Motor

El millor trial d’Espanya i uns 3.000 aficionats fan parada aquest cap de setmana a Sant Corneli

El millor trial d’Espanya i uns 3.000 aficionats fan parada aquest cap de setmana a Sant Corneli

Sant Corneli de Cercs acull aquest cap de setmana la quarta prova del campionat d’Espanya de Trial. El Moto Club Baix Berguedà, en coordinació amb els ajuntaments de Cercs, Vallcebre, Fígols i Guardiola de Berguedà, organitzen una prova que vol promocionar turísticament la zona i que portarà a la comarca un centenar de pilots i unes 3.000 persones al llarg de tot el cap de setmana.

Sant Corneli ja va acollir una prova del campionat català de trial l’any passat. Va ser aleshores quan va sorgir la idea de fer un pas endavant i llançar-se al repte de l’estatal. El Moto Club Baix Berguedà venia d’organitzar una prova del mundial, a Cal Rosal, i necessitava un projecte per “deixar enrere el desgast que suposa organitzar un mundial”, ha assegurat Sendo Soler, president del Moto Club, en la roda de premsa de presentació de l’estatal de Sant Corneli.

La idea va encaixar a la perfecció amb els propòsits de Cercs, Vallcebre, Fígols i Guardiola, que des de fa temps cooperen per dinamitzar aquesta zona de l’alt Berguedà. Des d’aleshores, tots ells col·laboren “molt estretament” per fer realitat la prova que se celebrarà aquest cap de setmana, segons ha dit l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer.

Ple a vessar

Des de Fígols, el batlle, Antonio Garcia, ha destacat “el moviment que porta una prova com l’estatal d’aquest cap de setmana” i ha recordat que “anirà molt bé per als hostals i restaurants de la comarca”. De fet, en aquest sentit, Jesús Calderer ha ressaltat que ja hi ha “pràcticament el 100% de places d’allotjament ocupades” a Cercs i rodalies.

Durant les proves, hi haurà diversos accessos habilitats i un servei de minibús per tal que els aficionats es puguin desplaçar de zona en zona sense moure el seu vehicle particular. Ara bé, els impulsors de l’esdeveniment són conscients que, en aquest tipus de proves, el mitjà més utilitzat per desplaçar-se és la moto.

Els millors pilots del país, a Sant Corneli

Toni Bou, Adam Raga i el pilot del MC Baix Berguedà Jeroni Fajardo es postulen com els principals favorits per endur-se la victòria en la màxima categoria de l’estatal d’aquest cap de setmana al Berguedà. A banda, Adrià Albejano, també pilot del club organitzador, és el líder del campionat en categoria TR4 i també participarà en la cita a Sant Corneli. Les dues proves que se celebraran, una dissabte i l’altra diumenge, seran puntuables pel campionat espanyol en totes les categories: TR1, TR2, TR3 i TR4.

Segons ha explicat el director de cursa i vicepresident del Moto Club, Josep Mujal, el recorregut és d’uns 9 quilòmetres i presenta algun canvi respecte el que es va dissenyar pel campionat català de l’any passat. Els més de 100 inscrits que ja té la prova competiran per 22 zones: 12 per als participants de la categoria màxima i 10, per als de categories inferiors.

MC Baix Berguedà Trial

Comentaris