Futbol, C AT Gironella, CE Berga

Un golàs de Joan Noguera decideix el derbi més esperat de la temporada (1-0)

Un golàs de Joan Noguera decideix el derbi més esperat de la temporada (1-0)

El primer equip del Berga i i el del Gironella s’han enfrontat aquesta tarda en partit oficial del grup 4 de Segona Catalana després de gairebé una dècada jugant en categories diferents. De fet, actualment és el derbi comarcal de més nivell que es pot veure en competició oficial, ja que la Unió Esportiva Avià milita a Primera Catalana però ho fa sense cap més representant del Berguedà.

Els aficionats preveien un partit igualat i així ha estat. Un gran gol de Joan Noguera a deu minuts pel final ha donat els tres punts al Berga, que ha sabut mantenir la porteria a 0 a la primera meitat i ha estat letal a la represa. Per la seva banda, el Gironella ha tingut el gol a tocar en diverses ocasions però no ha estat fi de cara a porteria i se’n torna a casa amb les mans buides.

El visitants han sortit millor. Els homes de Ponti han tingut el control de la pilota durant els primers minuts i s’han acostat a l’àrea rival amb més perill que no pas el Berga. Malgrat tot, els defenses locals i el porter Dani Peralta han evitat que aquest domini es convertís en gols. A més, a la mitja hora de partit i amb una possessió molt més equilibrada, ha arribat l’ocasió més clara pel Berga en un córner que ha obligat al porter Xiscu a estirar-se per refusar el perill. Sigui com sigui, quedava clar que els plantejaments de tots dos equips eren força diferents: el Gironella intentava generar perill a base de possessió i el Berga optava per un joc més directe per acostar-se a l’àrea gironellenca. Malgrat tot, cap de les dues estratègies ha tingut l’efecte esperat i s’ha arribat al descans amb l’empat a 0 inicial.

A la represa, les ocasions han brillat per la seva absència. Si més no, en els primers minuts. Una de les poques aproximacions d’aquest tram de partit ha arribat al minut 54, però ha estat claríssima. Xavi València ha rematat de primeres i amb l’interior del peu un falta lateral servida per Joanet i la pilota ha picat al pal. Era el primer avís dels homes de Prat. Malgrat tot, a partir d’aquí s’ha entrat en uns minuts on els davanters amb prou feines han trepitjat les àrees i l’empat a 0 començava a postular-se com un desenllaç més que probable.

Tot plegat, però, ha canviat al minut 80. Una delicatessen de Joan Noguera ha emmudit l’afició gironellenca i ha fet esclatar els seguidors locals. L’extrem esquerrà del Berga s’ha fet espai a la frontal de l’àrea per col·locar la pilota a l’escaire de la porteria defensada per Xiscu i fer el primer i únic gol del partit. A partir d’aquí, la tensió ha anat en augment i el Gironella s’ha bolcat a l’atac per intentar esgarrapar un punt. Malgrat tot, la defensa berguedana no ha perdut la solidesa i, fins i tot, l’1 a 0 es podria haver ampliat amb un contracop en temps afegit que ha aturat Xiscu.

El post-partit: Berga 1 Gironella 0

pratcastellaJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“Ha estat un partit igualat. Les ocasions que hem tingut han estat un pèl més clares que les sevesJ. Vam proposar-nos el repte de guanyar tres partits consecutius i ho hem aconseguit. És genial. La victòria fa que escalem moltes posicions però la lliga és molt llarga. Pel que fa a l’ambient, el camp del Berga és el que s’omple més de la comarca amb diferència i això és un tresor, no només avui, sinó sempre. Tant de bo es refacin els Berga Fans perquè ens faran més forts encara”

nogueraJoan Noguera Jugador del Club Esportiu Berga

“Són tres punts molt importants. Sabíem que escalaríem moltes exposicions si guanyàvem. Ha estat un partit molt travat i amb molt migcampisme però al final el gol ens ha servit per guanyar. Ells han sortit un pèl millor i ens han agafat una mica descol·locats però ens hem sabut refer. Pel que fa a l’ambient, és indescriptible, tant de bo hi haguessin derbis com aquest cada cap de setmana. Fa goig veure un camp de futbol així i fair play per totes dues parts, és una meravella”

pontiJordi Pont “Ponti” Entrenador de l’Atlètic Gironella

“En línies generals, possiblement hem estat una mica superiors. Sabíem com jugava el Berga i ells sabien com juguem nosaltres. Si arribem a marcar en alguna de les ocasions que hem tingut a la primera part, el partit hagués anat d’una altra manera, però no ha estat així. El partit em feia por per les baixes que teníem a nivell defensiu, però els jugadors han estat a l’alçada i els he felicitat al vestidor perquè han fet un gran partit”

mazaGuillem Maza Jugador de l’Atlètic Gironella

“Se’ns queda un sabor amarg. Era un partit molt important perquè tots dos estàvem ajustats a la zona baixa i ara ens passen. És una llàstima no haver marcat en les ocasions que hem tingut a la primera part però era un partit molt complicat. El Berga és un equip molt físic, sòlid a darrera, que va molt bé per dalt i amb un joc directe molt perillós que et pot fer mal en qualsevol moment. Considero que nosaltres hem estat bé però ens ha faltat més confiança en la sortida de pilota”

 

FOTO. Els jugadors del Berga celebrant el gol de Noguera / AUTOR: Aleix Camprubí

derbi Guillem Maza Joan Noguera Joan Prat Jordi Pont Ponti Segona Catalana

Comentaris