Motor

3 pilots berguedans seran al Superprestigio Dirt Track del Palau Sant Jordi

3 pilots berguedans seran al Superprestigio Dirt Track del Palau Sant Jordi

Aquest dissabte es disputarà la quarta edició del Superprestigi Dirt Track al Palau Sant Jordi de Barcelona. L’esdeveniment vol reviure el Superprestigio Solo Moto dels anys 80. Ara i des de fa quatre anys, RPM-MKTG amb la col·laboració del Moto Club Segre, han creat el que coneixem com el Superprestigio Dirt Track.

Durant aquests anys hi ha hagut una gran evolució pel que fa al coneixement popular del que és l’especialitat de flat track (gràcies a la Copa d’Espanya i la Copa Rodi) copa espanya, copa rodi); el compromís dels pilots i també la repercussió mediàtica (l’emissió en directe es podrà veure a 50 països diferents).

Enguany, en la categoria Superprestigio (pilots de velocitat) estaran Marc Márquez, Alex Marquez, Toni Elías , Julio Simón, Dani Rivalta, Carmelo Morales,  Ricky Cardus i Ruben Xaus entre altres.

I pel que fa la categoria Open, és a dir pilots que provenen de disciplines off road, entre els pilots com l’americà Brad Baker, Ferran Cardus, Oriol Mena, Ferran Sastre, hi trobem tres pilots berguedans: Josep Piedra (79), que ja va participar a la primera edició, Jordi Casas (34) i Joan Noguera (121), que debuten al Superprestigio.

piedraJosep Piedra (Berga), ha tingut un final de temporada marcat per una lesió que li ha trencat el ritme. Tot i així, enguany, Piedra ha acabat setè a la Copa Rodi i onzè a la RFME Copa d’Espanya de Flat Track. El pilot del Berga Off Road Club està satisfet de poder estar al Palau Sant Jordi ja que era l’objectiu d’aquesta temporada. “Tinc moltes ganes de gaudir del dia amb tots els pilots de nivell que hi haurà, intentaré donar el màxim tot i que al ser un any irregular per les caigudes i lesions, m’han trencat una mica el ritme dels entrenaments. Tot i que poder estar al Palau ja és un premi, un festa que s’ha de gaudir”.    

WhatsApp Image 2016-12-14 at 18.13.35Jordi Casas Jordana (Montmajor), ha realitzat una temporada bastant constant on ha finalitzat sisè a la Copa Rodi Dirt Track i novè a la RFME Copa Espanya Flat track. Al ser el primer cop que participa al Superprestigio està molt il·lusionat de poder estar-hi i mirarà de donar-ho tot, ara bé, és conscient de que hi ha els millors pilots del món.

nogueraJoan Noguera (Casserres), que ha finalitzat novè a la Copa Dirt Track també afronta la carrera amb moltes ganes. “És el primer cop que correré al Superprestigio i el que vull és gaudir, passar-m’ho bé i fer el millor que pugui. Tots sabem que els altres són molt bons.”

El punt negatiu a la representació berguedana el posa l’absència de pilot Franc Serra. Serra que ha fet una temporada impecable, amb una segona posició a la RFME Copa d’Espanya de Flat Track i un tercer lloc al Mundial de Flat-Track, no participarà al Superprestigio al no participar la Copa Rodi Dirt Track 2016.

Una edició més dura que les anteriors

60d65957-8a44-4a4f-b097-172448f1ab97

Ahir es va presentar l’esdeveniment al Museu Olímpic de Barcelona on Brad Baker, que ha estat entrenant al Rancho Canudas de Casserres, va comentar que aquesta serà una edició complicada ja que tots els pilots han evolucionat molt el seu estil de pilotatge. I és que a diferenciació d’altres anys, gairebé tots els pilots de la categoria Open són pilots de dirt track, i els de la categoria Superprestigio cada vegada entrenen més practicant aquesta especialitat.

Podreu seguir la cursa en directe per Esport3 a partir de les 18:00 d’aquest dissabte.

FOTOS: 3 pilots berguedans disputant la Copa Rodi Dirt Track | Presentació oficial de l’esdeveniment ahir a Barcelona. AUTOR: Jaume Soler i Meritxell Pey

Barcelona Franc Serra Joan Noguera Jordi Casas Josep Piedra Superprestigio Dirt Track

Comentaris