Futbol, C AT Gironella B, Casserres CF, CCR Baganès, CE Berga, Montmajor FC

Acaba la primera volta a Quarta Catalana amb moltes coses a millorar en clau berguedana

Acaba la primera volta a Quarta Catalana amb moltes coses a millorar en clau berguedana

La temporada a Quarta Catalana està sent més dura del que s’esperava pels equips del Berguedà. Aquest cap de setmana s’ha acabat la primera volta del campionat i el Berga B és l’únic equip de la comarca que lluitant a la zona alta de la classificació. Montmajor, Alt Berguedà, Casserres i Gironella B no han tingut una primera volta fàcil i hauran de treballar de valent per escalar posicions en la segona meitat del campionat.

Tot i protagonitzar un inici decebedor, el filial del Berga s’ha anat sobreposant i a aquestes alçades ocupa la tercera posició a la lliga, amb 27 punts. L’equip dirigit per Miquel Pastor ha comptat els seus partits per victòries des de mitjans del mes d’octubre, excepte les derrotes al camp del Calders i el Navàs. Els berguedans, doncs, han sumat 24 dels últims 30 punts possibles i han deixat enrere un inici en què només van ser capaços de sumar 3 punts en 4 partits.

Pel que fa al Montmajor, no està sent una temporada fàcil. Els del Baix Berguedà han patit on semblava que podien ser més forts i això els ha relegat a la part mitja-baixa de la classificació. La fortalesa com a locals que caracteritzava l’equip en les darreres campanyes no s’està produint en l’actual i a l’equip li està costant trobar la regularitat que exigeix la Quarta Catalana. Tot i guanyar els dos compromisos inicials, al camp de l’Alt Berguedà i al del Gironella B, des de llavors l’equip només ha estat capaç de guanyar al camp del Valls de Torroella.

Un lloc més avall hi ha l’Alt Berguedà. El conjunt que dirigeix Germán Rodríguez és un equip fundat aquest mateix any a qui li va costar molt adaptar-se a la categoria. De fet, va perdre els sis primers partits de lliga i no va guanyar fins la jornada 9, a casa contra la Monistrolenca (8-1). Des de llavors, els resultats han millorat sensiblement, però l’equip haurà de progressar a la segona volta si vol escalar posicions i fer bo el seu potencial ofensiu. La nota positiva de l’equip en aquesta primera meitat de lliga han estat els gols a favor: a aquestes alçades l’Alt Berguedà és el sisè equip més golejador, tot i ocupar l’11è lloc a la classificació.

Per la seva banda, el Casserres ha fet una primera volta força gris i només ha estat capaç de guanyar un partit als terrenys de joc (al camp del Valls de Torroella per 3 a 5). També va sumar els tres punts en el partit de la primera jornada davant el Minorisa, però en aquest cas va ser per alineació indeguda del rival després d’empatar a 2 al final dels 90 minuts. A banda d’aquests sis punts, el millor resultat que ha aconseguit l’equip dirigit per Miquel Crespo ha estat el valuós empat a casa contra un rival de talla com el Puigcerdà, que lidera la classificació a aquestes alçades de campionat.

Finalment, el Gironella B és el darrer dels berguedans a la classificació. El filial gironellenc ocupa la penúltima posició i, com el Casserres, només ha estat capaç de guanyar un partit. Curiosament va ser el primer de la lliga, davant el Calders. Des de llavors ha sumat cinc empats i vuit derrotes. El Gironella B, però, és un equip nou que, tot i baixar de Tercera, s’ha renovat de dalt a baix i s’ha nodrit de jugadors joves que segurament aixecaran cap en aquesta segona volta, quan acumulin més partits de rodatge. A banda de la victòria contra el Calders, el millor resultat de la primera volta dels gironellencs ha estat l’empat a 1 al complicat camp de l’Artés.

