0 ha estat el resultat de la mitja part.

A la represa, l’entrenador avianès, Xavi Posas, ha sacsejat l’equip amb l’entrada de quatre homes de refresc: Xavi Moreno, Ignasi Sabata, José Maria López i Àngel de la Concepción. Els canvis han sorgit efecte i l’Avià ha protagonitzat els millors moments de futbol del partit. El gol de l’empat no ha tardat a arribar: una bona jugada combinativa ha acabat amb la pilota als peus de José Maria López, que acabava d’entrar i ha definit davant el meta local per fer l’1 a 1.

A partir d’aquí, l’Avià s’ha començat a créixer i la remuntada semblava més probable que el 2 a 1. Però no: nou gerro d’aigua freda dels vigatans, que han robat una pilota en zona de tres quarts de camp i han tornat a agafar per sorpresa la defensa avianesa per fer el 2 a 1. Des d’aleshores, els visitants ho han intentat i han fregat la igualada amb una pilota al pal de David.

Però finalment acabarien pagant aquests errors. En el tram final de partit, els nervis s’han apoderat del bàndol visitant, que, a més, ha estat víctima d’una sèrie d’actuacions qüestionables. Al minut 86, per exemple, l’àrbitre ha ensenyat la segona groga a Edgar Manchado per un falta en el salt. Més tard, en temps afegit, el Riuprimer feria el definitiu 3 a 1 en aparent clar fora de joc.

El post-partit: Vic Riuprimer 3 Avià 1

Xavi Posas Entrenador de la UE Avià

“Crec que no ha estat un arbitratge gaire equilibrat. No és cap excusa, però és una realitat. A Matadepera no hi ha cap “però” perquè vam guanyar totes les batalles sobre el terreny de joc. En canvi, a Vic  volíem portar el pes del partit i ens ha costat molt fer-ho. Probablement en les properes setmanes ens hem de plantejar si volem seguir tenint la pilota, o bé volem optar per un joc més directe. És evident que els nanos són molt joves i en un partit com avui els nervis existeixen en el tram final. Però vaja: queda molta temporada. Les coses no són com comencen sinó com acaben.”

Ivan Lianes Jugador de la UE Avià

“Per a mi, els àrbitres avui no han estat bé. L’expulsió de l’Edgar és molt discutible i les faltetes que ha anat xiulant a la segona part beneficiaven clarament el rival. Però bé, crec que hem intentat jugar la pilota i ho hem fet bé durant molta estona. El camp estava força malament, però tot i així crec que mereixíem alguna cosa més. De totes maneres, no crec que ens haguem de precipitar. Les coses han de sortir a la llarga. Són dues derrotes, però han passat en dos camps complicats. Crec que no ens hem de posar nerviosos perquè queda molta lliga per endavant.”

Ivan Lianes Segona Catalana Vic Riuprimer Xavi Posas

Comentaris