Handbol

Primera victòria de l’Handbol Berga, a casa d’un rival directe (27-28)

Primera victòria de l’Handbol Berga, a casa d’un rival directe (27-28)

Era l’ocasió idònia per sumar la primera victòria i l’equip no l’ha desaprofitat. Després de diversos partits fregant els primers punts com a local, finalment n’han arribat 2 i, a més, com a visitant. L’Handbol Berga s’ha imposat a la pista del CB Ripollet, un rival directe a la part baixa, per 27 gols a 28.

Conscients de la importància del partit, l’equip ha agafat l’inici amb molta seriositat. En els primers 20 minuts, però, l’equip va a remolc en el marcador, mal ajustat en defensa -cosa poc habitual, però amb fluïdesa i generant espais en atac. Els 10 minuts del final de la primera meitat, en canvi, són molt positius, i posen un als de Quico Sanz dos gols per sobre en el marcador.

Aquest avantatge es manté en els primers compassos del segon temps, gràcies a la bona defensa, tot i un atac molt espès. Això és fruit del fet que el Ripollet passa de la 6-0 a una 5-1 molt oberta, que ha agafat desprevingut al Berga inicialment. A partir de l’equador d’aquest temps, l’equip té una baixada de concentració, acompanyada d’errades en ocasions de gol i rematades clares, que ajuda al Ripollet a posar-se 2 gols a sobre. El temps mort dels visitants comporta alguns ajustos tàctics i la voluntat i les ganes de guanyar el partit provoquen diverses exclusions del Ripollet. D’aquesta manera, s’arriba a un final ajustat en uns darrers 5 minuts d’infart, amb els verd-i-vermells empatant al marcador. A les acaballes, una rematada d’Arnau Verdaguer acaba en el gol de la victòria. L’àrbitre ha xiulat el final quan el Ripollet buscava l’empat, ja que una falta dels locals ha acabat amb la seva possessió i amb el partit.

A més de Verdaguer, que ha fet una bona actuació i el gol de la victòria, cal destacar el porter Gerard Remolà, que ha fet unes 18 aturades, i Arnau Viladrich, que ha realitzat un gran partit amb 8 gols.

Amb els 2 primers punts de temporada, l’Handbol Berga segueix com a 12è classificat, però ara amb 2 punts més que Esplugues, 13è, i Ripollet, 14è, tancant la taula. A la jornada vinent, l’equip s’enfrontarà, precisament, a l’Esplugues, en un partit factible que podria ser clau de cara al desenllaç de la temporada, i podria fer escalar posicions a la classificació.

QuicoSanzRetallQuico Sanz Entrenador de l’Handbol Berga

“Partit d’altibaixos. Els dos hem tingut un joc horrorós en alguns trams. Ha sigut un partit estrany. No hem defensat gaire bé a la primera part, però ells tampoc. Tot i això, hem tingut bons moments en defensa. Al final de la primera part hem fet una bona circulació i hem aconseguit gols. A la segona hem començat defensant bé i atacant malament, i al final a la inversa. Al final del partit els dos equips hem millorat. Podrien haver guanyat ells, hem tingut més sort que a la setmana passada. Estàvem una mica cremats, després de dues derrotes a casa que no mereixem. Esperem recuperar els lesionats a les setmanes vinents, si no anirem just de benzina”..

viladrichArnau Viladrich Jugador de l’Handbol Berga

“Hem començat fluixos, però a base de la defensa hem aconseguit bons parcials. Al final, la primera meitat l’hem jugat prou bé. A la segona hem baixat en defensa, però l’àrbitre ha xiulat bé i ha sancionat als altres jugadors per parlar. Hem atacat malament a l’inici de la segona part, només hem fet 3 gols. Al final, hem espavilat i hem remuntat el partit.  M’han entrat molts xuts, com a tot a l’equip, més dels que hem xutat fora. No hem perdut tantes pilotes. El porter també ha fet una bona actuació”.

 

El Cadet segueix amb pas ferm

L’equip cadet segueix sense tenir miraments amb els rivals i se situa invicte al capdavant de la taula del Grup C de Segona Cadet. La Salle Montcada va ser el rival d’aquesta Jornada 4, i va encaixar un resultat de 26 a 35. Amb els 4 partits guanyats, els joves sumen 8 punts, i només els iguala La Garriga, 2n classificat. Precisament, la setmana vinent serà el rival dels berguedans, en un dels partits que pot marcar un abans i un després en aquesta temporada.

 

L’Handbol creix a Berga; A punt de debutar l’Aleví

L’Handbol Berga continua evidenciant que és una de les entitats de la ciutat que més està creixent en els darrers anys. La setmana vinent, l’equip Aleví del club competirà per primera vegada. Ho farà a una al Campionat Masculí-Mixt de Nivell 2, contra rivals de la Catalunya central i la província de Lleida.

 

FOTO: Final d’un partit d’aquesta temporada. Autor: Aleix Camprubí

aleví handbol arnau viladrich cadet handbol gerard remola Handbol handbol berga quico sanz ripollet verdaguer

Comentaris