La veu dels entrenadors

miquel-pastorMiquel Pastor Entrenador del Club Esportiu Berga B

“Som un equip nou. El Berga ha volgut fer un filial i l’objectiu era crear un bon grup i un bon ambient. A banda d’això, esportivament parlant, el que requereix Quarta Catalana és competir contra qualsevol equip i passar-nos-ho bé jugant i crec que ho estem aconseguint. Hem de millorar molt en totes les línies, tant a nivell ofensiu com a nivell defensiu. La sortida de la pilota i la progressió són alguns dels aspectes que hem de polir a la segona volta. En aquesta lliga hi ha equips que no entrenen i que, per tant, amb físic els pots superar, però també n’hi ha d’altres, com per exemple el Navàs que ens vam trobar aquesta setmana, que estan molt més treballats i costa molt més tirar-ho endavant.”

jordi-casas-montmajorJordi Casas Entrenador del Montmajor FC

“La temporada està sent molt més fluixa del que ens esperàvem. Els partits a casa haurien de ser el nostre punt fort i és on hem coixejat. A part de la fortalesa a casa, hem de ser un pèl més regulars, tant en joc com en resultats i competitivitat. Pel que fa als propòsits, penso que hem de trobar l’estil de joc que anys anteriors teníem i que ens feia forts, ens hem de fer grans a casa (és vital) i hem de seguir amb la mateixa dinàmica de grup que fins ara. L’objectiu a principi de temporada era estar molt més amunt del que estem ara mateix, així que no em poso cap posició com a repte a assolir a final de temporada.”

german-rodriguezGermán Rodríguez Entrenador del CCR Alt Berguedà

“L’Alt Berguedà és un equip nou. Tenim jugadors veterans que porten molt temps jugant a futbol, d’altres que feia molts anys que no jugaven i d’altres que venen del futbol sala i, evidentment, han notat el canvi. Estem intentant jugar la pilota des de darrera en qualsevol camp en una categoria plena de camps de terra i és complicat, però estem en la bona línia. Els resultats no van acompanyar al principi de la temporada però ara estan anant millor. Crec que com a aspectes a millorar, hem de ser molt més resolutius i polir la definició.”

crespoMiquel Crespo Entrenador del Casserres CF

“El balanç de la primera volta no és bo, només cal mirar la classificació. De cara a la segona meitat de la lliga, hem d’intentar aprofitar més les ocasions. Estem una mica coixos en algunes línies i l’equip no està compensat. Tot i això, no tenim intenció de reforçar l’equip i acabarem la temporada amb els que som. Crec que si aprofitem més les ocasions i polim algun aspecte defensiu tenim plantilla per fer una segona volta molt millor i acabar a mitja taula.”

oriol-trasserraOriol Trasserra Entrenador de l’Atlètic Gironella B

“Després de la nefasta temporada anterior i la marxa de gairebé el 90% dels integrants de la plantilla, l’objectiu aquest any era senzillament sobreviure. Poder fer un equip nou ja va ser un èxit i, per tant, el que ha passat aquesta primera volta no és estrany. Fa falta temps, paciència i molts entrenaments perquè arribin els resultats i el club és conscient de la situació i ens dóna suport. Tot i això, si ens fixem en els resultats, la sort tampoc ha estat del nostre costat. Crec que mereixíem guanyar algun partit més. De cara a la segona part de la temporada ens marquem el repte de seguir millorant i creixent com a equip. No ens obligarem a guanyar partits ni a pujar llocs a la taula. Treballem per crear jugadors joves que en un futur puguin nodrir l’A, no per aconseguir resultats, almenys aquesta primera temporada després del desastre de l’any anterior.”

 

FOTO. Enfrontament entre el Montmajor i el Berga d’aquesta primera volta / AUTORA: Maria Montanyà

Germán Rodríguez Jordi Casas Miquel Crespo Miquel Pastor Oriol Trasserra Quarta Catalana

Comentaris