Atletisme

Clàudia Sabata es proclama Campiona Promesa d’Espanya en Esquí Vertical

Clàudia Sabata es proclama Campiona Promesa d’Espanya en Esquí Vertical

La berguedana Clàudia Sabata s’ha proclamat campiona d’Espanya d’Esquí Vertical de Muntanya en la categoria Promesa després d’imposar-se al GP Rise Up Millet, que s’ha celebrat aquest dissabte 4 de febrer a l’estació d’Aramón Cerler, al municipi del Pirineu aragonès de Benasc. L’esportista de l’AE Mountain Runners del Berguedà ha guanyat la prova amb un temps de 35:36.28.

El podi de la categoria ha estat ple de cares conegudes per a Sabata, doncs el segon millor temps ha estat per Júlia Font, també dels Mountain Runners i el tercer lloc l’ha ocupat Míriam Martínez, companya de la Federació Catalana. Per tant, ha estat un ple de catalanes en aquesta categoria.

El guanyadors absoluts de la competició han estat, en categoria masculina, Oriol Cardona amb un temps de 26:36.36 mentre que Laura Orgué s’ha imposat a la femenina, gràcies al temps de 29:51.19. Els dos esportistes catalans es van imposar també a la darrera Sant Silvestre de Berga.

 

Protagonistes també a la Prova d’Sprint

També han fet un bon paper les esportistes de l’AE Mountain Runners a la prova d’avui diumenge 5 de febrer de la modalitat d’Sprint a la mateixa estació. Amb unes condicions meteorològiques notablement millors a les del dia anterior, la jornada ha acabat proclamant campiona de la Categoria Promesa a l’andalusa Ana Alonso. Júlia Font ha repetit el resultat del dia anterior i ha tancat el podi la seva companya Clàudia Sabata.

Oriol Cardona es proclamava novament campió absolut masculí d’Sprint mentre que en fèmines s’ha imposat la també catalana Clàudia Galícia.

 

Gran presencia i molt premiada de l’AE Mountain Runners a Benasc

El campionat espanyol ha comptat amb diversos participants provinents dels Mountain Runners del Berguedà. En la prova d’Sprint, s’han endut medalles les dues cadets femenines Maria Costa i Núria Torra, segona i tercera respectivament. Els resultats han estat molt més positius en la prova d’Esquí Vertical amb la victòria de Jan Margarit en la categoria júnior masculí i el tercer lloc d’Aribau Portillo a la mateixa. Ot Ferrer ha fet bronze en cadet masculí mentre que les cadets Núria Torra i Maria Costa invertien posicions respecte el dia anterior fent plata i bronze respectivament. El club berguedà també ha confirmat la presència d’Eloi Escobet, Bernat Raja,  Núria Gras  i David Prades. En total, els Montain Runners sumen onze medalles aquest cap de setmana.

 
b24e6fc1-6a20-4686-ad23-08c3fca791ab
Clàudia Sabata AE Mountain Runners del Berguedà

“Ha estat un molt bon cap de setmana. El dissabte, van escurçar la prova a poc més de 600 metres pel mal temps, això va fer que fos una cursa molt més ràpida. Em vaig trobar bé des del principi i trobo que ha estat sens dubte la quina m’ha anat millor de tota la temporada. Avui diumenge el dia estava millor i no s’han hagut de fer canvis en el recorregut. Ha estat també una bona jornada perquè m’he pogut classificar per la final primerament i he pujat al podi finalment.”

 

FOTO: Podi de la Vertical en categoria promesa femení del dissabte / @FEDME

Aribau Portillo Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà Bernat Raja clàudia sabata David Prades Eloi Escobet Esquí de muntanya FEEC Jan Margarit Júlia Font Maria Costa Núria Gras Núria Torra Ot Ferrer

Comentaris