Futbol, CE Berga

El Berga goleja el Vic Riuprimer i escala posicions abans de començar el ‘tourmalet’ (4-1)

El Berga goleja el Vic Riuprimer i escala posicions abans de començar el ‘tourmalet’ (4-1)

El Club Esportiu Berga ha estat la gran nota positiva del cap de setmana futbolístic a la comarca. Els berguedans s’han imposat per un contundent 4 a 1 al Vic Riuprimer en el darrer partit de la primera volta del grup 4 de Segona Catalana. El xoc enfrontava a dos equips de la part mitjana de la classificació amb uns números pràcticament calcats. Amb la victòria, el Berga avança el conjunt vigatà a la classificació i s’enfila fins la 9a posició, amb 25 punts.

La primera meitat ha estat força ensopida. Les ocasions han brillat per la seva absència i el Berga s’ha trobat el que s’esperava: un rival ben col·locat sobre el terreny de joc que posava les coses difícils a l’atac berguedà però es mostrava força inoperant a l’hora de generar futbol. Les aproximacions més clares d’aquest primer temps han caigut del bàndol local. Entre elles destaca la darrera abans del xiulet final, protagonitzada per Noguera, que ha acabat enviant la pilota a les mans del porter. Amb el 0 a 0 s’ha arribat al descans.

A la represa el partit s’ha animat. El Berga ha sortit decidit a posar-se per davant i ha tardat ben poc a fer-ho. Una jugada embolicada a l’interior de l’àrea vigatana ha acabat als peus de Xavi Carreras, que no ha perdonat i ha fet l’1 a 0. Era el minut 48. A partir d’aquí, el partit ha entrat en un tram en què els locals dominaven però no eren capaços de fer el gol que els donaria una mica més de tranquil·litat. Al final, ho han acabat pagant. En una jugada aïllada i al contracop, el Vic Riuprimer ha fet l’empat gràcies a una bona rematada a l’escaire dret de la porteria defensada per Dani Peralta.

El gol ha caigut com un gerro d’aigua freda al municipal de Berga. Ara bé, la decepció ha durat ben poc. Pràcticament en la primera jugada després del servei des del mig del camp, Sua s’ha plantat sol davant el porter del Riuprimer i ha tornat a avançar els berguedans.

Faltaven 20 minuts de partit i calia matar el partit. Per fer-ho, Prat ha tirat de revulsius, ha fet entrar Sergi Ruiz i Xavi València al terreny de joc i l’estratègia ha funcionat a la perfecció. Primer, Ruiz ha aprofitat una pilota llarga a l’esquena de la defensa per definir magistralment de vaselina i fer el 3 a 1. I finalment, i davant un Riuprimer resignat, el davanter berguedà ha fet el quart en la segona pilota que rebia en zona perillosa.

El post-partit: Berga 4 Vic Riuprimer 1

pratcastellaJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“La victòria és justa. Hem tingut molta presència a l’àrea i el rival, no. El partit ha costat perquè el Riuprimer té jugadors amb classe però els ha costat jugar amb la defensa avançada. Quan ells s’han tirat endavant perquè tenien el resultat en contra, ens han deixat molts espais i els hem sabut aprofitar. Guanyar és difícil a tot arreu i no podem guanyar sempre, però ho estem fent bé. Som un equip nou i portem uns mesos que plantem cara a tothom. Ara ve tot aquell inici tan complicat que vam tenir. Ara, però, ens enganxen més rodats i segur que anirà molt millor”

sergi-ruizSergi Ruiz Jugador del Club Esportiu Berga

“És important que els de la banqueta aportin el que s’espera d’ells. El mister porta tota la setmana dient-nos que ens costaria moltíssim. Estem molt apretats a la classificació i no hi ha partit fàcil. Era un dia en què podia guanyar qualsevol dels dos equips i nosaltres hem estat més encertats. Hem estat capaços de marcar en les ocasions que hem tingut i el rival, no. Ara venen quatre partits molt durs i s’intentarà posar les coses difícils, plantar cara i evitar que es repeteixi el que va passar en l’inici de lliga. Aleshores vam tenir molta mala sort i no estàvem tan rodats com ho estem ara”

La resta de resultats i la classificació del grup 4 de Segona Catalana, aquí.

La propera jornada comença la segona volta. El Berga visitarà el camp de les Franqueses, actual tercer classificat, amb 30 punts. Ara bé, els vallesans no passen per un bon moment: van perdre al camp del Can Rull la setmana passada i han empatat a casa contra el Sant Quirze aquest cap de setmana.

 

FOTO. Els jugadors del CE Berga celebren el segon gol al Vic Riuprimer, obra de Sua / AUTOR: Marc Canturri

Joan Prat Segona Catalana Sergi Ruiz Vic Riuprimer

Comentaris