General

Uns 200 nens i nenes del Berguedà han anat a la neu aquest hivern dins el programa Esport Blanc Escolar

Uns 200 nens i nenes del Berguedà han anat a la neu aquest hivern dins el programa Esport Blanc Escolar

Gairebé 200 nens i nenes d’arreu del Berguedà han participat enguany en la millor temporada de neu del programa Esport Blanc Escolar, de la mà dels professors de les seves escoles i els tècnics esportius del Consell Esportiu i el Consell Comarcal del Berguedà.

L’evolució de l’acollida en els tres anys de programa ha estat estratosfèrica: en el primer només hi van participar 14 alumnes de l’escola Galceran de Pinós de Bagà; en la segona edició, ja n’hi van haver 47, ja que s’hi van sumar les escoles de Bagà, Vilada i Borredà; i finalment, aquest any les escoles de la Pobla, Guardiola, Sant Jordi de Cercs, Sant Joan de Berga, Santa Eulàlia de Berga i La Valldan també s’hi han apuntat fent ascendir la xifra a gairebé dos centenars.

De cara al futur, el Govern preveu que vagin entrant al programa tots els centres d’ensenyament de les comarques de muntanya “de manera progressiva”. Segons diuen, el curs 2018-2019 ja esperen que tot l’alumnat de 3r i 4t de primària tingui la possibilitat de participar-hi.

El programa i les sessions

El programa Esport Blanc Escolar té l’objectiu d’impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern en les seves diferents modalitats en la població infantil, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L’altra finalitat és aprofitar l’esport per ensenyar als nens i nenes a respectar, vonviure, estimar i conèixer les muntanyes que els rodegen. Tot plegat, amb la complicitat i l’experiència del professorat dels centres d’ensenyament, els tècnics d’esport i la coordinació dels consells esportius i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH). Pel que fa al Consell Comarcal, s’ha fet càrrec de les despeses de transport.

La durada del curs sempre és de 8 sessions que s’imparteixen durant el segon trimestre: 3 són d’esquí nòrdic; 2, d’esquí alpí; 2, de surf de neu; i la darrera -novetat d’enguany-, de FreeSki. El programa s’imparteix en horari lectiu als alumnes que cursen 3r i 4t de primària.

esport-blanc-escolar-2017-2

esport-blanc-escolar-2017-3

Consell Comarcal del Berguedà Consell Esportiu del Berguedà Esquí Neu

Comentaris