General

La Diputació presenta un projecte que vol unir pobles del Baix Berguedà per potenciar l’esport

La Diputació presenta un projecte que vol unir pobles del Baix Berguedà per potenciar l’esport

Un total de 8 municipis del Baix Berguedà (Avià, Capolat, Casserres, Gironella, Montclar, Montmajor, Olvan i Puig-reig) gaudiran ben aviat de la figura d’un tècnic d’esports compartit -o mancomunat- que vetllarà per vertebrar tot el teixit esportiu d’aquesta regió de la comarca. La previsió és que l’1 de gener del 2018 la zona gaudeixi d’aquesta persona i, per tant, que el projecte de dinamització entri en funcionament.

Aquest dimecres a la tarda el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom -acompanyat pel conseller d’Esports del Consell Comarcal, Abel Garcia, i el president de l’ens, David Font- ha presentat el projecte davant representants dels ajuntaments que se’n beneficiaran. En els últims anys, la Diputació ha estat elaborant un estudi que defineix la situació actual d’aquesta zona en matèria esportiva (nombre de clubs i entitats, esdeveniments, esportistes, etc.) i marca uns objectius i accions a seguir en el futur per potenciar-hi la pràctica esportiva.

El projecte s’executarà en els propers mesos i el Baix Berguedà serà la sisena zona de la província de Barcelona on la Diputació hi impulsa un servei mancomunat com aquest. Segons ha explicat Salom davant els mitjans de comunicació, la idea és “agrupar una sèrie de municipis de naturalesa demogràfica petita on difícilment es podria tenir un tècnic d’esports propi i fomentar l’organització d’esdeveniments de forma conjunta”. El projecte, ha dit, és el resultat d’una “entesa entre municipis, Consell Comarcal, Consell Esportiu i Diputació”.

El procés a seguir

Un cop presentat als ajuntaments l’estudi de la situació actual de l’esport al Baix Berguedà, la següent fase és començar a treballar per la seva execució. El primer pas és que tots els 8 municipis traslladin per escrit al Consell la seva voluntat de ser partícips del projecte. Un cop s’aconsegueixi la conformitat de tots ells, el Consell podrà treure a concurs la plaça de tècnic del Baix Berguedà per tal que la persona comenci a treballar.

El projecte de dinamització i vertebració de l’esport en aquesta zona té un cost que ronda els 40.000 euros anuals. D’aquests, la Diputació n’assumeix 13.500€ durant els primers quatre anys, la qual cosa equival a un terç aproximat del cost total. Els dos terços restants els assumeixen els ajuntaments que se’n beneficien, tot i que la seva aportació va en funció del nombre d’habitants que té. És a dir, Gironella (4.925hab) o Puig-reig (4.167) pagaran força més que municipis més petits, com Montclar (120) o Capolat (92).

Comentaris