Futbol, C AT Gironella

Un Gironella fluix en defensa deixa escapar dos punts en dos minuts (4-4)

Un Gironella fluix en defensa deixa escapar dos punts en dos minuts (4-4)

No diguis blat fins que el tinguis al sac i ben lligat. Aquest popular refrany català es podria aplicar al partit d’aquest cap de setmana de l’Atlètic Gironella al camp del San Lorenzo. Els homes de Ponti van deixar escapar la victòria en un partit en què es van posar 0 a 2 al minut 20 i on guanyaven 2 a 4 a falta de 5 minuts perquè l’àrbitre decretés el final. Al final, però, dues jugades a pilota aturada van permetre que els locals esgarrapessin un punt in extremis.

La primera meitat va començar de manera immillorable pel Gironella, que al minut 20 ja guanyava per 0 a 2. Els del Berguedà portaven el ritme del partit davant un rival que donava moltes facilitats a l’atac gironellenc. I així els dos primers gols del partit van arribar des del punt de penal. Primer, Guifré Dalmau, i després, Rafa Zafra, van col·locar el 0 a 2 en el marcador.

Però els locals no van tardar massa en reaccionar. Tres minuts després del gol de Zafra, el San Lorenzo va fer l’1 a 2 per mitjà d’Ivan Ecija i quan faltaven pocs segons per arribar al descans Carlos Martín va fer l’empat a 2 que obria novament el partit. El Gironella havia topat amb un rival vulnerable defensivament en els primers instants de partit, però es va relaxar en excés en el segon tram de primera meitat i ho va pagar car. Els dos gols inicials havien perdut bona part del seu valor.

A la represa, però, la tònica va recuperar el color inicial. El Gironella va tornar a dominar i els gols no tardarien en arribar. El 2 a 3 va ser obra de David Safont, que va aprofitar una sortida d’un córner per superar el porter local i enviar la pilota dins. Era el minut 51. Amb el gol els gironellencs tornaven a agafar aire però els costaria ben bé 20 minuts més tornar a marcar per fer el 2 a 4. També va ser a la sortida d’un córner i en aquesta ocasió l’encarregat d’enviar la pilota dins va ser Pau Tomàs, que va aprofitar que l’esfèric va quedar mort a l’interior de l’àrea per empentar-la i fer el quart. Ara sí, tot semblava fet per sumar tres punts que valien or.

Però no. Els darrers cinc minuts de partit i les jugades a pilota aturada van privar el Gironella de marxar del camp del San Lorenzo amb els tres punts. Primer, al minut 85, Gabriel Molina va aprofitar un córner per rematar amb el cap i superar Jofre. I en la següent jugada, una falta lateral servida pels locals també va ser rematada dins per part de Francesc Vega per col·locar un 4 a 4 que seria definitiu i que deixava el Gironella amb la mel als llavis.

El post-partit: San Lorenzo 4 Gironella 4

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

Ens va faltar contundència i agressivitat en defensa. Era un partit que, tal com va anar, havíem de marxar amb els 3 punts sí o sí. No pot ser que fem 4 gols fora de casa i no ens emportem la victòria. El San Lorenzo va donar moltes facilitats en defensa però és que nosaltres també. Penso que tots dos equips van estar molt per sota del que ha de ser aquesta categoria a nivell defensiu.”

pau-tomasPau Tomàs Jugador de l’Atlètic Gironella

“La valoració no és gaire bona. Necessitàvem aquests tres punts i confiàvem en aconseguir-los. Tant el partit d’aquesta setmana com el de la passada eren claus per donar-nos tranquil·litat i al final no ha estat com ens esperàvem. Sí que és veritat que un empat és millor que una derrota però el partit se’ns va posar molt bé per guanyar-lo. Ara ens venen partits molt difícils i s’haurà de suar per puntuar però crec que tenim equip per plantar cara a tothom i no haver de patir per salvar la categoria. La clau penso que serà anar sumant a casa i, sobretot, guanyar al Berga. Allà -a Berga- vam perdre per la mínima i penso que vam jugar prou bé com per merèixer l’empat. A Gironella, d’aquí unes setmanes, hi haurà un punt de motivació extra que confio que serveixi per guanyar.”

Jordi Pont Ponti Pau Tomàs San Lorenzo Segona Catalana

Comentaris