Futbol, CE Berga

Virtualment salvats (3-1)

Virtualment salvats (3-1)

El Berga ha fet un pas de gegant en el camí per assolir el principal objectiu de la temporada: la salvació. Els berguedans han superat el Bellavista Milan, a casa, en un partit dominat de principi a fi que ha acabat amb victòria local per 3 a 1. El triomf deixa el conjunt de Joan Prat a la 7a posició, amb 42 punts, una xifra que en principi hauria de ser suficient a final de temporada per certificar la permanència a la categoria un any més.

El Berga ha tingut el control del partit durant els 90 minuts. Els locals han fet un partit seriós i, a diferència del que acostuma a passar en els partits d’aquesta temporada, la parella de centrals s’ha atrevit en més d’una ocasió a treure la pilota jugada. En els primers minuts, però, qualsevol dels dos equips es podia haver avançat, malgrat que el Berga era qui gaudia de la possessió. El Bellavista també ha creat perill en jugades a pilota parada i han quedat a ben poc de fer el 0 a 1.

Però no seria així. L’únic equip capaç de marcar ha estat el Berga, a pocs minuts de la mitja hora. Agus ha estat l’encarregat d’obrir la llauna, després d’una bona acció de Sergi Ruiz, que ha servit la pilota al seu company perquè aquest últim marqués a porteria buida. El gol ha esperonat els berguedans, que han començat a créixer i a agradar-se. En aquest escenari, el segon gol era qüestió de minuts. I així ha estat. Abans d’arribar al descans, Sergi Ruiz ha rebut una gran passada a l’espai de Bertrans i ha definit a la perfecció davant el porter vallesà amb una gran vaselina.

A la represa, la tònica ha seguit més o menys igual. El 2 a 0 donava certa tranquil·litat als locals, que, tot i això, no podien relaxar-se ni un pèl, ja que un gol tornaria a posar el Bellavista dins el partit. I malauradament així ha estat: els berguedans han seguit dominant però amb un punt de relaxació i de desencert de cara a porteria. Han perdonat el 3 a 0 en diverses ocasions i, com ja ve sent habitual, ho han acabat pagant. En l’única aproximació de clar perill dels visitants, al minut 67, Pedro Carreño ha fet el 2 a 1 i ha donat emoció al partit.

Però avui no seria com en els antecedents. El Berga no s’ha tirat enrere, ni molt menys. El 2 a 1 ha esvaït qualsevol símptoma de relaxació en els homes de Prat, que han seguit dominant la possessió, jugant a camp contrari. I en aquest marc, el gol de la tranquil·litat ha arribat a les acaballes. Caicedo s’ha plantat sol davant el porter però aquest últim l’ha caçat i ha desviat uns metres la pilota, però Sua, atent en segon pla, ha fet el tercer a plaer, amb porter i Caicedo a terra. El 3 a 1 seria definitiu.

El post-partit: Berga 3 Bellavista 1

pratcastellaJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“El resultat és molt just. M’esperava dominar-los. Som un equip més físic i més treballador que ells. Però també sabia que ells eren veterans i potents a pilota aturada. Avui hi ha hagut més fluïdesa en el nostre joc i en la sortida de pilota. Ara hem d’intentar salvar el màxim de punts que sabem. Amb els 42 que ja sumem, hauríem d’estar salvats. A l’altura que estem, tenir 42 punts està molt bé per ser el primer any. Fa dos anys estàvem a Quarta Catalana i ara estem amb 42 a Segona. A més, hem de tenir en compte que anem en quadro: si els resultats no acompanyessin, ens estaríem queixant de la poca gent que som a l’equip ara mateix.”

agusAgus Casanovas Jugador del Club Esportiu Berga

“Era un partit complicat perquè sabíem que ells es jugaven molt i anirien a mort. Però a nosaltres també ens hi anava molt. Ells són l’equip que marca una mica la distància amb el descens i guanyant-los avui ens allunyem gairebé de manera definitiva. Era un dia per ampliar distàncies i certificar la salvació. Hem tingut la sort d’avançar-nos i des de llavors hem guanyat en confiança. A ells se’ls veia tensos en moltes accions, es notava que era un dia transcendental per a ells. De cara al final de temporada, els 3 punts d’aquesta setmana ens tornen a donar confiança per mirar cap amunt. Si es poguessin sumar els tres punts la setmana que ve, al camp del Gironella, seria un impuls important per seguir enganxats. Sabem que és un camp molt complicat, però no descartem absolutament res.”

Agus Casanovas Bellavista Milan Joan Prat Segona Catalana

Comentaris