Bàsquet, Bàsquet Berga, Bàsquet Puig-reig

El Beep fa un pas endavant, però el darrer parcial el condemna (76-60)

El Beep Bàsquet Berga segueix amb la seva mala dinàmica i ha encaixat una altra derrota, a la pista del Bàsquet Neus, per 76 a 60. Tot i això, el partit va estar totalment igualat en els seus primers 30 minuts, però els visitants van veure com un parcial en el darrer temps els hi ficava el desenllaç complicat.

L’equip va sortir amb energies i idees renovades: s’havien preparat a consciència per sobreposar-se a la pressió del rival, i ho aconsegueixen. El partit es presenta molt igualat, amb el 22 a 19 de la fi del primer parcial, ja que els locals es mantenen al partit gràcies a l’encert des de 6’75, una dinàmica que es manté durant tot el partit. En el segon, els de negre aconsegueixen fer defenses molt bones, que faciliten els contracops i els punts ràpids. Així, el Berga arriba 36 a 35 al descans, 1 per sota.

El domini dels berguedans i la tònica del partit segueixen intactes a la represa, sumant-hi el tir des de mitja distància, per arribar al final del 3r quart, 53 a 54, 1 punt per sobre. Els tres minuts del darrer parcial, però, trenquen el partit. Un parcial de 14 a 0, amb un 4 de 4 en triples del Neus, posa contra les cordes al Beep. El parcial després del temps mort visitant és de 8 a 2, amb el qual el rival aconsegueix un avantatge de 19 punts. Els de Manel de Haro intenten maquillar el marcador, però el parcial total és de 23 a 6, i el resultat final un clar i contundent 76 a 60.

Amb aquesta nova derrota, la 7a en 9 partits, l’equip cau fins a la 15 plaça, la penúltima, amb 11 punts. Els de negre ja preparen la visita del CB IPSI (Diumenge 20, 17:45 h.), que és el 10è classificat, amb 13 punts.

hugretallHug Tuyet Segon entrenador del Beep Berga i president del club

“No valorem positivament el partit: és una derrota i anàvem a guanyar. És important haver canviat la mentalitat dels partits dolents fora de casa. Hem demostrat poder competir a la lliga, però aquí ningú et perdona res: no pots tenir ni un moment dolent. La defensa ha fet un pas endavant, tot i els mals minuts. Hem de buscar més recursos ofensius”.

TintoretallOriol Tintó Jugador del Beep Berga

“Hem aguantat el partit, és una millora aguantar el marcador. L’inici del darrer parcial va ser molt dolent, sobretot perdent pilotes i amb l’encert del rival. No hem pogut reaccionar. La part positiva és que ens traiem el mal gust dels darrers partits, però l’últim quart ha sigut desastrós. No ens podem despistar ni un minut en aquesta categoria. No puc estar content del meu partit, he fallat en els moments importants”.

equip

Arbitratge casolà en un final ajustat (76-74)

D’altra banda, el Puig-reig també va caure derrotat a fora de casa, per 76 a 74, en un partit molt ajustat contra el CB Corbera, entre dos equips que arribaven empatats a la classificació. L’inici va ser de poca anotació, amb dos equips molt ordenats en defensa i pocs contracops, per arribar 10 a 12 al final del primer parcial. En el següent, l’equip visitant aconsegueix dominar el partit, a mesura que avancen els minuts. Ja en el segon temps, l’equip es fa més fort en defensa, tancant el rebot i sortint al contracop. El Corbera no aconseguia aturar als berguedans, que aconsegueixen 18 tirs lliures en aquest parcial. Un parell de triples i bons parcials ofensius posaven el 44 a 56 al final del període. El darrer, però, va ser per oblidar. Els locals estaven molt encertats de cara a cistella i aconseguien bons atacs, mentre el Puig-reig no aconseguia generar joc. Quan sembla que els puigreigencs comencen a revertir la situació, les rigoroses decisions arbitrals ajuden a fer que els de casa segueixin retallant diferències. La pressió a tota la pista i un gran encert des del tir lliure acaben posant per davant al Corbera, quan faltaven 2 minuts. Tot i intentar-ho, els visitants no troben ni el joc interior ni els punts per guanyar el partit.

El final va deixar un mal gust als berguedans, tenint en compte el bon transcurs del partit i el creixement de l’equip. En positiu, també van destacar Marc López, amb 22 i punts, i Roger Guitard i Enric Ballús, ambdós amb 10.

Amb aquesta, els berguedans registren 6 derrotes, per 3 victòries, sumant així 12 punts. L’equip prepara ara la complicada visita del líder, el Sant Fruitós, que suma 18 punts en 9 partits, ja que encara no ha encaixat cap derrota. El partit servirà de prova de foc, ja que es revelarà quin és l’estat de forma real de l’equip.