Escalada

L’escalador de Berga Àlex Hernández, entre els tres millors d’Espanya per primer cop en la seva carrera

L’escalador de Berga Àlex Hernández, entre els tres millors d’Espanya per primer cop en la seva carrera
Alex Hernández -el segon per la dreta- en el podi absolut de la Copa d'Espanya d'Escalada. FEDME

El jove escalador de Berga Àlex Hernández, de només 19 anys, ha assolit un dels grans reptes de la seva carrera esportiva: pujar al podi absolut de la Copa d’Espanya d’Escalada. Hernández escala des de petit i competeix des dels 10 anys aproximadament. Tot i que per edat hauria de competir en categories inferiors, fa anys que s’enfronta als escaladors de l’absoluta.

En les dues edicions anteriors de la Copa, Hernández s’havia quedat a les portes del podi. Aquest cop, però, la barrera s’ha trencat. El sisè lloc al Rocópolis de Pamplona (47 punts), la quarta posició al Sputnik de Madrid (55) i l’excel·lent tercer lloc al Dock39 de Saragossa (65), aquest cap de setmana passat, li han permès pujar al tercer esglaó del podi absolut per primer cop a la seva vida.

A més, el jove berguedà ha estat el campió de la Copa en categoria sub-20 després de ser el millor en dues de les tres proves del certamen. En concret, es va imposar a Madrid i a Saragossa i va fer tercer en la prova inaugural, a Pamplona.

Segons ha explicat el propi Hernández a Entre Rivals, pujar al podi “era un objectiu” i una fita que feia anys que se li resistia. “Per un cantó penso que ja tocava i per l’altre, no. Sóc molt jove i, tot i que fa anys que competeixo, tinc molta carrera per endavant i espero aconseguir molts més èxits”, afirma.

Alex Hernández Copa d'Espanya d'Escalada escalador

Comentaris