Futbol, C AT Gironella

El gironellenc Ferran Sibila, nou segon entrenador del Sundsvall, un equip de la Primera Divisió sueca

El gironellenc Ferran Sibila, nou segon entrenador del Sundsvall, un equip de la Primera Divisió sueca

El fins ara capità de l’Atlètic Gironella, Ferran Sibila, penja les botes després de gairebé una dècada jugant a futbol al primer equip de l’entitat. Sibila se’n va a Suècia per començar una nova etapa dins el món del futbol: farà de segon entrenador del Sundsvall, un equip modest de la Primera Divisió Sueca (Allsvenskan).

El Ferran fa anys que treballa a Soccer Services, una consultoria de Barcelona que assessora federacions, clubs, entrenadors i jugadors d’arreu del món. Segons ha explicat a EntreRivals.cat, la seva empresa defensa el mètode ekkono, un estil d’entrenament ideat per dos professors d’universitat que actualment treballen pel Paris Saint Germain i que vetlla per crear jugadors intel·ligents. “A vegades et topes amb un jugador molt tècnic i molt ràpid, però no sap jugar a futbol perquè no entén el que passa sobre el camp”, afirma Sibila. En aquests casos, el mètode ekkono que defensa el gironellenc “se centra en el treball cognitiu amb cada jugador per tal que pugui sortir-se de cada situació sobre el terreny de joc”.

Soccer Services ha format durant dos anys l’actual entrenador del Sundsvall, que ha quedat tan content dels serveis que ha demanat que una de les persones del seu nou cos tècnic sigui un treballador de Soccer Services. Ferran Sibila ha estat l’escollit. Ara bé, ell recalca que el mèrit és de tot el grup de treball: “Tot i que seré jo qui agafa el repte, vaig a Suècia en representació de l’empresa i gràcies al treball de tots els meus companys”.

Pel que fa al futur, Sibila espera poder-se dedicar a fer d’entrenador, tot i que no descarta tornar a jugar al Gironella “si la cosa no va bé i tornem ràpid cap aquí”. Malgrat tot, el gironellenc és optimista i considera que l’aventura a Suècia, que comença aquest mateix dilluns, “és l’inici d’una nova etapa”.

 

FOTO. Ferran Sibila, després de jugar el seu darrer partit amb l’Atlètic Gironella, aquest dissabte / AUTOR: Marc Canturri

Ferran Sibila mètode ekkono Soccer Services Sundsvall

Comentaris