Handbol

Un madur Handbol Berga aconsegueix una victòria que pot ser clau (17-20)

Un madur Handbol Berga aconsegueix una victòria que pot ser clau (17-20)

Victòria molt important per l’Handbol Berga aquest cap de setmana, en un partit dur i intens al camp del CH Terrassa B, on els berguedans s’han imposat per 17 a 20. La victòria pren rellevància per 3 motius principals, més enllà dels 2 punts: guanyar fora de casa, contra un rival directe i emportar-se el gol average particular, contra el rival que marca el descens.

L’inici del partit ja ha estat marcat per la intensitat i la duresa. Els verd-i-vermells han començat amb la 6-0 habitual, aconseguint bones defenses i amb una molt bona selecció i decisions en atac. El Terrassa ha alternat de la 6-0 inicial amb una 5-1 profunda, que permetia que el pivot tingués espais a l’esquena de l’avançat. D’aquesta manera, els berguedans aconsegueixen un avantatge de 6 gols al descans, després d’un primer temps molt seriós: 8 a 14.

A la segona meitat, la història de sempre: l’equip surt totalment desconcertat i desubicat, amb moltes errades en atac i en defensa, que impedeixen a l’equip anotar durant els primers 12 minuts. D’aquesta manera, els terrassencs redueixen l’avantatge fins a 3 gols. Tot i això, el rival es precipita i comet diversos errors que, afegits a les diverses exclusions, impedeixen cap possible remuntada. En els darrers compassos, cal destacar que el Berga demostra capacitat d’aguantar el resultat i no precipitar-se. Al final, 17 a 20 en un partit, tanmateix com en el partit d’anada, marcat per la duresa i enfrontaments entre jugadors i també amb la grada local, part de la qual ha acabat baixant a la pista.

Amb els 2 punts, a falta del resultat de l’Esplugues C, l’equip aconsegueix pujar fins a la 12 posició, l’avant-penúltima, amb 9 punts. El proper rival serà el Manyanet B, que visitarà Berga des de la zona alta, ja que, a falta del seu partit de la jornada, és el 5è classificat amb 19 punts.

QuicoSanzRetallQuico Sanz Entrenador Handbol Berga

“El Berga s’ha fet gran. La canalla ha respost bé. Hem fet una defensa dura, sense ser guarros. Ens hem menjat el Terrassa, de la manera que ells han encarat el partit. Hem sacrificat el joc d’atac per aconseguir una defensa forta al centre. Han vorejat la violència, sort que l’àrbitre ha estat bastant bé, tallant el seu joc brusc en bona mesura. La segona part s’ha fet llarga, però hem sabut portar el partit com un equip veterà, un equip madur, que ha sabut aguantar les provocacions del rival. Han volgut contrarestar-ho amb joc brut, el seu estil. No hem perdut la cara al partit en cap moment, ja que hem anat per davant durant tot el partit. Esperem que aquesta segona volta ens doni el que la primera”.

pepfornellJosep Fornell Jugador Handbol Berga

“Hem fet una bona primera part, tot i la seva dura defensa i els homes grossos que tenia a darrere. Això ens ha passat factura a la segona part, però hem sabut gestionar-ho, fent atacs llargs. Moltes vegades no aconseguim marcar aquest ritme més lent a les segones meitats. L’arbitratge ha estat permissiu en els contactes, però ha estat correcte, ja que ha aplicat el mateix nivell als dos equips. Porto una bona ratxa de partits bons que espero mantenir, però mai un jugador sol pot guanyar un partit”.

arnau
Una de freda i una de calenta a la pedrera
El Cadet també s’ha imposat en el seu partit de la jornada, en aquest cas amb més contundència, contra un rival inferior: 19 a 42 a la pista del Ripollet. D’aquesta manera, l’equip segueix pugnant per les primeres posicions, essent 3r classificat, amb 20 punts. El proper rival serà La Salle Montcada, 8è amb 8 punts.

L’equip que no ha aconseguit guanyar aquest cap de setmana ha sigut l’Aleví, que ha caigut, per 6 a 10, en la visita de l’Agramunt. Tot i això, els berguedans segueixen al capdavant de la taula, amb 9 punts. El conjunt descansarà la jornada vinent, a l’espera de si el Súria guanya i empata o no a punts a la classificació.

FOTOS: Un partit d’aquesta temporada a casa. Autor: Josep Maria Serarols | Fotografia de l’equip, després de la victòria. Cedida.

Berga Handbol handbol berga josep fornell pep fornell quico sanz terrassa

Comentaris