Futbol, CE Olvan, CE Puig-reig, CF Sant Salvador de Cercs, UE Avià B

L’Olvan dóna la sorpresa de la jornada i es fa un homenatge a costa del Viladecavalls (5-1)

L’Olvan dóna la sorpresa de la jornada i es fa un homenatge a costa del Viladecavalls (5-1)

Han hagut de passar 18 jornades i una volta sencera perquè l’Olvan sumi la primera victòria de la temporada. Feia dies que l’equip olvanès fregava els tres punts, però no acabaven d’arribar. Aquest cap de setmana, però, la història ha canviat. Els del Berguedà han començat la segona volta de manera immillorable: golejada per 5 a 1 al Viladecavalls, que fins fa poques setmanes lluitava frec a frec pel liderat, però que en els últims compromisos s’ha desinflat i ha quedat rel·legat a la tercera posició, a 9 punts del líder.

Els olvanesos van sentenciar el partit a la segona meitat després de veure com el Viladecavalls igualava el marcador i se sobreposava a l’1 a 0 inicial, marcat per Xavier Gonfaus. Poc després però, Martí Arias, el gran protagonista de la tarda faria dos gols en quatre minuts abans d’arribar a la darrera mitja hora de joc. Amb el 3 a 1 en el marcador, Martí Rusiñol i Martí Arias, per tercer cop en mitja hora, col·locarien el definitiu 5 a 1 al marcador.

La victòria és la primera de la temporada per a l’Olvan, que ha fet una primera volta molt pobra a nivell de resultats i necessita un autèntic miracle per salvar la categoria. Ara bé, la segona volta ha començat de manera immillorable. A aquestes alçades, però, l’Olvan és cuer, amb 4 punts, a 13 de la permanència.

El Sant Salvador de Cercs també comença amb bon peu

El Sant Salvador de Cercs afrontava un compromís transcendental per a les seves aspiracions de salvar la categoria. Rebia la visita del Marganell, que només sumava dos punts més i, per tant, podia caure en zona de descens si els cercorins feien els deures i guanyaven el partit. Així va ser, però va costar el que no està escrit.

Els homes d’Abel de la Concepción es van avançar en el marcador a l’equador de la primera meitat però van veure com el Marganell empatava el partit abans del descans. A la represa, cap dels dos equips es va mostrar encertat de cara a porteria i el partit no es va decidir fins a les acaballes. Al minut 89, i quan ja semblava tot dat i beneït, Nil Baró va fer el 2 a 1 pel Sant Salvador i establia un resultat que seria definitiu i donaria tres punts que valen or.

Amb aquesta victòria, el Sant Salvador escala dues posicions i es col·loca 14è, amb 17 punts. Per la seva banda, el Marganell cau en zona de descens i veu com Sant Salvador i Pueblo Nuevo el superen. Els bagencs sumen 16 punts i serien un dels dels equips que baixarien, juntament amb Vilomara i Olvan.

El Puig-reig desaprofita un 2 a 0 a favor

Era cap de setmana de Corrida a Puig-reig, però durant la tarda de diumenge el poble es va tenyir de verd i vermell, tal com passa cada dues setmanes. El primer equip del Puig-reig rebia la visita del Pueblo Nuevo, un rival idoni per encadenar la segona victòria consecutiva, ja que lluita per escapar del descens i a priori era inferior als de Puig-reig.

Però el futbol és imprevist i els partits duren 90 minuts. El conjunt dirigit per Joan Flores va ser capaç de fer dos gols en deu minuts, obra de Martí Orriols i Oriol Ayala, però va desaprofitar l’avantatge en el marcador. El Pueblo Nuevo va retallar distàncies abans de la mitja hora de joc i va igualar el partit en el primer minut de la segona meitat. A partir d’aquí, tots dos equips van intentar decantar el marcador al seu favor però no ho van aconseguir i els punts es van haver de repartir.

Amb aquest resultat, el Puig-reig es manté a la cinquena posició, amb 30 punts, i retalla distància respecte el Viladecavalls i la Pirinaica, tercer i quart classificat, que aquesta setmana no han estat capaços de puntuar i només són a 3 i 2 punts dels del Berguedà, respectivament.

La resta de resultats i la classificació del grup 7 de Tercera Catalana, aquí.

Grup 6

L’Avià B treu un punt del camp de La Planada

El municipal La Planada Can Déu és un dels camps més complicats de la categoria, tot i que l’equip que hi juga no és, ni de bon tros, un dels clubs capdavanters de la lliga. El filial de l’Avià en pot donar fe. Els avianesos es troben en el millor moment de la temporada, no perden des del mes de novembre, i afrontaven el compromís a La Planada com a favorits. Però amb les dades no n’hi ha prou.

La Planada es va avançar en el marcador a l’inici de partit, però un doblet del davanter avianès Marc de los Riosa a l’inici de la represa va capgirar el marcador. L’escenari canviava radicalment per a tots dos equips però la diferència no era prou important com perquè l’Avià es relaxés. Els avianesos no van fer el gol de la tranquil·litat i ho van pagar: al minut 87, La Planada va fer l’empat a 2, que seria definitiu.

Amb aquest empat, el filial avianès es manté a la sisena posició, amb 29 punts, i segueix a només 2 punts de la quarta posició, que ara mateix ocupa el Tibidabo Torre Romeu.

La resta de resultats i la classificació del grup 6 de Tercera Catalana, aquí.

 

FOTO. Fotografia d’equip de l’Olvan, l’any passat, al camp del Puig-reig / Cedida.

Tercera Catalana

Comentaris