Futbol, UE Avià

L’Avià cau golejat contra un rival directe i s’enfonsa una mica més (0-3)

L’Avià cau golejat contra un rival directe i s’enfonsa una mica més (0-3)

De mal en pitjor. La Unió Esportiva Avià ha caigut golejada en la visita del Tona al municipal Alfons Gonfaus d’Avià per un contundent 0 a 3. El conjunt d’Osona és un rival directe dels avianesos i afrontava el partit al Berguedà amb només un punt d’avantatge respecte els homes de Xavi Díaz. Malgrat tot, la victòria osonenca agreuja la situació dels d’Avià que, si el Masnou és capaç de guanyar al camp del Sants, acabarà la jornada com a cuer en solitari, amb només 21 punts.

El 0 a 3, però, és un pèl enganyós. Els avianesos no han fet ni de bon tros un partit brillant però el Tona, tampoc. Els d’Osona n’han tingut prou aprofitant els errors que la defensa avianesa ha fet al llarg dels 90 minuts per imposar-se sense massa problemes a un equip que surt molt tocat de l’enfrontament.

La primera meitat ha estat molt igualada, però el Tona ja ha arribat al descans per davant en el marcador. El domini ha estat altern, tot i que no hi ha hagut massa ocasions. El gol visitant ha arribat ben aviat, al minut 10, quan Ferran Vila ha aprofitat un malentès defensiu per superar Sergi i avançar el Tona. A partir d’aquí, poc perill: l’Avià ha vist com el col·legiat li anul·lava un gol dubtós en l’única ocasió clara mentre que el Tona ha arribat un cop més però no ha estat tan encertat com en el gol.

A la represa, els visitants han fet el que necessitaven per guanyar. Al minut 6, segon gol i tranquil·litat. Amb el 0 a 2 les coses es posaven francament negres pels interessos de l’Avià. I més que se’n posarien a l’equador d’aquest segon temps, quan Toni Líria ha vist la targeta vermella i ha deixat en inferioritat numèrica els seus. Aleshores, però, l’Avià ja havia avançat línies per buscar el gol que el ficaria dins el partit. L’estratègia s’ha mantingut tot i l’expulsió, però no ha donat resultat. En un contracop el Tona ha fet el tercer i n’hauria pogut fer més si no fos per les grans intervencions de Sergi Porcel a les acaballes del partit.

El post-partit: Avià 0 Tona 3

xavi-diaz-rodonaXavi Díaz Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“El rival no ha fet gaire cosa per guanyar-te però ha sabut aprofitar els nostres errors, que ens han condemnat. El que està clar és que tenim un dèficit a dalt i estem intentant buscar reforços al mercat. Necessitem aire fresc que ens permeti canviar la dinàmica i competir de manera digna. No és qüestió de qualitat, perquè a l’equip n’hi ha de sobres. És més un tema de bloqueig mental. No tirarem la tovallola mentre sigui aquí, no penso permetre que l’equip baixi els braços. Amb 27 punts no ens tancarem cap porta ni molt menys. Hem de seguir treballant. El treball dels nanos entre setmana és brutal.”

antony-rodonaAntoni Hernández Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Estem en una mala dinàmica. Estem intentant millorar. S’intenta no caure en el derrotisme i mica en mica intentem canviar-ho. Crec que hem de seguir treballant, pujant la intensitat. En general no estem bé i el que hem de fer és pujar el ritme per recuperar la competitivitat. Els fitxatges els veuria amb bons ulls. Som molt pocs jugadors a la plantilla. Necessitem noves cares per poder ser més gent als entrenaments i aportar aire fresc a la plantilla en els partits.”

 

FOTO. Marc Guijarro, el capità de la UE Avià, durant el partit de fa unes setmanes contra l’Andorra / AUTOR: Aleix Camprubí

Antoni Hernández Primera Catalana UE Tona Xavi Díaz

Comentaris