Ciclisme

Núria Picas: “M’he deixat la pell a la Titan Tropic i crec que el segon lloc és més que merescut”

Núria Picas: “M’he deixat la pell a la Titan Tropic i crec que el segon lloc és més que merescut”

Dolç retorn a la bicicleta de muntanya de Núria Picas. La manresana, resident a Berga des de fa molts anys, ha acabat en segona posició la Titan Tropic de Cuba, que es va disputar del 5 al 10 de desembre. Picas ha participat en l’edició d’enguany d’aquesta coneguda prova amb l’equip Tomás Bellès, juntament amb el ciclista de Puig-reig Cristofer Bosque, que ha aconseguit un resultat a l’abast de ben pocs: 4t classificat a la general, a les portes d’un podi caríssim.

cris-bosque-titan

Cristofer Bosque, a la Titan Tropic, amb el dorsal 145 / AUTOR: Titan Tropic

cris-bosque-retall

Cristofer Bosque 4t Classificat a la Titan Tropic

 “Estic molt content pel resultat, no m’ho esperava. Era la primera vegada que competia a la Titan Tropic, tot i que el 2010 ja havia fet una Titan Desert. Estem en un moment de la temporada on no ens trobem en el nostre millor estat de forma però, amb el resultat obtingut, creiem que ha anat tot rodó. De cara al futur, he firmat per dos anys més amb l’equip Tomás Bellès i farem més proves com aquesta -per etapes o maratons- per tot Espanya i alguna més sortint a recórrer món”

La Titan Tropic ha servit perquè Núria Picas tornés a competir sobre la bicicleta, anys després de guanyar el campionat del món de duatló. De fet, ella mateixa ha explicat en declaracions a l’EntreRivals.cat que mai ha deixat la moutain bike i que la Titan Tropic li ha servit per seguir preparant la temporada 2017. Picas es troba immersa en la pretemporada d’un any en què vol tornar a lluitar pel campionat del món de curses de muntanya, l’Ultra Trail World Tour, ha dit.

El resultat de la manresana té molt de mèrit, tenint en compte que ha superat l’anterior guanyadora, Olga Echenique -tercera-, i només ha quedat per darrera d’una diploma olímpic a Rio com Marlies Mejías.

Una prova puntual

L’atleta catalana ha volgut deixar clar que la participació en la Titan Tropic no és un adéu a les proves d’Ultra Trail, sinó tot el contrari. “No tenia cap compromís ja que estic en pretemporada, i m’agrada la disciplina“, ha explicat a aquest mitjà.

A més, Picas ha destacat la duresa de la cursa on, segons ha dit, “m’hi he deixat la pell -literalment- amb dues caigudes on vaig sentir molt de dolor”. Al final, però, després de tant esforç, ha assegurat que la Titan Tropic “ha valgut la pena” i “el segon lloc crec que és allà on ens mereixem ser”.

L’experiència ha estat “diferent i gratificant” i, per això, Picas ha assegurat que, de cara a l’any 2018, té previst compaginar la participació en proves d’Ultra Trail amb les curses sobre la bicicleta. Pel que fa al 2017, la manresana ha afirmat que ja té el calendari pràcticament decidit i, en principi, no contempla cap prova ciclista.

nuria-picas-titan-1 nuria-picas-titan-2

 Núria Picas, durant la Titan Tropic 2016 / AUTOR: Titan Tropic

FOTO. Núria Picas amb el trofeu de segona classificada a la Titan Tropic / AUTOR: Titan Tropic

Cristofer Bosque Cuba mountain bike Núria Picas Titan Tropic

Comentaris