Bàsquet, Bàsquet Berga

El Bàsquet Berga es prepara per l’ascens

El Bàsquet Berga es prepara per l’ascens
L'entrenador Manel de Haro dona indicacions als jugadors durant l'entrenament

Inici de curs al Bàsquet Berga i tot són bones cares. Per petició expressa dels jugadors, l’equip va començar la preparació a principis d’agost, tres setmanes abans del previst. Tot això per afrontar una temporada on retorna la il·lusió, per diversos aspectes, i per poder tenir els deures fets per començar, aquest diumenge (vs Matadepera, 19.00 h), una temporada que serà llarga, complicada i -esperen- exitosa.

Les impressions de cara a la nova temporada són d’allò més bones, amb un entrenador que segueix, Manel de Haro, i assegura estar “molt content” i que “tota la gent està molt animada”. De fet, l’objectiu clar és aconseguir l’ascens, tal com coincideixen tècnics i jugadors: “Quan la lliga comenci veurem on estem, però l’objectiu és anar amunt”, diu de Haro, de la mateixa manera que el segon entrenador i president del club, Hug Tuyet, creu que “la plantilla és millor que la de l’any passat” i, per tant, “l’objectiu real és pujar”. _DSC4384En aquesta línia també trobem el repescat David Yuste, que torna a casa amb ganes i confia en l’ascens, considerant que “l’equip s’ha reforçat molt bé, amb jugadors bons a totes les posicions, que permetran fer rotacions, a més de gent jove que puja fort, però caldrà treballar molt”.

El conjunt manté el bloc de l’any passat, al qual suma 4 incorporacions que, segons de Haro, “han d’aportar molt”. En aquest sentit, Tuyet es mostra molt content, incorporant a un jugador molt important com és David Yuste, qui “és molt bo i, a més, molt espectacular”, i també Eric Tejero, una cara nova, Eloi Edo, “que torna del Manresa i la gent el volia veure a Berga”, i Edgar Correia, “amb qui havia jugat i em fa il·lusió que torni”. El base estrella que recupera el club ha assegurat que, tot i que necessita ritme i entrenaments, “les sensacions són bones” i espera trobar-se bé, ja que durant aquest temps no ha deixat de jugar.

No hi ha cap baixa respecte l’any passat, per més que cal destacar que el capità de l’equip, Marc Ribera, es va trencar els lligaments creuats i com a màxim podria jugar alguns partits del tram final. “Només jugaré si ho veig molt clar”, assegura. Tuyet explica que “és una pèrdua gran”, ja que aportava” caràcter, temperament i tenia molts minuts”. A més, dos jugadors molt importants com són Oriol Tintó i Marc Borrellas no s’incorporaran a l’equip fins a l’any vinent, per motius d’estudis.

_DSC4374

 

Un club amb bona salut

El club segueix per la bona línia institucional, amb la presidència d’Hug Tuyet. L’entitat ha aconseguit sumar 2 equips més per aquesta temporada, amb 9 equips federats, més l’escola de bàsquet i el bàsquet inclusiu. “Estem contents, ja que podrem fer dos equips mini (aleví), un masculí i un femení, en comptes d’un mixt”, posa d’exemple el president, valorant que assegura la línia, ja que en categoria infantil ja s’han de separar. A més, a darrera hora, ha sorgit la possibilitat de fer un sènior femení, que van proposar grup de noies, i que ha tirat endavant tot i els handicaps que suposa anar massa tard, com la falta d’entrenador i d’horaris del pavelló. “El bàsquet inclusiu també seguirà i formarà part d’un equip més del club, gràcies a l’èxit de la prova pilot”, ha afegit Tuyet.

D’altra banda, el club maquina un projecte que pretendria introduir el bàsquet a les escoles. Aquesta idea, però, es troba encara en un estat embrionari, i caldrà veure com evoluciona.

 

La importància del Sènior B

_DSC4338Però la novetat que pot ser més important a hores d’ara, especialment esportivament pel primer equip, és la recuperació de l’equip Sènior B, dirigit a mitges entre els mateixos entrenadors que el primer equip i que recupera gent que s’havia allunyat del club, sumant-los a joves talents. “És un equip molt jove, que hem apuntat a baix per veure com surten”, ha dit el president. Tot i això, recorda que l’any passat es va trobar a faltar, ja que compleix tres objectius bàsics: “Assegurar el futur del primer equip, ja que alguns jugadors ja volten la trentena, el reforça durant la temporada, i dóna opcions a gent jove de Berga que vol jugar a bàsquet”, ha apuntat.

En aquest sentit, de Haro també ha assegurat que si hi ha joves que ho estan fent al segon equip, podran pujar al primer, a la mínima que qualsevol jugador de l’A es despisti. En negatiu, però, ha dit que això suposa “molta més feina”.

 

Plantilla Senior A; Temporada 2017-2018: Oleguer Cruz, Eric Tejero*, Xavi Edo, Eloi Edo*, Marc Ribera***, David Yuste*, Jordi Picas, Ernest Ferrer, Marc Borrellas**, Oriol Tintó**, Edgar Correia*, Bernat Martí, Jordi Riu, Albert Tomàs.

* Fitxatge.

** No s’incorpora fins al 2018.

*** Baixa fins a final de temporada.

_DSC4377

 

ae basquet berga Bàsquet Berga beep berga david yuste Hug Tuyet manel de haro

Comentaris