Bàsquet, Bàsquet Berga, Bàsquet Puig-reig

Les pilotes perdudes i el rebot condemnen al Beep Berga contra un rival directe (64-74)

Les pilotes perdudes i el rebot condemnen al Beep Berga contra un rival directe (64-74)

El Beep Bàsquet Berga ha encaixat una nova derrota, aquest cop, contra el Sant Cugat (64-74), un equip de la zona baixa, al qual els berguedans esperaven guanyar. Els rebots ofensius concedits i la incapacitat per superar la pressió defensiva del rival van condemnar a l’equip.bernat La remuntada, a base de la defensa, no va servir a l’equip per a empotar-se el partit.

L’inici presagiava millor partit pel Berga, que aconseguia un avantatge de fins a 5 punts, a través de bones defenses. La intensitat defensiva del rival, però, amb una defensa a tota la pista, agafa desprevingut als locals. D’aquesta manera, forçant pilotes perdudes i aprofitant els contracops, el Sant Cugat aconsegueix avantatges de 4 punts, per arribar al final del quart amb 15 a 19. En el segon, el Berga segueix amb problemes per anotar, i el rival aconsegueix una renta de 14 punts. A l’asfíxia defensiva del rival, s’hi sumen els múltiples rebots ofensius que cedeix el Berga. De la mà de Bernat Martí, un dels noms més inspirats, la renta es redueix a 9 punts, arribant 28 a 37 al descans.

banqueta

oleguerSegueixen les dues claus negatives a la segona meitat: els berguedans no saben com sortir de la pressió i segueixen cedint rebots. D’aquesta manera, veuen com la distància arriba a la màxima del partit, 17 punts. La tornada d’Oleguer a pista, qui va acabar sumant 15 punts, serveix perquè l’equip tingui més ritme, recuperi pilotes i surti a alguns contracops, reduint l’avantatge a 7 punts. Manel de Haro també introdueix diverses variants defensives en aquest moment, com la defensa a l’home a tota la pista o la trampa a mitja pista, aconseguint així acostar-se a 4 i arribar 45 a 51 al final del parcial.

equip

El ritme inicial del darrer és frenètic, amb anades i tornades, cosa que acaba aviat. La intensitat puja a mesura que s’acosta al final del partit, i cada punt es lluita al màxim. ribera2El Berga, ara sí, és qui aconsegueix alguns rebots ofensius. Martí segueix amb el seu bon partit, aconseguint un parell de 2+1, tot i no anotar els addicionals, enfilant-se fins als seus 12 definitius. Els visitants aconsegueixen un altre avantatge de 9 punts, i amb el temps assetjant al Berga i fruit de la pressió defensiva, a l’equip li entra cert nerviosisme, de nou, que aguanta la renta fins als darrers minuts, gràcies, també, a l’encert del Sant Cugat. Tot i els esforços del Berga, als del Vallés Occidental no els hi tremola el canell, i aconsegueixen no patir en les darreres possessions.

Amb aquesta nova derrota, l’equip baixa fins a la 14 plaça, empatat, a 10 punts, amb el CB Vilatorrada, 12è, i el mateix Sant Cugat, 13è. A la jornada entrant, visita a la pista del Neus A, un rival que suma 11 punts i és el 10è classificat.

equip2

hugretallHug Tuyet Segon entrenador del Beep Berga i president del club

“No marxem satisfets, era un rival directe. No podem marxar satisfets quan perds de 10 quan a falta d’1 i mig estàvem al partit. Portàvem molt temps preparant el partit i tenim moltes ganes. Estem una mica decebuts amb com hem gestionat algunes situacions del partit. Les dues taques negres han sigut les pilotes perdudes, moltes en zones perilloses, fruit de la pressió, i el rebot ofensiu. És una cosa que portem treballant, però avui ha estat bastant escandalós. La part bona és que també hem recuperat pilotes. La remuntada ha estat a base de defensa, faceta que estem treballant. Hem provat diverses coses i recursos. Comença a sortir. En atac, però, tenim un desencert molt gran en els darrers partits”.

bernatretallBernat Martí Millor jugador del partit del Beep Berga

“L’equip ha sortit molt motivat, amb caràcter i ritme. Hem donat tot el que hem tingut. Hem estat superat pel seu joc, són més ràpids i més experimentats. Hem fet, però, un bon partit. A mi m’han sortit bé la majoria de coses, i estic content per això. En general, però, tots hem fet un bon partit. Al final he estat expulsat per 3 faltes consecutives, i això fa minvar la moral”.

equip3

 

El CB Puig-reig sentència el seu partit amb un gran darrer parcial  (75-55)

Qui sí que va aconseguir la victòria va ser el Puig-reig, per un clar 75 a 55, en la visita de l’Abrera, un rival que arribava motivat.

El partit va començar travat, amb l’Abrera aconseguint els primers avantatges i el Puig-reig incòmode a la pista. Amb 5 minuts, però, els berguedans entren al partit, i arriben al final del quart 23 a 20. Segueix la dinàmica al segon parcial, amb els dos equips defensant en zona, per arribar 39 a 33 al descans. Intercanvi de cistelles a la represa, amb els dos equips alternant al marcador, i amb els berguedans aguantant l’avantatge i arribant 56 a 51. En el darrer, l’equip decanta clarament el partit, amb un gran parcial, una bona defensa alternativa i gran encert des de la línia de 3. El parcial és de 19 a 4.

L’anotació local va estar molt repartida. Tot i això, destaca Gerard Ureña, amb 12 punts, i Martí Bertran, Adrià Altarriba i Marc López, amb 11 cadascun.

Amb els 2 punts, els berguedans se situen a la 9a plaça, sumant-ne 11. El rival més directe rebrà la visita del Puig-reig a la jornada vinent: el Corbera també suma 11 punts i és el 8è classificat. En les pròximes jornades, l’equip podrà sumar contra rivals de la zona mitja de la taula.

 

FOTOS: Aleix Camprubí

ae basquet berga Bàsquet Bàsquet Berga beep berga bernat martí cb puig-reig Hug Tuyet oleguer sant cugat

Comentaris