Atletisme

La berguedana Maria Beringues es proclama Campiona de Catalunya Júnior de Curses Verticals a Cara Amon

La berguedana Maria Beringues es proclama Campiona de Catalunya Júnior de Curses Verticals a Cara Amon
Maria Beringues durant la cursa. ANNA SELLÉS

L’atleta berguedana Maria Beringues es va imposar en la categoria Júnior del Campionat de Catalunya de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Aquest campionat ha estat acollit aquest cap de setmana pel 9è Cara Amon KV de la Vall de Boi (Alta Ribagorça).

L’avianesa va arribar a meta marcant un temps d’1 hora, 18 minuts i 16 segons, el qual, a més de a la 1a posició de la seva categoria, la situa a la 7a plaça de la classificació general femenina. Després de la cursa, l’atleta va publicar al seu Instagram una imatge explicat que no podia descriure amb paraules tot el que li va passar durant el cap de setmana, en el qual va gaudir de la cursa, el paisatge, l’ambient i, especialment, de la seva família. “Tenia ganes de treure’m el mal gust de boca del cap de setmana passat a Arredondo i així va ser!”, va publicar.

En clau berguedana també cal destacar que la victòria a la classificació general va ser pel corredor dels Mountain Runners del Berguedà Gerard Españó, que va registrar un temps de 57 minuts i 3 segons. En la categoria cadet, la gironellenca Laia Gonfaus va pujar a la 2a plaça del podi, en parar el cronòmetre en un temps d’1 hora, 26 minuts i 10 segons.

El recorregut de la cursa s’iniciava a Barruera, a 1.080 metres, i arribava al cim de les Roies de Cardet, a 2.444 m, el que suposa un ascens acumulat positiu de 1.380 m. Al llarg dels 4,7 km entre l’inici i el final, es podien trobar rampes que superaven el 50% de pendent, que situaven una pendent mitjana de més del 30%.

cara amon curses verticals FEEC gerard españó laia gonfaus Maria Beringues

Comentaris