Futbol, C AT Gironella

Gols, ovacions i un comiat en el dolç retorn a l’activitat de l’Atlètic Gironella (4-0)

Gols, ovacions i un comiat en el dolç retorn a l’activitat de l’Atlètic Gironella (4-0)

El Gironella ha tornat molt fi de cara a porteria després de les vacances de Nadal. El conjunt dirigit per Ponti ha golejat el Sabadell Nord per 4 a 0 en un partit molt més igualat del que reflecteix el marcador final. Els gironellencs s’han avançat amb grans individualitats després d’un primer tram de partit espès i els visitants han pogut marcar en més d’una ocasió però s’han topat amb un encertadíssim Jofre, que ha aturat totes les rematades vallesanes.

A la primera meitat, el Gironella ha tingut problemes per entrar en el partit. Tal com passa en la majoria de partits que l’equip disputa a casa, els de Ponti han provat de tenir la pilota i controlar el ritme de joc, però s’han trobat un rival que pressionava amb intensitat i que frustrava els seus desitjos. A més, els vallesans han dominat la possessió durant els primers minuts, de manera que l’enfrontament pintava força magre pels locals. El Sabadell Nord, però, no aconseguia marcar i això ha estat determinant. Un immens xut de falta de Pau Ragués ha posat els estris a lloc i ha avançat un Gironella que feia l’1 a 0 al minut 18 en la seva primera aproximació a l’àrea rival.

A partir d’aquí, el partit s’ha escalfat una mica. El Gironella ha començat a creure en les seves possibilitats i el Sabadell Nord mirava el marcador amb impotència després d’uns primers minuts en què s’hauria pogut avançar. La impotència vallesana augmentaria encara més al minut 31, quan altra vegada Ragués aprofitaria una gran jugada d’Èric Santmartí per enviar la pilota a l’escaire de la porteria del Sabadell Nord i fer el 2 a 0. Amb el marcador a favor, els locals s’han dedicat a conservar l’avantatge fins al final del primer temps.

A la represa, el Gironella no només ha pogut mantenir la seva porteria a 0 sinó que també ha estat capaç d’ampliar l’avantatge en ben poca estona. Al minut 53, una gran passat a l’espai de Ferran Sibila ha permès a Pau Ragués enfrontar-se de tu a tu davant un defensa rival. El desenllaç: finta màgica del ‘7’ gironellenc i penal favorable als de casa. Guifré s’ha encarregat de transformar-lo per fer el 3 a 0.

El gol ha estat un autèntic gerro d’aigua freda pel Sabadell Nord, que veia com la victòria s’allunyava a marxes forçades del seu abast. Amb el resultat a favor, Ponti ha començat a moure fitxes a la banqueta i precisament una d’elles, Pau Tomàs, ha estat l’encarregat de fer el definitiu 4 a 0. Tomàs ha aprofitat un passada de la mort d’Èric Santmartí per marcar a porteria buida. Amb la golejada, el Gironella s’ha dedicat a tenir la pilota per matar el partit, mentre el rival n’era testimoni i observava el marcador amb resignació.

L’adéu del capità

El partit d’aquesta tarda ha estat l’últim del capità del Gironella, Ferran Sibila, que penja les botes després de gairebé una dècada jugant al primer equip de l’entitat. Sibila comença una nova etapa com a entrenador: se’n va a Suècia a fer de segon tècnic del Sundsvall, un equip de la primera divisió sueca. El capità ha estat substituït en el tram final de partit i ha rebut una sonada ovació de la grada, que de ben segur trobarà a faltar el futbol que en els darrers anys sortia cada diumenge de les botes de Sibila.

El post-partit: Gironella 4 Sabadell Nord 0

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“El resultat és una mica enganyós. Avui hem estat efectius, però ells a la primera part han portat el ritme del joc i ens han fet ballar una mica. Venim d’unes setmanes que hem estat parats i ho hem notat molt. El Sabadell Nord m’ha agradat molt. Potser l’únic punt dèbil seu ha estat en jugades puntuals la línia defensiva, que ha deixat els espais que hem sabut aprofitar. La clau per a nosaltres ha estat l’encert, sens dubte. Pel que fa a l’adéu de Sibila, quan et marxa un dels millors jugadors de l’equip és evident que et costa substituir-lo, però hi ha gent que ha de fer un pas endavant. Hem de trobar els ingredients perquè la baixa del Ferran es noti el mínim possible”

ferransibilaFerran Sibila Jugador de l’Atlètic Gironella

“No esperàvem aquest resultat. No ha estat un partit plàcid. El Sabadell Nord té molt bon equip i ens ha costat tenir la pilota. Però avui en les ocasions claus ens han entrat els gols. El Pau Ragués és una màquina i té un xut espectacular i avui ens n’hem aprofitat tots. El Jofre, el porter, també ha fet un partidàs, en un moment molt dolç. Però, tot i el resultat, no crec que estiguem tornant de vacances, sinó que hem fet el que hem pogut. Avui el cap ha treballat per les cames. He vist un equip molt compromès i que s’ha ajudat per tirar-ho endavant. Després de 8-9 anys jugant aquí i amb el que m’agrada jugar, és molt especial per a mi aquest partit. Si no passa res estrany, amb 28 anys pengem les botes. Si tot va bé com a entrenador, seguirem com a entrenador; i si la cosa no va bé i tornem ràpid cap aquí, imagino que tornarem a jugar a futbol aquí, però la idea és començar una nova etapa”

La resta de resultats i la classificació del grup 4 de Segona Catalana, aquí.

 

FOTO. Ferran Sibila rep la felicitació de David Safont en el moment de ser substituït aquesta tarda / AUTOR: Marc Canturri

David Safont Èric Santmartí Ferran Sibila Pau Ragués Sabadell Nord Segona Catalana

Comentaris