Futbol, UE Avià

Dos gols en deu minuts tomben l’Avià en un derbi disputadíssim contra el Manresa (2-1)

Dos gols en deu minuts tomben l’Avià en un derbi disputadíssim contra el Manresa (2-1)

La Unió Esportiva Avià ha perdut al Nou Congost de Manresa per un ajustat 2 a 1 en un nou derbi de la Catalunya central a Primera Catalana. Els avianesos han vist com el Manresa feia dos gols en els deu primers minuts i han anat a remolc durant la resta del partit. A la represa, Uri ha retallat distàncies però l’empat no ha estat possible.

El partit ha començat de la pitjor manera possible per a l’Avià. El conjunt del Berguedà ha encaixat dos gols abans d’arribar al minut 10 i ha pagat aquest mal inici durant la resta de l’enfrontament. Passat el primer quart d’hora de joc, l’envestida manresana ha afluixat i l’Avià ha començat a gaudir d’alguna ocasió per retallar diferències. Tot i això, la pilota passava bona part dels minuts en zona de mitjos i les arribades a l’àrea eren escasses en tots dos bàndols. Al final del primer temps, l’Avià ha intentat fer mal a pilota aturada, però tampoc hi ha hagut sort.

A la represa, el partit s’ha animat. Els avianesos han millorat i han començat a acostar-se a l’àrea del Manresa amb certa insistència. En una d’aquestes aproximacions, Uri ha foradat l’escaire de la porteria amb un cacau de volea des de l’interior de l’àrea. Era el 2 a 1 i encara restava més de mitja hora de partit. En veure que l’empat era a prop, l’Avià ha avançat línies i s’ha llançat a l’atac davant una defensa manresana que responia amb contundència i seguretat per dalt. En temps afegit, l’àrbitre ha anul·lat un gol a l’Avià en interpretar que Antoni havia fet falta al porter. I amb la polèmica servida el partit ha mort i els tres punts s’han quedat a Manresa.

El d’avui era un partit amb molts al·licients. D’una banda, era un derbi de la Catalunya central entre dos equips consolidats a Primera Catalana. A més, però, l’Avià es retrobava amb Albert Garcia, exentrenador de l’equip avianès que va agafar les rendes del Manresa a finals del 2016. Amb Garcia a la banqueta, l’Avià va ser capaç de fer la millor temporada de la seva història finalitzant la campanya 2014-2015 en quarta posició a Primera Catalana.

El post-partit: Manresa 2 Avià 1

becerrilPablo Becerril Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Me’n vaig molt decebut per la primera part que hem fet. Ha estat molt dolenta i hem llançat 45 minuts a la paperera. Hem comès dues errades que havíem parlat al vestidor que no podíem fer i ens han matat. Al final, però, més que pels dos gols encaixats, estic enfadat pel que he vist després, fins al descans. A la segona, hem intentat capgirar la situació i ens hem quedat ben a prop d’aconseguir-ho. Pel que fa al gol anul·lat, ja sabem com funcionen aquestes coses per a nosaltres: sabem que els àrbitres no ens ajudaran mai i en aquest cas la decisió més fàcil era xiular la falta”

Oriol Martínez ‘Uri’ Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Crec que al principi hem volgut fer massa coses. Estàvem molt motivats i això ens ha passat factura. Potser hem volgut fer coses que no sabem fer i hem comés errades que no hauríem de fer. Quan comences perden 2 a 0, tot el partit vas a remolc. És un camp molt gran i és complicat. Ells han pogut controlar el marcador durant tot el partit i això és un handicap. Ens dóna la sensació que hem tingut l’empat molt a prop. Ara bé, ens ha faltat arribar amb més gent a dalt. Ha estat un partit molt disputat: podíem empatar de la mateixa manera que podíem perdre 3 a 1.

CdE Manresa Pablo Becerril Primera Catalana Uri Martínez

Comentaris