Atletisme

Èxit en la 5a edició de la Sobrepuny Trail

Èxit en la 5a edició de la Sobrepuny Trail

Aquest cap de setmana s’ha disputat la 5a edició de la Sobrepuny Trail, la cursa de muntanya organitzada per l’Associació de Muntanyencs BerguedansDissabte dia 1 es va celebrar la cursa vertical, mentre que diumenge dia 2 va ser el moment per a les tres curses, la curta, la mitja i la llarga, totes amb sortida i arribada a la Nou de Berguedà. Els gairebé 200 participants van poder gaudir, com no pot ser d’altra forma en aquestes terres, d’uns paratges únics i extraordinaris, amb alguns dels millors paisatges de la comarca.

La prova principal era la de 30 km, amb un desnivell positiu de 2073 metres. El guanyador de la prova va ser Eugeni Gil, amb 2 hores, 43 minuts i 38 segons, seguit d’Ivan Camps, que va finalitzar amb 2 hores i 55 minuts, i Marc Vilà, sumant 3 hores, 12 minuts i 26 segons. En categoria femenina, els millors temps van ser per Judit Franch, amb 4 hores, 11 minuts i 54 segons, i Mari Benet, amb 5 hores, 44 minuts i 45 segons.

Pel que fa a la mitja, de 21 km, presentava un desnivell positiu de 1459 metres. Les guanyadores van ser Clàudia Roca, amb 2 hores, 41 minuts i 11 segons, seguida d’Annie Conelly, amb 2 hores, 56 minuts i 38 segons, i Anna Ventura, que arribà amb 2 hores, 56 minuts i 57 segons. En categoria masculina el més ràpid va ser Roger Èmbid, amb 2 hores, 7 minuts i 4 segons, per davant de Ramon Capdevila, amb 2 hores, 7 minuts i 35 segons, i Sergi Cots, amb 2 hores, 15 minuts i 4 segons.

La prova curta de diumenge tenia 12 km i arribava a un desnivell positiu de 648 metresMarc Boixader va ser el primer a arribar, amb un temps de 57 minuts i 16 segons, seguit d’Aleix Colell, amb 1 hora, 1 minut i 7 segons, i Jose Ruiz, que va sumar 1 hora, 4 minuts i 3 segons. Pel que fa a les noies, la més ràpida va ser Aina Vila, amb 1 hora, 19 minuts i 53 segons, que es va imposar a Núria Serra, amb 1 hora, 20 minuts i 18 segons, i Aida Ahmad, que finalitzà amb 1 hora, 31 minuts i 35 segons.

sobrepuny1

Bona participació en la Vertical Sobrepuny de dissabte

D’altra banda, dissabte també es va disputar la cursa vertical de la prova, la segona prova puntuable de la temporada per la Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Aquesta pujava a Sobrepuny sortint des de la Nou, sumant un desnivell positiu de 788 m, al llarg dels 3,53 km del recorregut. El podi de la categoria femenina el van formar Sílvia Zuñiga, amb un temps de 41 minuts, seguida de Clàudia Sabata amb 41 minuts i 17 segons i Júlia Font amb 43 minuts i 16 segons. Pel que fa als homes, el guanyador va ser Marcel Compte, amb un temps de 31 minuts i 46 segons, seguit d’Arnau Cases, amb 32 minuts 55 segons i Adrià Duarri amb 33 minuts i 2 segons.

verticalsobrepuny

Tots els resultats de la Sobrepuny Trail

Fotos: Portada i primera interior, de la cursa de diumenge. Autor: Pol Casadesús / La darrera foto, podi de vertical de dissabte. Autor: Facebook Sobrepuny Trail

Cursa La Nou de Berguedà muntanya sobrepuny sobrepuny trail

Comentaris