Bàsquet, Bàsquet Berga, Bàsquet Puig-reig

La millor manera de tancar la primera volta (57-52)

La millor manera de tancar la primera volta (57-52)

El Beep Bàsquet Berga ha aconseguit retrobar-se amb la victòria aquest cap de setmana, després de més de 3 mesos sense fer-ho, remuntant un marcador advers contra el Sagrada Família, un rival de la part alta. Els de negre aconsegueixen així posar un gust dolç a una primera volta amb pocs bons resultats.

L’inici del partit ha estat dominat pels berguedans, marcat per les bones defenses i essent molt travat, com duran bona part de l’enfrontament. BergaSagradaFamiliaBernat2La defensa berguedana ha aconseguit bons resultats i ha ajudat a aconseguir un avantatge de 5 punts, estroncat per una cistella a les acaballes, que ha posat el 13 a 10 al final del parcial. En el segon, l’equip es troba amb poques idees en atac, però la defensa fa que el rival tampoc trobi l’encert. Quan el Berga començava a anotar i fer circular bé la pilota, el rival també es troba en un bon moment i l’encert i algun triple fa que el Sagrada Família es posi per davant al final de la primera meitat, per 26 a 28.

L’inici del segon temps és dolent per l’equip, amb un rival que aprofita els contracops i es troba amb masses facilitats per anotar, també a través d’algun triple, que arriben a posar un màxim avantatge de 10 punts. BergaSagradaFamiliaOleguerEl Berga sense idees i desencertat pot aconseguir alguns punts a través d’individualitats, i però la defensa segueix permetent que el rival agafi rebots i anoti. En el darrer quart, un triple de Ribera esperona a l’equip, que es posa 6, però no aconsegueixen retallar més i segueixen amb problemes en el rebot. El partit s’intensifica clarament en el darrer tram, i el Beep aprofita per defensar a tota la pista. Els berguedans evidencien millores en el tram final, posant la lluita i les ganes necessàries per guanyar, recuperant pilotes i agafant rebots ofensius, per acostar-se en el marcador. Un temps mort a visitant a falta de 3 minuts no evita la remuntada, i el Berga es posa per davant, per acabar matant el partit a través del joc de tirs lliures i una bona feina.

BergaSagradaFamiliaRibera

Uns dels jugadors més destacats del partit van ser Jordi Riu, que va anar de menys a més i va ser clau en la remuntada, anotant bons punts en possessions calentes, i Bernat Martí, que va aconseguir fer una feina molt bona, rebotejant i recuperant en moments importants. També cal destacar la contribució en la victòria dels habituals Oriol Tintó i Marc Ribera.

Finalitzada la primera meitat de la temporada, els berguedans segueixen com a cuers de la categoria, 15ns, ara empatats amb el Vilatorrada, amb 18 punts. Per tant, l’equip tan sols ha sumat 3 victòries en els 15 partits. L’average dels de negre també és negatiu, amb 886 punts a favor i 1.104 en contra. El conjunt iniciarà la segona volta amb la visita al Club Natació Terrassa, un rival directe, ja que és el 14è classificat, amb 20 punts.

BergaSagradaFamiliaTempsmort

hugretallHug Tuyet Segon entrenador del Beep Berga i president del club

“Estem molt contents, la valoració és molt bona. Portàvem aquest partit molt preparat, perquè és el darrer de la primera volta i volíem donar un cop d’efecte, contra un rival difícil i de la part alta. Ha funcionat el que hem preparat: poca anotació seva i anotació nostra on sabíem que podíem fer mal. La clau ha sigut la defensa, sobretot sobre els seus jugadors importants. No podem fer una bona valoració de la primera volta, perquè només hem guanyat 3 partits, però estem contents per l’evolució: l’equip del setembre i el d’ara no tenen res a veure”.

bernatretallBernat Martí Jugador del Beep Berga

“S’ha jugat com feia temps que no es jugava. S’ha atacat amb solvència tot i el desencert. L’esperit de lluita ens ha conduït a la victòria. Ja tocava guanyar, és molt important: feia temps que la buscàvem i no podíem donar una victòria al públic. Excepte els tirs, la resta del partit m’ha anat bé. He agafat bons rebots, he recuperat pilotes i he fet les faltes quan tocaven. En el moment que s’ha de fer la feina bruta, l’he pogut fer i prou bé”.

BergaSagradaFamilia

 

El Puig-reig aplaça el seu partit

D’altra banda, el partit entre el CB Puig-reig i el BC Marotrell B es va acabar suspenent. El rival havia canviat l’horari del partit una setmana abans, fora del termini reglamentari, per la qual cosa el Puig-reig va decidir que el partit no es jugués aquest cap de setmana, aprofitant que tenia 3 jugadors lesionats.

Amb aquest partit menys, els berguedans són els 11ns classificats, amb 20 punts, mentre que el Martorell és 4t, amb 25. El Puig-reig visitarà el Sant Sadurní en la propera jornada, qui és el 2n classificat amb 26 punts.

 

FOTOS: Aleix Camprubí.

ae basquet berga Bàsquet Bàsquet Berga basquet puig reig beep berga Berga bernat martí cb puig-reig Hug Tuyet manel de haro oriol tinto

Comentaris