Bàsquet

El bàsquet inclusiu supera la prova pilot i passa a ser una secció estable del Bàsquet Berga

El bàsquet inclusiu supera la prova pilot i passa a ser una secció estable del Bàsquet Berga
MARC CANTURRI

El bàsquet inclusiu renova per una temporada més. Des del març passat, uns 25 nois i noies del Berguedà en situació de dependència han gaudit del bàsquet cada dijous a la tarda. Es tracta del primer equip de bàsquet inclusiu, una iniciativa impulsada per Catalina Millán i Sergi Ruiz, dos alumnes del Cicle d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència de l’IES Guillem de Berguedà, que han comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i el Bàsquet Berga.

Ara, tots els agents involucrats en el projecte han arribat a un acord per allargar la història una temporada més. La prova pilot d’aquests primers mesos ha superat les expectatives inicials: els 25 inscrits van propiciar que es fessin dos grups d’entrenament per tal de poder-hi encabir a tothom. La prova, doncs, queda enrere i el projecte comença a materialitzar-se: aquest any l’equip de bàsquet inclusiu ja formarà part del Bàsquet Berga, la qual cosa assegura que les persones amb diversitat funcional que hi vulguin participar ho podran fer durant tota la temporada.

El primer moviment serà aquest proper dijous, dia 14 de setembre, amb una reunió al pavelló poliesportiu de Berga, a les 18h. En aquesta trobada el Bàsquet Berga lliurarà els formularis d’inscripció a totes les famílies interessades, es presentaran els entrenadors i es resoldran tots els dubtes de funcionament que puguin sorgir.

A banda de la col·laboració del Consell Comarcal, el projecte del bàsquet inclusiu comptarà enguany amb diversos patrocinadors. De moment, han confirmat la seva implicació en el nou equip Muntatges Rus i Catalana Occident.

Bàsquet Berga bàsquet inclusiu IES Guillem de Berguedà

Comentaris